Copy

Abakoula in Niger

Jaargang 12- nummer 1
In het diepste geheim, vanwege veiligheidsrisico's, is Abakoula in december en januari naar Niger vertrokken. 
Het plan was om met het gehele bestuur te gaan, maar vanuit Niger hadden wij berichten gekregen dat het niet verantwoord was om samen te komen. Het werd NGO's zelfs verboden om zonder militaire escorte door het land te reizen.
 

Foto's van Abakoula

De foto's die Abakoula heeft gemaakt kun je bekijken door op deze link te klikken, klik hier
 

Verhaal van Abakoula

Donderdag 19 december 2019 om 12:00 uur werd ik door mijn vrouw en mijn dochter op het vliegveld Zaventem/België afgezet om mijn vliegtuig richting Niamey te nemen om mijn familie in Niger te bezoeken. 
Via Casablanca vloog ik naar Niamey en vanuit Niamey moest ik 700 kilometer over land reizen naar Tahoua mijn geboorteplaats. Van Tahoua moest ik met een auto met vierwielaandrijving rijden naar Inadougoum, mijn ouderlijk dorp was mijn eindbestemming.
In totaal ben ik vierdagen onderweg geweest en de reis was heel goed verlopen. In het dorp was iedereen goed en wel. 
Ik ben vier dagen in het dorp gebleven en toen teruggekeerd naar Tahoua, waar ik een paar dagen ben gebleven om wat uit te rusten voordat ik weer richting Niamey vertrok om mijn vlucht terug naar Nederland te nemen. 
Mijn hele reis naar Niger 2019 was een soort cadeau, gekregen van mijn gezin, om mijn familie in Niger te bezoeken, maar ondanks het feite dat het een familiebezoek was, kon ik het niet laten om er ook werk uit te voeren voor Aman-Iman.
Ik heb de projecten van de stichting Aman-Iman bezocht en gesprekken met de partners van de stichting Aman-Iman en met de lokale overheid gevoerd.
Dus bij deze wil ik alle sponsoren van de Stichting Aman-Iman bedanken voor jullie steun en uw vertrouwen aan ons. Door uw steun hebben we heel veel mooie en nuttige projecten kunnen realiseren in de regio Inadougoum. Ik zou jullie allemaal willen omhelzen/ knuffelen/ handgeven in deze moeilijke tijden. Ik hoop en ik wens van harte dat er niemand van jullie of jullie naasten is getroffen door dit angstaanjagende wereldvirus. Ik bid voor ons allemaal.
Ziek zijn en leven in angst is niet goed voor onze gezondheid, niet goed voor onze ontwikkelingen, niet goed voor onze vrijheid, niet goed voor onze economie en na mijn terugkeer in Tahoua ben ik een paar dagen ziek geweest dat ik zelfs in een ziekenhuis beland ben.
Het was niet prettig om ver van je gezin ziek te zijn en je wordt nog zieker van angst en gemis van je dierbaren. Gelukkig kon ook ik naar een goede kliniek gebracht worden, waar ik de nodige medische zorg, die ik nodig had, kon krijgen.
Terug in Niamey heb ik ook voor een andere organisatie gewerkt. Ik was gevraagd om een werkbezoek/onderzoek te doen naar hun projecten in Niamey. Het was een vertrouwelijk onderzoek, dus ik kan er niet veel over zeggen. Alleen dat het goed gelukt is om het werk probleemloos en naar tevredenheid uit te voeren voor die organisatie.
Tijdens die paar dagen in Niamey waren ook leuke dingen gebeurd o.a. was ik uitgenodigd door de president van Niger. Het was heel bijzonder om de president te ontmoeten, dat maak je niet ieder dag mee.

Niamey 09-01-2020 op 10-01-2020 
Mijn terug vlucht richting Nederland, weer via Casablanca- Brussel; op vliegveld Diori Haman/Niamey zat ik in de wachtruimte te wachten op mijn vlucht toen werd ik op mijn achterhoofd getikt, ik draai me om en het was de Ministre du Conseil du Président. Hij nodigde mij uit om bij hem te komen zitten en samen tot Casablanca te vliegen, van daaruit vloog hij naar Parijs en ik naar Brussel. 
Naast het feit dat ik ziek ben geweest in Niger, heb ik ook wat tegenslagen gehad, maar ja het hoort bij het leven. Doordat er storing was bij het grenswisselkantoor kon mijn vrouw geen geld naar mij overmaken, waardoor ik qua financiën in de moeilijkheden kwam, maar mijn opa zei altijd: ‘Vermeerder je hollen om je leven te verlengen’, oftewel maak veel vrienden om je overlevingskansen te verhogen. En dat was ook mijn redmiddel. Ik had vrienden die mij konden helpen om wat geld te lenen totdat ik terug in Nederland zou zijn. En toen ik thuis in Nederland was, heb ik het geleende geld meteen teruggestort.
Ik had ook wat geld bij mij en ook wat geld van de stichting Aman-Iman om wat spullen te kopen voor de stichting en om de matrassen te kopen voor de kliniek van Inadougoum. De kosten van de matrassen/hoezen/lakens en andere medische artikelen waren echter veel hoger dan waar we op gerekend hadden. Vandaar dat ik met het bestuur overleg gepleegd had en we waren overeengekomen dat ik toch de spullen die de kliniek nodig had met mijn eigen geld zou moeten vooruit betalen en de penningmeester/secretaris zou mij het bedrag overmaken, niet wetende dat de GWK zo lang “uit de lucht” zou zijn. 
Toch ondanks alles heb ik een geweldige tijd gehad in Niger met mijn familie en vrienden en dat is ook te danken aan jullie steun aan de stichting Aman-Iman al die jaren. Ik ben als oprichter en voorzitter van de stichting Aman-Iman ontzettend trots, dat ik dit werk mag doen en ik ben jullie ongelooflijk dankbaar voor al die steun alle die jaren. 
Met vriendelijke groet 
Abakoula Argalaless 
De voorzitter stichting Aman-Iman (water=leven)
Volg Aman-Iman op Facebook       Volg Abakoula op Twitter       Doorsturen 
Stichting Aman-Iman
Heerdergroenweg 43
6224 JL Maastricht
Nederland
+31 (0)6-20020460
info@aman-iman.nl 
afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp