Copy

In deze nieuwsbrief:


 
Open deze e-mail in uw browser

Prijsaanpassingen voor 2016

Binnenkort krijgt u er waarschijnlijk weer mee te maken, het verzorgen van de jaarlijkse prijsaanpassingen.
 

Prijsaanpassingen kunnen we voor u verzorgen

Jaarlijks verzorgen onze consultants de prijsaanpassingen voor diverse organisaties. Mogen wij dat ook voor u doen? Neemt u dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden en/of het maken van een afspraak voor de inzet van een consultant. Gezien de traditiegetrouwe drukke periode in het laatste kwartaal van het jaar, raden wij u aan tijdig een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken via: 0416 - 538 444 of verkoop@tecsoft.nl
 

Training prijsaankondigingen voor 2016

Uiteraard kunt u ook zelf de prijsaanpassingen verzorgen. In dat geval raden wij u de training ‘Prijsaankondigingen voor 2016’ aan. In deze eendaagse training leert u hoe The Nanny tot berekeningen komt, zodat u aan de hand van deze kennis werkbare prijzen voor het nieuwe jaar kunt bepalen. Afrondingsverschillen behoren daarmee tot de verleden tijd. Daarnaast wordt u aan de hand van praktische oefeningen geleerd hoe u in The Nanny Kindplanning zelf nieuwe 'groepen', 'soorten plaats', 'producten' en 'diensten' aan kunt maken. Bovendien wordt besproken hoe u de prijsaankondiging efficiënt kunt corresponderen naar de ouders met behulp van sjablonen in The Nanny. Tot slot komt het maken van jaaropgaven aan bod. 
 
De eerstvolgende training ‘Prijsaankondigingen voor 2016’, waar u zich nog voor in kunt schrijven, wordt gegeven op dinsdag 10 november. Lees meer over de training ‘Prijsaankondigingen voor 2016’ of neemt u voor het reserveren contact met ons op via: 0416 – 538 444 of verkoop@tecsoft.nl.

Microsoft stopt ondersteuning SQL Server 2005

Microsoft heeft aangekondigd dat de Microsoft ondersteuning van de SQL 2005 server eindigt op 12 april 2016. Dit betekent dat er vanaf deze datum geen (beveiligings-) updates en patches meer komen. (Meer informatie vanuit  Microsoft over dit onderwerp leest u hier).


Wat betekent dit voor The Nanny?

Voor The Nanny betekent dit, zoals aangekondigd in mei van dit jaar, dat we bij de verdere ontwikkeling vanaf deze datum geen rekening meer houden met Microsoft SQL 2005 of lager. Eventuele problemen gerelateerd aan deze versies worden vanaf april 2016 niet meer ondersteund. Indien u gebruik maakt van SQL server versie 2005 of lager, adviseren wij u, uw Microsoft SQL Server voor april 2016 te updaten.
 

Microsoft SQL versie controleren en updaten

U kunt controleren van welke SQL server u gebruik maakt door in The Nanny het informatie scherm te openen, bereikbaar via: Help --> Info. Indien achter ‘Exacte versie’ het getal 9.00.4035 of lager staat maakt u gebruik van SQL versie 2005 of lager. Mocht u geen systeemtechnische kennis in huis hebben om uw SQL server te updaten dan wijzen wij u op de mogelijkheid om gebruik te maken van een technisch consultant. Hieraan zijn kosten verbonden. Voor het bespreken van de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen via: 0416 - 538 445 of support@tecsoft.nl.

Kent u onze toekomstige collega’s?

De aankomende release van Saamn in 2016 brengt veel voorbereiding en nieuw werk met zich mee. Wij willen ons team uitbreiden met twee nieuwe collega’s: een consultant – projectmanager en een medewerker voor onze klantondersteuning.

Is één van deze functies iemand in uw netwerk op het lijf geschreven? Wijst u ze dan eens op de vacature pagina op onze website. 

CAO 2015, verhoging salarisschalen in The Nanny Personeel

In de onlangs afgesloten CAO Kinderopvang is afgesproken dat de salarissen per 1 november 2015 met 1% omhoog gaan. Maakt u gebruik van de salarisschalen die ter informatie in The Nanny Personeel zijn opgenomen? Neemt u dan contact met ons op om een kosteloze afspraak te plannen, waarin wij de nieuwe salarisschalen alvast bij u in The Nanny Personeel kunnen zetten. U kunt onze klantondersteuning op werkdagen tussen 8:00 en 17:00u bereiken via: 0416 - 538 445.

Tips van onze klantondersteuning

 

Peuterspeelzaal en peuteropvang registreren in The Nanny

Steeds vaker horen wij dat organisaties overgaan van peuterspeelzalen naar peuteropvang onder de Wet Kinderopvang of een combinatie van deze twee opvangsoorten (gaan) aanbieden. Dit heeft gevolgen voor het registeren van de opvang in The Nanny. Om ouders te kunnen voorzien van een kloppende jaaropgave en om de juiste gegevens door te kunnen geven aan de Belastingdienst dient de opvang namelijk te worden geregistreerd op een groep met soort opvang ‘KDV’.

Biedt u peuteropvang en peuterspeelzaal aan op dezelfde groep?
Wanneer u peuteropvang én peuterspeelzaal aanbiedt op dezelfde groep adviseren wij om in The Nanny twee groepen aan te maken. Eén groep met soort opvang ‘PSZ’ en één groep met soort opvang ‘KDV’. Op de groep ‘PSZ’ plaatst u de kinderen die niet onder de Wet Kinderopvang vallen en op de groep ‘KDV’ plaatst u de kinderen die wel onder de Wet Kinderopvang vallen. Hiermee zorgt u ervoor dat de jaaropgave en het bestand voor de Belastingdienst de juiste gegevens bevatten. Omdat het fysiek één groep zal zijn, kunt u via Planning --> trajectplanning/weekplanning de beide groepen tegelijk opvragen om het aantal kinderen bij elkaar op te laten tellen.

Heeft u kinderen in de opvang die eerst niet onder de Wet Kinderopvang vielen en nu wel?
Wij adviseren de volgende werkwijze wanneer u kinderen in de opvang heeft waarvan de opvang vanaf een bepaald moment onder de Wet Kinderopvang valt.
Sluit de trajectregel op de groep ‘PSZ’ af en maak een nieuwe trajectregel aan op de groep ‘KDV’. Op de jaaropgave en in het bestand voor de Belastingdienst worden dan alleen de opvangkosten en de opvanguren van het kind meegenomen uit de periode dat het kind onder de Wet Kinderopvang valt. 

Het aanbieden van peuteropvang naast of in plaats van peuterspeelzaal kan ook van invloed zijn op de wijze van factureren. Mocht u hier meer informatie over willen, dan kunt u ons bereiken via: 0416 - 538 445 of support@tecsoft.nl


Belastingdienst: testbestand aanvullende gegevensaanlevering voor gastouderopvang

Jaarlijks vraagt de Belastingdienst bij kinderopvangorganisaties gegevens op om de aan ouders verstrekte kinderopvangtoeslagen te kunnen controleren. Voor gastouderopvang wil de Belastingdienst jaarlijks in het eerste kwartaal een aanvullende gegevensaanlevering ontvangen. 
 
Het blijkt dat de Belastingdienst de laatste tijd steekproefsgewijs bij organisaties vraagt of ze alvast een testbestand van deze aanvullende gegevensaanlevering willen verstrekken. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld het aanvullende gegevensaanlevering bestand uit 2014 gebruiken. Of u kunt een nieuw bestand aanmaken door de maand alvast op 12 te zetten.
 
Aanvullende gegevensaanlevering gastouderopvang automatisch genereren
The Nanny genereert voor u, vanaf The Nanny versie 4.2.19, twee bestanden. Het jaarlijkse bestand en het aanvullende gegevensaanlevering bestand voor gastouderopvang. Het aanvullende bestand voor de gastouderopvang wordt automatisch gegenereerd op het moment dat u het jaarlijkse bestand aanmaakt. Uiteraard dient u wel gebruik te maken van een gastouderadministratie.
 
Lees meer op onze updatepagina over het updaten naar de nieuwste versie van The Nanny, indien u gebruik maakt van een versie lager dan versie 4.2.19. 

Trainingen

Wij bieden diverse trainingen aan, voor het werken met The Nanny Kindplanning en The Nanny Personeel. Dat kan in de vorm van een basistraining, een training op specifieke onderdelen of een training geheel op maat passend bij uw wensen. Op de pagina trainingen vindt u meer informatie. 
Copyright © 2015 Publicatiedatum: 28-10-2015