Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

Nieuwsbrief WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn - 30 januari 2017

Sterk in je Werk, zorg voor jezelf

De zorg verandert en daarmee het werken in de zorg ook. In het project ‘Sterk in je Werk, zorg voor jezelf’ wordt ingezet op het arbeidsmarktfit maken en behouden van werknemers in de zorg. WZW voert het project Sterk in je Werk uit voor onze regio. Daarbij kunnen we ongeveer 330 kandidaten (werkend in Zorg en Welzijn, op maximaal niveau 2 en 45+) een gratis loopbaanimpuls aanbieden. 

                                                          

Ervaringen loopbaancoach Karin Bolle
De eerste gesprekken zijn gestart en loopbaancoach Karin Bolle blikt hierop terug. 'Sterk in je Werk is een prachtig aanbod van CNV en RegioPlus om helemaal voor niets samen met een loopbaancoach je toekomstacties in en bij veranderend werk te bespreken en waar nodig te verbeteren. De medewerkers die ik tot nu toe heb gesproken zijn er enorm mee geholpen en kunnen actief verder. Een echte aanrader! Je wordt er alleen maar wijzer van.'
Ook de werkgever heeft profijt van dit project, beaamt Karin. 'Met Sterk in je Werk ondersteunt de werkgever zijn werknemers om daadwerkelijk in beweging te komen. Het is realiteit, ze worden geconfronteerd met veranderend werk en de werkgever is er alleszins bij gebaat dat de werknemer in beweging komt en dus eigen regie oppakt.'

Lees verderbekijk de flyer 
Wilt u weten wat Sterk in je werk voor uw organisatie kan betekenen? Op 2 maart organiseert WZW een informatiebijeenkomst voor werkgevers. Aanmelden.
Zorg- en Welzijnspact Gelderland: Zin om aan te pakken

Niet langer praten, maar dóen. Dat was de tendens op 30 november 2016 in congrescentrum DROOM in Elst. Tijdens een bijeenkomst die in het teken stond van het Zorg- en Welzijnspact wisselden zo’n honderd vertegenwoordigers van gemeenten, onderwijs en het werkveld actief van gedachten over de zorg van de toekomst. En werden mooie praktijkvoorbeelden uitgelicht.


Lees verder.

Leven lang leren biedt organisatie en werknemer perspectief

Een opleiding volgen en daarna werken, is niet meer van deze tijd. Bijblijven in je vak is een must: Door je kennis en ervaring te vergroten kun je kwaliteit van zorg en dienstverlening blijven bieden. En het is goed voor je werkplezier en motivatie. Bij het CWZ zijn ze zich daarvan bewust.
Godelief te Dorsthorst, hoofd zorg-, beroepsopleidingen en verpleegkundig onderzoek van het CWZ: ‘Vitale, bekwame en gemotiveerde medewerkers benutten hun kwaliteiten optimaal, waardoor ze blijvend kunnen en willen bijdragen aan het realiseren van organisatiedoeleinden. Vanuit goed werkgeverschap geeft het CWZ haar medewerkers daarom kansen om mee te ontwikkelen in het uitdagende zorgveld.' 
Lees verder.


1 Miljoen euro uitgekeerd voor Regionaal Sectorplan

Tot nu toe heeft WZW, als hoofdaanvrager van het Regionaal Sectorplan Zorg voor Midden- en Zuid-West Gelderland, 1 miljoen euro uit kunnen keren aan de 36 deelnemende zorgorganisaties in de regio. Zij hebben dankzij deze subsidie van het ministerie van SZW hun medewerkers kunnen om-, bij- en opscholen. Op deze manier werken we met elkaar aan behoud van regionale werkgelegenheid. 
‘Het uitkeren van deze 1 miljoen euro kon alleen gebeuren door het harde werken van de zorgorganisaties’, licht WZW-projectmanager Sectorplannen Tjerry Verhoeven toe. ‘Tot nu toe zijn in totaal 2.053 opleidingen gestart, waarvan er inmiddels 1672 zijn afgerond. Dat zijn aantallen waar we zeker trots op mogen zijn.’
Lees verder.

Week van Zorg en Welzijn, al 35 organisaties doen mee

Nog 6 weken te gaan en dan begint de nationale Week van Zorg en Welzijn. Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang en in de komende weken zal de promotiecampagne landelijk geïntensiveerd worden.

Deelnemers in onze regio
Op dit moment hebben zich in onze regio ruim 35 zorg- en welzijnsorganisaties aangemeld, waaronder Attent Zorg en Behandeling, Siza, RijnWaal Zorggroep, Elver, Stichting Zorgcentra Rivierenland, Ziekenhuis Rivierenland Tiel, 's Heeren Loo, ROC Rijn IJssel, STMR, Woonzorgnet, Domus Magnus, Vilente, EvitaA en Koninklijke Visio.
Uw organisatie aanmelden, kan nog steeds!
Evenementen WZW
 
JANUARI
30/01/2017     Officiële opening de Werkgeverij. Uitnodiging.
 
FEBRUARI
01/02/2017     De Gelderse Matchtafels Nijmegen. Uitnodiging.
02/02/2017     Netwerken doe je samen. Uitnodiging.
07/02/2017     Inspiratiesessie Nieuwe Beroepsprofielen in Zorg en Welzijn. Uitnodiging.
09/02/2017     Symposium verduurzaming Zorg & Technologie. Uitnodiging.
13/02/2017     De Gelderse Matchtafels Ede. Uitnodiging.
16/02/2017     De Gelderse Matchtafels Doetinchem. Uitnodiging.
16/02/2017     Kennisbijeenkomst WGA en Wwz. Uitnodiging.
21/02/2017     Bijeenkomst WZW Zelfregie app in uw organisatie. Uitnodiging.
 
MAART
02/03/2017     Informatiebijeenkomst Sterk in je Werk, zorg voor jezelf. Uitnodiging.
06/03/2017     Netwerken doe je samen. Uitnodiging.
07/03/2017     Hoe zelfstandig en taakverantwoordelijk is ons team? Uitnodiging.
09/03/2017     Opleiding Arbeidsrecht in Zorg en Welzijn, deel 1 (3 hele dagen). Uitnodiging.
09/03/2017     Gelderse matchtafels Tiel / Rivierenland. Uitnodiging.
09/03/2017     Health Valley Event. Meer informatie.
13/03/2017     Week van Zorg en Welzijn 2017. Aanmelden als organisatie. 
16/03/2017     De Gelderse Matchtafels Nijmegen. Uitnodiging.
21/03/2017     Informatiebijeenkomst Gelderse arbeidsmarkt voor de 1e lijn. Uitnodiging.
23/03/2017     Opleiding Arbeidsrecht in Zorg en Welzijn, deel 2.
23/03/2017     De Gelderse Matchtafels Arnhem. Uitnodiging.
27/03/2017     De Gelderse Matchtafels Doetinchem. Uitnodiging.
27/03/2017     Masterclass Duurzame inzetbaarheid, deel 1. Uitnodiging.

ALV's in 2017
13/04/2017     Algemene Ledenvergadering WZW. Uitnodiging.
23/11/2017     Algemene Ledenvergadering WZW. 

Kijk voor meer evenementen op www.wzw.nl
Kijk op onze site Werkeninzorgenwelzijn.nl voor de online forumgroepen en deel daar uw kennis rondom relevante, actuele thema's.
 


Zes nieuwe leden WZW

We zijn 2017 goed begonnen. Zes organisaties hebben zich sinds deze maand bij WZW aangesloten. Dit zijn:
  • Norschoten
  • DJI, Penitentiaire Inrichting Arnhem Zuid
  • Woondroomzorg
  • Stichting Philadelphia Zorg
  • Boriz BV
  • EvitaA
Vernieuwde site Transitiebedrijf.nl is live

Met de vernieuwde site www.transitiebedrijf.nl speelt WZW in op de verschuiving van aandacht voor uitstroom naar doorstroom. De site heeft niet alleen een nieuwe look&feel gekregen. Ook is het omgebouwd tot online loopbaanwinkel met het gehele aanbod aan diensten en producten. Dit initiatief is ondersteund door de Provincie Gelderland.

          

Focus op zelfregie
In het ontwerp van de website ligt de focus op zelfregie van de medewerker. Pascalle Neijenhuis, directeur-bestuurder a.i. WZW: ‘De werkgever biedt de medewerkers een loopbaanvoucher aan met een waarde naar keuze. Hiermee koopt én plant de medewerker zelf de gewenste coaching, trainingen of bijeenkomsten in.'
Daarnaast is het mogelijk om rechtstreeks contact te leggen met de loopbaancoaches, werkgevers kunnen via de site offertes aanvragen en er kunnen beoordelingen over producten en diensten worden gegeven. Het Transitiebedrijf werkt vanuit het "voor-én-door-elkaar principe", vertelt Pascalle. 'Het trainingsaanbod en de coaching door de loopbaancoaches worden dan ook georganiseerd vanuit onze leden.' 
 
Leo Vlaskamp, Management Development Adviseur, Rijnstate:
‘De Loopbaanwinkel ziet er echt mooi uit. Mooie stap voorwaarts in de samenwerking in de regio.’

Surf direct naar Transitiebedrijf.nl en bekijk welke mogelijkheden het biedt voor uw organisatie.
 
Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn

Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn van start

Vanaf nu kunt u zich aansluiten bij het waarschuwingsregister Zorg en Welzijn. Met het register werken wij samen aan sociale veiligheid in onze sector. Wat betekent dat nu? Het preventief screenen van sollicitanten en het helpen van collega-instellingen door het tijdelijk uitsluiten van medewerkers met grensoverschrijdend gedrag van volgend werk in de zorg. Het register is momenteel alleen nog toegankelijk voor de langdurige zorg: VV&T, GHZ, GGZ. Wilt u meer weten bekijk dan het filmpje of de landelijk website.


WZW

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zeelandsingel 40
6845 BH Arnhem
www.wzw.nl
www.werkeninzorgenwelzijn.nl 
Twitter
Facebook
www.wzw.nl
www.werkeninzorgenwelzijn.nl
 Schrijf u uit voor deze nieuwsbrief | Bekijk de nieuwsbrief in uw browser