Copy

Update landbouwproject

Jaargang 8 - nummer 5
Afgelopen periode is weer heel werk verricht in Inadougoum.
Het bassin is helemaal klaar en al gevuld met regenwater. Voordat het regenwater in het bassin wordt getransporteerd wordt het eerst gefilterd zodat er bijna geen zand, bladeren en andere grote verontreinigingen meer in zitten.

Het bassin lijkt net een echt natuurlijk meer.

Verder is de omheining en een herinneringsbord geplaatst. De burgemeester van Tahoua, onze vriend Bobo, heeft het bord officieel mogen onthullen. Hij vertelde Abakoula aan de telefoon dat hij met tranen in zijn ogen stond. Bobo vond het geweldig wat er de laatste jaren allemaal veranderd is in de regio Inadougoum. Hier zijn zij al vanaf 1996 mee bezig en sinds de samenwerking met Aman-Iman komt alles in een stroomversnelling.


De eerste 250 mangobomen zijn geplant. Al over 3 jaar dragen deze vruchten. Het hele dorp was uitgelopen om de plant van de bomen mee te maken. De vrouwen kregen de eer om de boompjes te planten. Jammer genoeg waren ze het fototoestel vergeten. Ze hebben ons beloof wanneer de 250 sinaasappelboompje geplant worden hier wel foto’s van gemaakt gaan worden.

De andere foto’s kun je op onze site bekijken, klik hier
Volg Aman-Iman op Facebook       Volg Abakoula op Twitter       Doorsturen 
Stichting Aman-Iman
Heerdergroenweg 43
6224 JL Maastricht
Nederland
+31 (0)6-20020460
info@aman-iman.nl 
afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp