Copy
Dit stukje proza gaan wij gebruiken om iedereen die Van Druiven een warm hart toedraagt op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom onze wijnwinkel. Het zal steeds verschijnen op het moment dat we u weer iets (min of meer) interessants te melden hebben.
Het Van Druiven-team
Het Van Druiven-team v.l.n.r. Eline, Niels, Jan
Niels van der Schans (24)
Niels wordt HET gezicht van de winkel. Hij werkte tot 1 juli als gastheer/sommelier in een mooi restaurant in Zwolle. Binnenkort verhuist hij naar een woning op loopafstand van de winkel en wordt Amersfoorter. Prima omstandigheden dus om een netwerk op te bouwen en veel tijd en energie in zijn nieuwe passie steken. Ambitie van Niels: u zich zo snel mogelijk thuis laten voelen in onze winkel en u laten genieten van onze prachtige wijnen.

Eline Groenendijk (37)
Over Amersfoorter gesproken…. Weliswaar (tijdelijk) residerend in Zeist, maar in hart en nieren Amersfoortse. Ze kent de duvel en zijn ouwe moer in Amersfoort en zeker ook in wijnland. Over wijn hoef je haar niets te vertellen. (Voormalig) manager van wijnbar Zuster Margaux, Registervinoloog, Wijndocent en samen met haar partner actief in een private dining/kookstudio op locatie. U gaat Eline een paar dagen per week in de winkel aantreffen. Daarnaast gaat zij voor u proeverijen, masterclasses en cursussen geven. Met de wijnen van Van Druiven natuurlijk.

Jan van der Schans (61)
Woont sinds 2,5 jaar met veel plezier in Amersfoort. Dertig jaar was hij werkzaam in het bedrijfsleven en daar gefascineerd geraakt door de wondere wereld van de wijn. In 2013 verkocht hij zijn aandeel in het bedrijf en ging aan de slag met wijn: opleidingen (Vinoloog Wijnacademie), wijnreizen en vooral veel proeven. Dat laatste vaak in combinatie met het bezoeken van de mooiste restaurants die ons land rijk is. Jan gaat bij Van Druiven vooral de zakelijke kant doen en zal uiteraard regelmatig te vinden zijn in de winkel.
De Van Druiven-wijnen
We hebben in de afgelopen maanden veel tijd gestoken in het selecteren van de 450 (!) wijnen die ons assortiment gaan vormen. De meeste wijnen hebben wij geproefd en speciaal genoeg bevonden om in onze wijnspeciaalzaak aan u te presenteren. Ook hebben wij geselecteerd op exclusiviteit: minimaal 95% van het assortiment bestaat uit wijnen die Van Druiven exclusief voert in Amersfoort, Leusden en omgeving.

Het assortiment is breed; zowel qua herkomst (gehele wereld) als qua prijsstelling. Herkomst: Duitsland, Oostenrijk en Italie zijn zeer goed vertegenwoordigd. Frankrijk en Spanje hebben ook niets te klagen. Maar ook bijzondere wijnen uit Israël en Hongarije staan in de schappen. Prijsstelling: u treft bij Van Druiven wijnen aan in alle prijsklassen. We hebben ervoor gekozen het zwaartepunt (?%) van onze wijncollectie een prijs tussen €10,- en €20,- te geven. Een mooie selectie van onder de €10,- ontbreekt uiteraard niet. Evenmin als de toppers van €50,- plus.

Mousserend
Een speciale vermelding verdient onze collectie ‘mousserend’. U kunt straks kiezen uit ongeveer 50 mousserende wijnen in alle soorten, maten en prijsklassen.

Invloed op assortiment
Ons assortiment staat voor 90% vast. Worden wij immers niet geacht deskundig te zijn…? Bij de keuze voor de laatste 10% betrekken wij graag onze toekomstige klanten. U dus. We gaan werken met proefpanels. Hoe precies? Daar broeden we nog op, de grote belangstelling hiervoor heeft ons wat verrast.
Stand van zaken
Op 22 september openen wij onze deuren en is Wijnhuis Van Druiven een feit. Het klinkt zo eenvoudig en overzichtelijk: ‘een wijnwinkel openen’. Maar de werkelijkheid is complexer: verbouwing en inrichting pand, assortiment inkopen, assortiment presenteren, kassasysteem, boekhoudpakket, huisstijl, social media, openingsevenement, proefpanels, cursussen en nog veel meer. Het goede nieuws: we zijn onverminderd enthousiast en liggen op schema.
Niels van der Schans, Eline Groenendijk & Jan van der Schans
Facebook
Website


Copyright © 2019 Wijnhuis Van Druiven, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp