Copy

Nieuws uit Niger

Jaargang 9 - nummer  2

Vrijwilligersprijs

Zaterdag 11 maart kreeg Abakoula uit handen van de burgemeester van Maastricht de vrijwilligersprijs 2017 in de sector Welzijn. Een mooie bijeenkomst in het Mosae Forum van de gemeente Maastricht. Tijdens deze middag werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet.
Stichting Aman-Iman is super trots op Abakoula dat deze prijs naar hem is gegaan. Een blijk van waardering voor zijn tomeloze inzet voor Inadougoum en de stad Maastricht.
De foto’s van deze dag staan op onze site. Klik hier
 

Waterconferentie in Niamey.

Op zondag 26 februari vertrokken de Chiefs van de dorpen Inadougoum, Zounout en Tigernasi vanuit Tahoua naar Niamey. Ze waren uitgenodigd om deel te nemen aan een belangrijke waterconferentie in de hoofdstad. Voor het eerst in hun leven maakten de drie Chiefs met de Imam van de dorpen de reis naar het parlement in Niamey.
Een geweldige eer voor de regio dat zij deel konden nemen aan deze belangrijke conferentie. Hiermee hebben zij de dorpen rond Inadougoum definitief op de kaart gezet en aandacht gegeven aan de voortgang van de dorpen. Maar ook wat er nog allemaal gedaan moet worden voor de mensen daar.
Vanuit de stichting is de reis naar Niamey bekostigd. Gelukkig konden we dat doen doordat aan de vrijwilligersprijs een geldbedrag verbonden was.
    
Waterconferentie in Niamey
 

Donatie aan de graanbank.

Op dit moment wordt een groot deel van Afrika bedreigd door hongersnood. Zo ook grote delen van Niger.
Onze vriend Bobo en burgemeester van Tahoua heeft Aman-Iman gevraagd of wij de regio rondom Inadougoum konden helpen. Ondanks de goede oogsten in het dorp dreigt er een tekort aan voedsel voor alle mensen van de 13 dorpen.
Met het geld van de vrijwilligersprijs en een mooie donatie konden wij de graanbank weer voorzien van graan en gierst. NGO Idela heeft ervoor gezorgd dat de goederen naar de graanbank vervoerd werden.
  
 

Nomadentent

Tijdens El Dunya op 25 mei en het Festival Manus van Alles op 25 juni staat Aman-Iman met een nomadentent op beide festivals. Heerlijke Toeareg thee wordt er geschonken en mooie verhalen worden verteld tijdens deze 2 dagen. Op deze wijze wil Aman-Iman de stad Maastricht bedanken voor de waardering die men toont voor Abakoula Argalaless.
Volg Aman-Iman op Facebook       Volg Abakoula op Twitter       Doorsturen 
Stichting Aman-Iman
Heerdergroenweg 43
6224 JL Maastricht
Nederland
+31 (0)6-20020460
info@aman-iman.nl 
afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp