Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

Nieuwsbrief WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn - 31 maart 2017
Algemene ledenvergadering WZW
Wat heeft WZW u te bieden?
Uw organisatie is lid van WZW. Maar, haalt uw organisatie wel alles uit het lidmaatschap? En andersom: wat draagt uw organisatie op haar beurt bij aan het netwerk en de samenwerking tussen de inmiddels 83 leden?

De ontwikkelingen staan niet stil. Op veler verzoek nemen wij u daarom mee in alle voordelen, activiteiten, projecten en diensten van WZW, zodat u het maximale uit onze samenwerking kunt halen. De algemene ledenvergadering op donderdag 13 april is bij uitstek geschikt om deze met u te delen.
 
Direct aanmelden voor de ALV.

 
Onderzoek HAN-VDO en Publieke Zaak over ondernemende werkhouding
Verpleegkundigen en paramedici staan voor de uitdaging om in een steeds complexer zorglandschap hoogwaardige toekomstgerichte zorg te bieden - beschikbaar, betaalbaar en bereikbaar. Dit heeft consequenties voor het leren en opleiden van (toekomstig) professionals in de gezondheidszorg. Kenniscentrum Publieke Zaak van de HAN onderzocht deze kwestie. Op 18 april wordt het resultaat van het onderzoek in het rapport "Tussen beeld en werkelijkheid II" gepresenteerd. Presentatie bijwonen? Lees hier meer.
CNV-project Sterk in je werk ook interessant voor werkgevers
Begin deze maand organiseerde WZW een informatiebijeenkomst over het CNV-project Sterk in je werk. Ook al is Sterk in je werk gericht op werknemers - max niveau 2 en 45+ jaar - in Zorg en Welzijn; dit project biedt ook voor werkgevers en hun medewerkers voordelen.

Dat zien ook Yvonne de Moor (P&O adviseur, Attent Zorg en Behandeling), Helma Theunissen (teamleider regio Nijmegen, Interzorg) en Samantha Hendriksen (HR-adviseur, Stichting De Waalboog). Lees verder.


TV-presentator Jochem van Gelder bezoekt De Waalboog
Week van Zorg en Welzijn groot succes

Meer dan honderd locaties in Midden- en Zuid-Gelderland openden van 13 t/m 18 maart hun deuren voor het grote publiek. Het hoogtepunt van deze nationale Week van Zorg en Welzijn was de slotdag. Hierbij bracht onder meer tv-presentator Jochem van Gelder een hartverwarmend bezoek aan Stichting De Waalboog. Ziekenhuis Rivierenland Tiel kon daarnaast als altijd op veel bezoekers rekenen met de open dag. En aan de Velperweg in Arnhem was een heuse “zorgboulevard” gevormd door de drie samenwerkende buren Insula Dei, Vreedenhoff en Attent Zorg en Behandeling. Lees verder.

 
Stichting De Waalboog in Nijmegen                            Ziekenhuis Rivierenland Tiel

  
Service Apotheek Zetten                                               Zideris in Veenendaal
 
Evenementen WZW

APRIL
04/04/2016     Bijeenkomst Netwerken doe je samen. Uitnodiging.
06/04/2017     Event VNO-NCW en Akzo Nobel, robotisering en digitalisering. Aanmelden.
06/04/2017     Bijeenkomst Duurzaam Diensten Delen. Uitnodiging.
11/04/2017     Gelderse Matchtafels Arnhem. Uitnodiging.
12/04/2017     Gelderse Matchtafels Nijmegen. Uitnodiging.
13/04/2017     Algemene Ledenvergadering WZW. Uitnodiging.
13/04/2017     Gelderse matchtafels Tiel / Rivierenland. Uitnodiging.
18/04/2016     Bijeenkomst Netwerken doe je samen. Uitnodiging.
18/04/2016     Presentatie onderzoeksrapport: Tussen beeld en werkelijkheid II. Aanmelden.
19/04/2017     Gelderse Matchtafels Doetinchem. Uitnodiging.

MEI
02/05/2017     Leernetwerk Verzuim. Uitnodiging.
03/05/2017     Bijeenkomst Netwerken doe je samen. Uitnodiging.
08/05/2017     Gelderse Matchtafels Tiel / Rivierenland. Uitnodiging.
11/05/2017     Werkgeverslunch Participatiewet in de zorg. Save the date.
11/05/2017     Bijeenkomst Waarschuwingsregister. Uitnodiging.
15/05/2017     Startbijeenkomst Actieplan Tekorten verpleegkundigen. Uitnodiging.
16/05/2017     Workshop Hoe zelfstandig en taakverantwoordelijk is ons team? Uitnodiging.
18/05/2017     Gelderse Matchtafels Arnhem. Uitnodiging.
22/05/2017     Bijeenkomst Netwerken doe je samen. Uitnodiging.
23/05/2017     Gelderse Matchtafels Nijmegen. Uitnodiging.
23/05/2017     Bijeenkomst Subsidies. Uitnodiging.
30/05/2017     Gelderse Matchtafels Ede. Uitnodiging.
30/05/2017     Kennissessie Nieuwe Wetgeving in Vogelvlucht. Uitnodiging.

ALV's in 2017
23/11/2017     Algemene Ledenvergadering WZW. 

Kijk voor meer evenementen op www.wzw.nl

Kijk op onze site Werkeninzorgenwelzijn.nl voor de online forumgroepen en deel daar uw kennis rondom relevante, actuele thema's.
 

Nieuwe leden WZW

Er hebben zich de afgelopen maand twee nieuwe leden aangesloten bij WZW, namelijk De Kroon en De Karmel.
                                

Redenen om lid te worden van de werkgeversvereniging zijn onder meer het kunnen aansluiten bij (sub)regionale netwerk(en) en het gratis plaatsen van vacatures op www.werkeninzorgenwelzijn.nl, zeker voor imago en zichtbaarheid.

Zorg- en Welzijnspact op forum Provincie Gelderland
Doe mee! Denk mee! Praat mee! Dit is de oproep die de Provincie Gelderland met haar forum onderwijsenarbeidsmarkt.gelderland.nl aan het publiek doet om de aansluiting tussen leren en werken te stimuleren. En hier sluit het Zorg- en Welzijnspact graag op aan. In Gelderland zijn immers al mooie initiatieven op dit gebied. Om de initiatieven beter in beeld te brengen, om ervoor te zorgen dat iedereen ervan kan leren en om de ontwikkelingen op de politieke agenda te krijgen, heeft het Zorg- en Welzijnspact een vaste plek gekregen op het platform. Bovendien krijgen bestaande projecten een prominente plek op de projectenkaart. Lees verder.

        

Bijeenkomst Duurzaam Diensten Delen bij gastorganisatie Zinzia
Duurzaam Diensten Delen (DDD) is van én voor de leden van WZW. Laat u daarom informeren over de laatste ontwikkelingen. Heeft u zelf een dienst die u bij anderen onder de aandacht zou willen brengen of heeft u juist een specifieke behoefte, WZW geeft u de kans deze te delen tijdens de bijeenkomst DDD op donderdag 6 april.  

Professionele Advies Raad
Gastorganisatie Zinzia zal tijdens deze bijeenkomst de Professionele Advies Raad (PAR) presenteren en stelt haar kennis hierover beschikbaar met u. Meer informatie en aanmelden.

        


Studenten zetten zich in voor
Zorg en Technologie

Vanuit HAN Engineering worden na de zomer 2017 meerdere studentgroepen aangeboden die in multidisciplinaire projecten zorgvraagstukken kunnen oppakken.

Pril idee
Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld een start van een pril idee of een re-design van een bestaand product. Deze studentgroepen gaan 3 dagen in de week met het vraagstuk aan de slag op locatie. Het enige wat van de opdrachtgever wordt gevraagd is ondersteuning en een werkplek met wifi (en koffie).

Het gaat niet om stage of afstuderen, maar om de reguliere inzet van studenten op locatie.
Lees meer.


Opella aan de slag met nieuwe beroepsprofielen
In 2020 gaat de nieuwe beroepenstructuur voor mbo- en hbo-verpleegkundigen in. Met de aanstaande verankering hiervan in de wet BIG en de nieuwe generatie verpleegkundigen die vanaf 2020 op de arbeidsmarkt komen, moeten zorg- en welzijnsorganisaties hiermee aan de slag.

Jannie van de Kamp, regiehouder verpleegkundige zorg bij Opella, vertelt hoe Opella de nieuwe beroepsprofielen implementeert in de praktijk. Er verandert veel voor de huidige beroepsgroep, geeft Jannie aan. ‘De professionele rol van de verpleegkundige moet verder ontwikkeld worden, vooral op het gebied van de autonome invulling van het vak. We hebben hierbij resultaatgebieden per profiel benoemd.’ Lees meer.
WZW Deelmarktplaats - vraag en aanbod ontmoeten elkaar

De WZW Deelmarktplaats biedt leden van WZW de mogelijkheid om hun stilstaande capaciteit, overbodig geraakte (medische) apparatuur, meubilair en andere assets op een afgeschermd digitaal platform bij elkaar onder de aandacht te brengen: voor verkoop, verhuur of uitleen. Is dit iets voor uw organisatie? Stuur dan dit bericht door aan uw collega's van Facilitair of Inkoop. 
Of neem voor meer informatie contact op met Inez Pelgröm, i.pelgrom@wzw.nl
Folder WZW Deelmarktplaats 


WZW

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zeelandsingel 40
6845 BH Arnhem
www.wzw.nl
www.werkeninzorgenwelzijn.nl 
Twitter
Facebook
www.wzw.nl
www.werkeninzorgenwelzijn.nl
 Schrijf u uit voor deze nieuwsbrief | Bekijk de nieuwsbrief in uw browser