Copy

In deze nieuwsbrief:


 
View this email in your browser

Maandelijkse gegevensuitwisseling Belastingdienst

Heeft u een e-mail van de Belastingdienst ontvangen over maandelijkse gegevensuitwisseling? 
Wij hebben begrepen dat, indien u een convenant 'Partnerschapsovereenkomst 1 bankrekeningnummer (POBR1)' heeft afgesloten met de Belastingdienst/Toeslagen, u mogelijk op woensdag 2 april een e-mail van de Belastingdienst heeft ontvangen over het maandelijks verstrekken van gegevens aan de Belastingdienst. 

Wij hebben u op 3 april geïnformeerd dat ook wij op de hoogte zijn gebracht van deze maandelijkse gegevensuitwisseling. In The Nanny Kindplanning gaan wij de functionaliteit ontwikkelen dat u, maandelijks een bestand aan kunt maken, welke de gewenste gegevens voor de Belastingdienst omvat. Inmiddels hebben wij contact met de Belastingdienst, waarbij wij hebben aangegeven dat wij er naar streven deze functionaliteit voor juli beschikbaar te kunnen stellen. 

Het uitwisselen van maandelijkse gegevens zal in The Nanny op dezelfde eenvoudige wijze in zijn werk gaan als de jaarlijkse gegevensuitwisseling.

Uiteraard zullen wij u direct informeren wanneer de versie van The Nanny Kindplanning met deze functionaliteit beschikbaar is. 

Bent u al over op SEPA? 

Sinds december 2013 is The Nanny SEPA versie beschikbaar. Sindsdien hebben wij meerdere kleinere versies uitgebracht, die ervoor zorgden dat The Nanny steeds beter aansloot op specifieke wensen van banken en export partners. Inmiddels zijn de geplande verfijningen op het gebied van SEPA nagenoeg afgerond en zijn veel van onze klanten overgegaan op de SEPA werkwijze.
 
Vanaf 1 augustus 2014 bent u, indien u gebruik maakt van automatische incasso, wettelijk verplicht volgens de SEPA werkwijze uw administratie te voeren. De invoering van SEPA brengt een aantal wijzigingen met zich mee. Wij adviseren u dan ook bij voorkeur voor de zomer over te gaan op de SEPA werkwijze.

Bent u klaar voor SEPA?
Wij hebben voor u een overzicht samengesteld waarin alle aandachtspunten genoemd worden die van belang zijn voordat u daadwerkelijk over kunt gaan naar de SEPA versie. Wanneer The Nanny is geüpdatet naar de SEPA versie, kunt u niet meer terug naar uw oude The Nanny versie.
 
Tevens dient u, indien u werkt met een boekhoudpakket, een keuze te maken waar u de machtigingsadministratie wilt gaan voeren en waar u uw PAIN bestanden aan gaat maken. De keuzes hebben wij voor u toegelicht in een document.
 
Tot slot dient u er rekening mee te houden dat u tijd reserveert om direct na de update uw rekeningnummers om te zetten naar IBAN en BIC en uw sjablonen aan te passen in The Nanny.
 

Updaten

Op de update pagina op onze website vindt u alle informatie over het updaten van The Nanny. Het updaten naar een The Nanny SEPA versie werkt hetzelfde als uw voorgaande updates.
 

Handleidingen SEPA functionaliteiten

Wij hebben voor u zes handleidingen opgesteld met betrekking tot SEPA functionaliteiten in The Nanny Kindplanning en de exportmogelijkheid naar Exact en iMUIS. In handleiding vier zijn bovendien drie voorbeeldsjablonen opgenomen welke voldoen aan de SEPA eisen. De handleidingen omvatten het: (klik op de titel om de handleiding te openen)
 
1. Omzetten van rekeningnummers naar IBAN    
2. Voeren van een machtigingadministratie
3. Incasseren volgens de SEPA werkwijze            
4. Importeren en/of aanpassen van sjablonen  
5. Exporteren naar Exact
6. Exporteren naar iMUIS
                           

SEPA training

Om u te ondersteunen bij het gaan werken met de SEPA functionaliteiten hebben wij een speciale SEPA training ontwikkeld, waarop wij veel enthousiaste reacties hebben gekregen van gebruikers die u zijn voorgegaan. Tijdens deze training, bij u op locatie, leidt de consultant u met behulp van praktijkvoorbeelden, oefeningen en toelichting door het administratieve proces met betrekking tot de SEPA functionaliteiten.
 
Meer informatie over de training 'The Nanny & SEPA' en het reserveren vindt u op deze pagina.

The Nanny TSO 

Bent u al bekend met onze TSO oplossing? Jaarlijks registreren onze tevreden klanten bijna 2,5 miljoen overblijfmomenten. Leest u hier hoe u ook op een locatie onafhankelijke, eenvoudige en papierloze wijze uw administratie voor de tussenschoolse opvang kunt voeren. Of neemt u direct contact met ons op om een geheel vrijblijvende afspraak te maken, om samen met u de mogelijkheden te verkennen. 

Sluitingsdagen en openingstijden

Ook dit jaar zijn wij rondom de feestdagen op een aantal dagen en dagdelen gesloten. Dit zijn uiteraard alle nationale feestdagen, aangevuld met de volgende momenten:
  • vrijdag 30 mei (dag na Hemelvaart)
  • woensdagmiddag 24 december vanaf 12.30u
  • woensdagmiddag 31 december vanaf 12.30u
  • vrijdag 2 januari 2015
Op alle overige werkdagen kunt u onze klantondersteuning, voor al uw vragen over het gebruik van
The Nanny, vanaf 1 mei bereiken van 8:00 tot 17:00u, via: 0416 538 445 of support@tecsoft.nl.
 
Voor al uw overige vragen kunt u ons van 8:30 tot 17:00u bereiken via 0416 538 444 of verkoop@tecsoft.nl.

Tips van onze klantondersteuning

 

TSO, kinderen doorplannen naar een nieuwe groep

Wij merken dat, met langzaamaan het einde van het schooljaar in zicht, het weer tijd wordt voor onze klanten om de kinderen door te plannen naar een nieuwe groep. Vaak gaat het om een grote groep kinderen welke doorgeplaatst moet worden naar de volgende groep. In The Nanny Kindplanning kunt u hiervoor gebruik maken van de mogelijkheid om kinderen collectief door te plaatsen. In deze handleiding hebben wij voor u beschreven hoe u kinderen collectief door kunt plaatsen. Let u er daarbij op, dat u eerst de kinderen uit de hoogste groepen doorplaatst en u vervolgens zo doorwerkt naar de laagste groep.
 

Machtiging wordt niet afgegeven 

Bij het aanmaken van een nieuwe ouderkaart wordt veelal direct een machtiging aangemaakt. Deze is pas actief als u ook een ‘datum ondertekening’ heeft gevuld. Indien een ouder uiteindelijk de machtiging niet afgeeft, adviseren wij u om deze machtiging te verwijderen. En niet er voor te kiezen de machtiging te laten vervallen en/of een einddatum in te vullen. De machtiging is er immers nooit geweest. Voordat u een machtiging kunt verwijderen dient u, wanneer deze was gevuld, eerst het veld met de datum van ondertekening leeg te maken en de machtiging op te slaan.
 

Afgekeurde PAIN bestanden: spaties in IBAN & foutieve BIC

Wij zien regelmatig PAIN bestanden welke worden afgekeurd omdat er spaties in IBAN zijn opgenomen. Bij banken is het niet toegestaan een banknummer met spaties aan te leveren.
Daarnaast controleert The Nanny bij het veld BIC op 8 karakters. We zien regelmatig dat een niet geldige BIC wordt ingevoerd. Ook hierop zal uw bank een PAIN bestand afwijzen.
 
U kunt het IBAN en/of BIC aanpassen bij de debiteur in The Nanny en aanpassen in het PAIN bestand. Wilt u in The Nanny een nieuw PAIN bestand aanmaken, dan dient u de betreffende debiteuren/facturen eerst te crediteren en dan opnieuw te factureren.

Past uw The Nanny nog optimaal bij uw bedrijfsprocessen?   

Iedere organisatie kent zijn eigen bedrijfsprocessen. Natuurlijk is The Nanny bij aankoop daarop aangepast en ingericht. Uw organisatie staat echter niet stil. Vraagt u zich wel eens af of de inrichting van uw The Nanny administratie mee ontwikkeld is? Dan raden wij u aan gebruik te maken van onze 'The Nanny APK'.
 

APK bij u op locatie 

Tijdens deze APK, die bij u op locatie plaatsvindt, loopt onze consultant al uw administratieve bedrijfsprocessen in The Nanny samen met u door. Onze consultant zal u adviseren en informeren waar nodig. Uiteraard kunt u al uw vragen stellen. U ontvangt het testrapport van de APK direct. Zo weet u na afloop zeker of uw 'The Nanny' optimaal aansluit bij uw bedrijfsprocessen. 

Maakt u gebruik van deze uitgebreide The Nanny APK voor € 295,- (BTW vrij) exclusief reiskosten. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op via: 0416 – 538 444 of verkoop@tecsoft.nl.

Trainingen 

Wij bieden diverse trainingen aan, voor het werken met The Nanny Kindplanning en The Nanny Personeel. Dat kan in de vorm van een basistraining, een training op specifieke onderdelen of een training geheel op maat passend bij uw wensen. Op de pagina trainingen vindt u meer informatie. 

De eerst volgende basistraining The Nanny Kindplanning staat gepland op maandag 16 en dinsdag 17 juni.
Via: 0416 - 538 444 of verkoop@tecsoft.nl kunt u reserveren voor deze training. 
Copyright © 2014 Publicatiedatum: 28-4-2014