Copy

Project ondersteuning 13 dorpen

Jaargang 12- nummer  4
Dit is onze derde nieuwsbrief over het Coronavirus in Niger.
Zoals wij al in onze vorige nieuwbrieven schreven is de gezondheidszorg in de meeste Afrikaanse landen niet te vergelijken met onze maatstaven.
Gelukkig hebben wij met jullie steun de 13 dorpen kunnen voorzien van watertanks, zeep, desinfecterende geld en mondkapjes voor de kliniek en de meest kwetsbare mensen in de dorpen.
 
Maar dat is niet voldoende. De mensen worden nu bedreigd in hun eerste levensbehoeften. Voedselprijzen reizen de pan uit. Voedselschaarste neemt enorm toe door de maatregelen die de overheid neemt.
De plattelandsgemeenschappen waren al moeilijk bereikbaar, maar op dit moment helemaal omdat de economie bijna tot stilstand zijn gekomen.
In Niger staat ook het regenseizoen weer voor de deur. De dorpen zijn dan vaak helemaal niet meer bereikbaar, omdat de wegen ernaar toe onbegaan worden.
 
Met onze partner ONG Idela hebben wij een projectplan ingediend bij Wilde Ganzen. De afgelopen dagen hebben wij verschillende vermogensfondsen aangeschreven.
Wilde Ganzen gaat bij goedkeuring de helft van het projectbegroting betalen. We hebben op dit moment al van 4 fondsen een mooi bedrag mogen ontvangen. Ook de overheid van Niger / ONG Idela gaan samen 15 % van de totale begroting voor haar rekening te nemen.
   
 
Maar wij komen nog geld tekort. Hiervoor zoeken wij nog donaties.
Hoe klein de bijdrage ook is en je denkt dat het een druppel op een gloeiende plaat is; samen kunnen we de mensen in Inadougoum en de 12 omliggende dorpen helpen.
Ook ideeën zijn van harte welkom. Deze kun je sturen naar info@aman-iman.nl
 
Je bijdrage mag je storten op onze rekening:
Stichting Aman-Iman
IBAN: NL65 ABNA 057.69.16.978 o.v.v. ‘Hulp 2020’
Volg Aman-Iman op Facebook       Volg Abakoula op Twitter       Doorsturen 
Stichting Aman-Iman
Heerdergroenweg 43
6224 JL Maastricht
Nederland
+31 (0)6-20020460
info@aman-iman.nl 
afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp