Copy

Ontmoeting met Mohamed Bazoum

Jaargang 13- nummer 2
                                                        Maastricht, woensdag 19 mei 2021

‘’Het leven is net als een bloem die elke dag een andere vorm en kleur krijgt’’

Zolang je leeft kom je onverwachte dingen tegen in je leven. Soms mooie dingen en soms minder mooie dingen. Maar je hoopt altijd dat je alleen maar mooie dingen in je leven tegenkomt.
Het is goed dat je je altijd open stelt voor het goede en voor tegenslagen in je leven en dat je altijd weet om te gaan met elk situatie waar je in terecht komt. 
Maar als ik, de in het midden van de woestijn geboren Abakoula, ooit zou dromen dat ik in mijn leven uitgenodigd zal worden om een president of minister te ontmoeten, zou dat veel te ver gedroomd zijn.
Vrijdag 14 mei 2021 word ik wakker en ik moest even in mijn wangen knijpen om te voelen of ik het ben, want op mijn telefoon verschijnt dit bericht, ‘’Barka da Sallah, bonne fête à toi et à ta famille. Je profite pour t'annoncer que le président Bazoum et sa délégation seront à Bruxelles le mercredi 19 mai, si ça t'intéresse de passer les saluer—‘’
Eerst mij feliciteren met het Suikerfeest en dan mij vragen of ik zin heb om op 19 mei 2021 naar Brussel te komen om de kersverse nieuwe president van Niger te begroeten?
Natuurlijk ga je dubbel checken of dat bericht echt is, maar ja, gezien wie het bericht naar mij gestuurd heeft, geloof ik meteen dat het een serieuze uitnodiging is.
Dus ik moet natuurlijk verlof van mijn werk regelen. Woensdag 19 mei om 14.45 uur vertrokken richting Brussel, veel te vroeg, maar je wil niet in een file komen waardoor ik te laat zou zijn voor de aankomst van de president. De president zou om 17:30 uur bij het hotel aankomen, maar je weet het; de Afrikanen en tijd dat is mij wat.
Rond 19:30 uur was de president pas bij het hotel aangekomen en ongeveer 23:45 uur heb ik hem persoonlijk mogen begroeten en even kennis gemaakt. Het was een bijzondere ervaring om mee te maken. Ik had natuurlijk de nodige vragen die ik aan de president wilde stellen o.a. over de situatie van onze broeders in Libië maar daar was helaas  geen tijd voor.Maar toch ben ik zeer blij dat ik hem mocht spreken en dat ik mijn vragen aan zijn Chef de Cabinet mocht stellen en de nieuwe project plannen van Aman-Iman kon presenteren en een dossier kon overhandigen over de situatie van de migranten in Libië.
15 minuten na middernacht ben ik vertrokken richting Maastricht (gelukkige vond ik, na enige tijd, de “open” toegang tot de parkeergarage waar mijn auto stond) en precies om 02:45 uur was ik thuis; snel naar bed, want om 04:30 uur gaat de wekker over voor het ochtendgebed en mij moet ik weer klaar staan om te gaan werken.

Met vriendelijke groet
Abakoula Argalaless

Andere foto's kun je bekijken via deze link
Volg Aman-Iman op Facebook       Volg Abakoula op Twitter       Doorsturen 
Stichting Aman-Iman
Heerdergroenweg 43
6224 JL Maastricht
Nederland
+31 (0)6-20020460
info@aman-iman.nl 
afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp