Copy

Coronavirus treft ook Niger.

Jaargang 12- nummer 2
Coronavirus treft ook Niger.

Wereldwijd is het coronavirus actief. Mensen worden ernstig ziek en sterven aan deze pandemie.
Helaas blijft geen enkel land op de wereld gespaard.
Ook in Niger heeft het virus al verschillende slachtoffers geëist.
Van onze vrienden die in Niamey en Zinder wonen krijgen we zeer verontrustende berichten. 
Ook Abakoula belt dagelijks met zijn familie in Inadougoum.
Hij heeft ook nu veel contact met Bobo, burgemeester van de deelgemeente Tahoua , vertegenwoordigers van Idela en de minister.

Vanuit het ministerie in Niger kregen alle Nigerezen in het land en overal op de wereld deze oproep gestuurd:
‘Excellence bonsoir,
Je souhaite qu’ il vous plaise d’envisager de manière concertée des actions d’aide initiées par les ressortissants de l’Azawagh au profit des populations des neufs communes nord Tahoua.  Toutes les aides seront les biens venues. Les produits pharmaceutiques, les produits d’entretiens les vivres des maisons  pour abriter ceux pucelles devant être en observation. Une action pourrait être initiée en rapport avec la puissance publique par les ressortissants pour accéder aux vivres à un prix préférentiel ou subventionné de l’ovin au riz de probe et autres produits  comme l’huile et les produits d’entretiens.’

Er is dringend hulp nodig. Testen kunnen alleen in de hoofdstad Niamey uitgevoerd worden. In de andere steden schijnt het niet mogelijk te zijn om testen uit te voeren, laat staan dat men de afgelegen dorpen kan bereiken.
Er is een tekort aan alles: geen zeep, niet voldoende schoon water, geen medicatie, geen desinfecterende middelen, geen mondkapjes en handschoenen voor het medische personeel.

Wij houden ons hart vast en zijn zeer bezorgd om onze vrienden en familieleden in Niger. 
Wij voelen ons machteloos en radeloos.

Wij kregen vanuit Niger het verzoek om te helpen, want iedere hulp is welkom.
Er schijnen eenvoudige middelen te zijn om de mensen te helpen: eenvoudige watertanks, zeep, desinfecterende middelen en papieren handdoeken.


Wij willen als Iman-Iman helpen en gaan onze laatste reserves hiervoor aanspreken.
Het grootste gedeelte zullen wij zo snel mogelijk overmaken naar NGO Idela. Vandaag hebben wij contact gehad met Bobo. De stichting kan de 13 dorpen helpen, omgerekend zou dat bijna € 3500,00 gaan kosten. Hiervoor kunnen we elk dorp voorzien van: 10 watertanks, 50 dozen zeep, 60 dozen handschoenen, 25 dozen ontsmettingsgel, 50 dozen papier doekjes en 60 dozen mondkapjes.

Ondanks de druk die ook in Nederland gevoeld wordt, willen wij toch een oproep plaatsen om ook mensen in Inadougoum niet in de steek te laten en ons te ondersteunen in deze ramp die de hele wereld bedreigd.

Hoe klein de bijdrage ook is en je denkt dat het een druppel op een gloeiende plaat is; samen moeten deze pandemie te lijf gaan.
Samen kunnen we dit monster verslaan.

Je bijdrage mag je storten op onze rekening:
Stichting Aman-Iman
IBAN: NL65 ABNA 057.69.16.978 o.v.v. ‘Corona’
Volg Aman-Iman op Facebook       Volg Abakoula op Twitter       Doorsturen 
Stichting Aman-Iman
Heerdergroenweg 43
6224 JL Maastricht
Nederland
+31 (0)6-20020460
info@aman-iman.nl 
afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp