Copy

Waterinstallatie

Jaargang 12- nummer  6
De afgelopen maanden hebben wij niet stil gezeten voor de Coronacrisis. Ondanks dat in deze periode alle mooie evenementen in regio geen doorgang hebben gevonden, konden wij met behulp van veel mensen toch heel wat betekenen voor Inadougoum en de andere dorpen.
We hebben een actie op touw gezet voor het verstrekken van mondkapjes, zeep, handschoenen, watertanks etc. voor de bewoners en de kliniek.
Samen met Wilde Ganzen hebben wij een prachtig project opgezet en uitgevoerd met onze partner ONG Idela om de bewoners in deze tijd te voorzien van de eerste levensbehoeften.
In een volgende nieuwbrief komen wij hierop terug.

Wij hebben L’Organisation de la Diaspora Touarègue en Europe (ODTE/TANAT) ondersteund bij de hulp aan vluchtelingen, die getroffen zijn door een terreuraanslag.

De graanbank was door de crisis helemaal leeg en de dorpen hadden geen geld om het veel te dure graan en gierst aan te schaffen. Door donaties van particulieren in Nederland, België en Duitsland hebben wij weer een voorraad kunnen aanleggen.

Meer foto's in onze fotogalerij, klik hier
 

Groot onderhoud waterinstallatie

De waterinstallatie heeft een grondig grootonderhoud gekregen. Buizen werden vervangen en er werd nog iets dieper geboord en de watertank werd verhoogd, zodat nu 15 dorpen gebruik kunnen. Het France bedrijf Faraco, dat al jarenlang in Niger waterinstallatie aanlegt en het onderhoud voor haar rekening neemt in grote delen van Niger, heeft deze klus in ongeveer 3 weken geklaard.
Een complete fotogalerij en korte video’s van de werkzaamheden, kun je zien op onze website, klik hier

Onze volgende nieuwsbrief komt uit in september en zal helemaal gaan over ons project met Wilde Ganzen: Voedselvoorziening tijdens de Coronacrisis
Video op de nationale televisie van Niger, klik hier
 

Volg Aman-Iman op Facebook       Volg Abakoula op Twitter       Doorsturen 
Stichting Aman-Iman
Heerdergroenweg 43
6224 JL Maastricht
Nederland
+31 (0)6-20020460
info@aman-iman.nl 
afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp