Copy

Blijven schrijven

Er was genoeg te beleven bij Van Druiven. Corona-gedoe, importeurswissel, pm 50 nieuwe wijnen, nieuwe partners, FIER, proeverijen, masterclasses. En nog veel meer. Genoeg om enkele nieuwsbrieven mee te vullen. Maar ook genoeg om niet toe te komen aan het schrijven ervan. Nu het stof wat is nedergedaald (en het zulk lekker weer is…), daar istie dan: NIEUWSBRIEF 5!

Scherp blijven

Vanaf het begin hebben wij er alles aan gedaan wat binnen ons vermogen ligt om jullie een Corona-veilige winkel te bieden. Voor zover wij  kunnen overzien is dat ook gelukt. Wij zijn gezond gebleven en nog belangrijker: van onze klanten hebben wij ook geen vervelende berichten gekregen. Daar zijn we heel blij mee. Scherp blijven is nu het devies. En dat mogen jullie van ons verwachten.  Tips ter verbetering? Graag.

Blijven verrassen

Na de opening bijna een jaar geleden hebben we ons assortiment steeds ververst. Intussen is pm 25% van ons assortiment vervangen. Dat betekent dus 110 nieuwe wijnen in ruim tien maanden. Voor ons natuurlijk leuk, maar belangrijker: voor jullie is er steeds wat nieuws te vinden.

Belangrijkste verschuivingen: (nog) meer Italiaans, (nog) meer Duits, Israël eruit, Libanon erin, meer rosé’s, meer Zuid-Afrikaans.

Blijven selecteren

Wat waren dat drie mooie avonden, die eerste sessies met onze proefpanels. Helaas konden de in het voorjaar geplande avonden niet doorgaan ivm onze venijnige virale vriend. We houden het scherp in de gaten; zodra het weer enigszins mogelijk is horen onze meesterproevers het als eerste en gaan we weer een paar mooie proefavonden organiseren in de kerk bij Jan.

Blijven proeven

We zijn weer met onze zaterdagse winkelproeverijen begonnen. Uiteraard Corona-proof. En toch met veel plezier en succes.

Wat deden we zoal? Een rosé-proeverij, onze Zuid-Afrikaanse vriend en importeur Pardon Taguzu met twee wijnhuizen, wijnmaker Marcus van onze bio-dynamische Rieger-wijnen en onze importeur van mooi Italiaans met de gehele Colterenzio-lijn uit Süd-Tirol.

Wat staat er nog op de rol

22 augustus: Frank Achenbach en Dominique Schmitz. Twee even eigenzinnige als leuke wijnmakers uit Rheinhessen vereren ons met een bezoek aan de winkel. En nemen hun prachtige wijnen mee om jullie te laten proeven.

Op nog nader te bepalen datum: mooi Spanje door Teuni van Genderen van Los Sueños de Lo Captitan en onze nieuwe importeur en Amersfoorter Bas Vorsteveld van Karakter-wines

 

Nieuwsgierig blijven

Wij zijn exclusief leverancier voor Zuster Margaux. En doen daarom veel in partnership, waaronder de cursussen en masterclasses. Natuurlijk allemaal met de wijnen van Wijnhuis Van Druiven. Voor het actuele aanbod: zie www.zustermargaux.nl.

Blijven samenwerken
 

Jullie kunnen onze wijnen intussen aantreffen in diverse winkels en horeca-gelegenheden in Amersfoort en Leusden. En wat is het leuk om de samenwerking aan te gaan met de locals. Een van deze partners is het bekende Restaurant Tollius. Tijdens de bezorghausse mochten wij de wijnen leveren bij de thuismenu’s.  Nu het restaurant weer open is, levert Tollius nog steeds prachtige menu’s voor thuis. En nu met passende wijnen per gang in speciale kleine flesjes. Een absolute aanrader! Probeer het eens en ga naar www.tollius.nl.  

FIER blijven

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn: het pop-up-restaurant FIER in de Mariënhof. Vier Amersfoortse topchefs vertonen hier twee maanden lang hun kunsten. Coronaproof en op hoog niveau. En hoe verrassend: met onze wijnen. Een uniek culinair avondje uit dat je eigenlijk niet mag missen. Er is nog wel wat plaats, maar snel reserveren voorkomt teleurstelling: www.fier-amersfoort.nl

Waar blijft de tijd?

HUH?! We bestaan alweer bijna een jaar. Hoe kan dat…? Hoe dan ook: dat verdient speciale aandacht. Hoe en wat? Nog geen idee, maar daar gaan we de komende weken mee aan de slag. Wel een goede reden voor een ongemeend snelle NIEUWSBRIEF 6.

Warme groet,
Niels van der Schans, Jan van der Schans & Eline Groenendijk
Facebook
Instagram
Website


Copyright © 2020 Wijnhuis Van Druiven, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp