Copy

In deze nieuwsbrief:


 
Open deze e-mail in uw browser

Uw The Nanny kennis verdiepen? Neem deel aan onze trainingen!


Binnenkort worden onderstaande trainnigen gegeven. U kunt zich voor beide trainingen nog aanmelden. Neemt u hiervoor contact met ons op via: 0416 - 538 444 of verkoop@tecsoft.nl.  
 

Efficiënt corresponderen met The Nanny - donderdag 9 juni

In de eendaagse training 'Efficiënt corresponderen met The Nanny' wordt u geleerd hoe u sjablonen en filters in The Nanny Kindplanning kunt maken, bouwen en onderhouden. Zo kunt u op efficiënte wijze gepersonaliseerde correspondentie voeren met een door u uit The Nanny geselecteerde groep. Deze training wordt gegeven op donderdag 9 juni. Lees meer over deze training.
 

Financiële processen in en met The Nanny - donderdag 16 juni

In de training ‘Financiele processen in en met The Nanny’ wordt u wegwijs gemaakt in de mogelijkheden voor het voeren van uw financiële administratie met The Nanny en hoe The Nanny u hierin optimaal kan ondersteunen. Deze training wordt gegeven op donderdag 16 juni. Lees meer over deze training.

Is uw opvang de beste? Doe mee aan de Kinderopvang Awards! 


Onze partner, kinderopvang.tevreden.nl, organiseert dit voorjaar de Kinderopvang Awards 2016. Bent u benieuwd wat uw klanten van uw opvanglocatie(s) vinden? En wilt u tegelijkertijd kans maken op mooie prijzen? Ga de uitdaging aan en doe mee!
 
Tot 17 juni kunt u meedingen met uw locatie(s) naar de prijs voor de beste BSO, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of kinderopvangketen.

 

Uw aanmelding is snel geregeld!

Van kinderopvang.tevreden.nl ontvangt u binnen 24 uur een account op het platform kinderopvang.tevreden.nl waarna u direct uw 'eigen' ouders kunt uitnodigen een stem uit te brengen. Het promotiemateriaal ontvangt u binnen 2 werkdagen. Lees meer over deze Awards 
 

Wij wensen u heel veel succes en hopen van harte dat u in de prijzen valt!

Klantondersteuner Aukje gaat starten aan een nieuw avontuur…


‘TecSoft goedemorgen met Aukje Binnema, waarmee kan ik u helpen?’, voor velen van u waarschijnlijk een vertrouwde begroeting en stem als u belt met onze klantondersteuning.

Al bijna 10 jaar ondersteunt Aukje u vol overgave bij al uw vraagstukken over The Nanny. Een mooie mijlpaal! Toch gaat ze ons binnenkort verlaten en op weg naar een nieuw avontuur. Niet omdat ze inmiddels té veel vragen over The Nanny heeft beantwoord. Maar om de eenvoudige reden dat de van oorsprong Friese Aukje, door het werk van haar man, terug richting het noorden gaat verhuizen. Haar nieuwe avontuur start op 16 juni a.s. Wij wensen haar ongelofelijk veel geluk bij dit nieuwe avontuur en zullen haar gaan missen!

Windows 10, gratis upgraden tot 29 juli 2016


Maakt u al gebruik van Windows 10 van Microsoft? Tot 29 juli 2016 kunt u uw besturingssysteem nog gratis upgraden naar Windows 10. Lees meer over Windows 10 en het upgraden.

Tips van onze klantondersteuning

 

Het opschonen van uw administratie, m.b.v. een periode afsluiting

Wilt u uw administratie van The Nanny opschonen? Dit kan door gegevens met behulp van een periode afsluiting naar een archief te verplaatsen. Denkt u bijvoorbeeld aan verouderde gegevens van gezinnen, waarvan de kinderen niet meer geplaatst zijn en groepen en/of locaties die niet (meer) in gebruik zijn. Bij een periode afsluiting worden gegevens uit de door u gekozen periode verwijderd uit de huidige administratie, zodat deze weer up-to-date is. Het archief wat aangemaakt wordt tijdens de periode afsluiting is altijd te benaderen, mocht u deze gegevens nog in willen zien. Wijzigen in een archief is niet mogelijk.

Meer informatie en een stappenplan voor het uitvoeren van de periode afsluiting is te lezen in deze handreiking. Uiteraard is het ook mogelijk een periode afsluiting uit te laten voeren door een van onze consultants. Neemt u hiervoor contact met ons op via: 0416 – 538 444 of verkoop@tecsoft.nl.
 

Productregistratie

Bent u al bekend met de productregistratie in The Nanny? Hiermee kunt u op een snelle manier extra factuurregels aanmaken bij kinderen. Deze functionaliteit werd al vaak gebruikt door gastouderbureaus om de opvang te registreren bij de kinderen, maar ook voor andere organisaties kan dit nuttig zijn, bijvoorbeeld voor de registratie van de afgenomen warme maaltijden of extra dagen opvang.

Hoe gaat de productregistratie in zijn werk?
  1. Ga naar Bestand --> Groepen en klik op productregistratie. De kinderen die gepland staan op de gekozen groep worden nu getoond.
  2. Kies het product waarvoor u de extra factuurregels wilt aanmaken. U kunt ook kiezen voor ‘standaardproduct’. Dan worden extra factuurregels aangemaakt met het product dat bij het kind in het veld ‘standaard product’ is ingevoerd.
  3. Kies de maand waarvoor u de extra factuurregels wilt aanmaken en vul vervolgens in hoeveel keer het gekozen product is afgenomen. Dit kunt u doen op datum, maar u kunt ook een totaal voor de hele maand ingeven. Dit is afhankelijk van de optie die u kiest in het veld ‘beeld’.
  4. Zodra u op Sluiten klikt in dit scherm, zullen de extra factuurregels worden aangemaakt bij de kinderen. 
Copyright © 2016 Publicatiedatum: 31-05-2016