Copy

Eindelijk

We kregen al vragen: ‘wanneer komt er weer een nieuwsbrief…?’, ‘Waarom duurt dat zo lang?’ Het heeft dit keer inderdaad langer geduurd dan gebruikelijk. En daarvoor hebben wij natuurlijk hele goede redenen/smoezen. Druk, druk, druk. Contacten leggen in de horeca. Kelder onder onze winkel inrichten. Nieuwe wijnen. Nieuwe leveranciers. Etc. Maar dat gebruiken wij uiteraard allemaal niet als excuus… 

Hoe dan ook exemplaar 4 ligt voor je neus. En bevat ook nu voor ieder wat wils.

Leuk

Dat waren weer een paar memorabele zaterdagen bij Van Druiven. De GABRIEL-glazenproeverij met topsommelier Luc Linnenbank, de Dr. Burklin Wolf proeverij met onze importeur Robin ten Have die dit Duitse tophuis in Nederland vertegenwoordigt. En natuurlijk Anton van Pyros/Salentein die de prachtige wijnen van Le Nez uit de Languedoc kwam toelichten en laten proeven. 

Dat waren nog eens leuke zaterdagmiddagen. Reden genoeg om hier vooral mee door te gaan. Daarom staat er alweer een aantal zaterdagmiddagactiviteiten gepland:

Betuws Wijndomein: 15 maart 13.00-18.00 uur


In Nederland wordt steeds mooiere wijn gemaakt. En dat geldt zeker voor het Betuws Wijndomein uit Erichem, het wijnhuis waarvan wij met veel plezier de gehele collectie wijnen in de winkel hebben. De jonge, gepassioneerde wijnmakers Arina van Leenen en Diederik Beker slagen er al jaren in tot de Nederlandse top te behoren met hun prachtige wijnen van druivenrassen als Regent, Johanniter, Solaris, Cabernet Cortis, Muscat Blue, Pinotin en Souvignier Gris.

15 maart zullen zij ons met veel plezier vertellen over hun avonturen met en in de wijngaard en de kelder. En uiteraard zullen zij ons vol trots hun juweeltjes laten proeven (als je het ze vraagt).

Dus: in de agenda en gewoon binnen komen stappen en je laten verrassen. 

Warmbloedig en verfrissend Spaans met Teuni van Genderen van Los Suenos: 28 maart 13.00-18.00 uur


Vanaf het prille begin van Van Druiven werken we  graag met de wijnen van Los Suenos. Wijnen die je niet vaak tegenkomt. En die stuk voor stuk op z’n minst bijzonder genoemd kunnen worden. Teuni komt ons deze zaterdag kennis laten maken en verblijden met een aantal mooie nieuwe wijnen.

Ons advies: in de agenda, 28 maart binnen komen vallen en genieten van de Spaanse wijnpassie van Teuni en haar godendranken. 

De smaak  van Zuid-Afrika: 11 april 13.00-18.00 uur


Onze collectie van pm 450 wijnen komt voor 90% uit de oude wereld. Een land uit de nieuwe wereld dat voor  ons niet mag ontbreken is Zuid-Afrika. Niet alleen een schitterend land, maar vooral ook een land waar heel veel moois op wijngebied vandaan komt.  Sinds kort werken wij met Pardon Taguzu van African Wines. En hij komt deze zaterdag in hoogst eigen persoon vertellen over zijn vaderland en nog belangrijker: over de prachtige wijnen die hij hierheen brengt.

Onze inschatting: ook dit wordt een bijzondere zaterdagmiddag. Kom lekker langs en maak kennis met deze bijzondere man en zijn wijnen.

Leerzaam en gezellig

‘Geven jullie ook cursussen’ en/of ‘proeverijen/masterclasses’? Jazeker doen we dat. Onze wijnjuf Eline geeft regelmatig cursussen op diverse niveaus (SDEN 1, 2 en 3). Deze cursussen geeft zij in samenwerking met en bij wijnbar Zuster Margaux in de Marienhof. Met de wijnen van Van Druiven natuurlijk. 

Voor programma en beschikbaarheid: check de website van Zuster Margaux. 

Net gezien: er is voldoende plaats om voor de zomer nog een instapcursus( SDEN1) te volgen. Ook voor SDEN 2 (ietsje gevorderd) zijn er nog diverse mogelijkheden. 

En wat te denken van een masterclass? Gepland staan: Salentein/Le Nez, Duitse wijnen, Ribera del Duero, Valpolicella en Wijnmaker Rainer Schnaitmann uit Wurtemberg. 

Leuk toch?

Klanten bepalen mee

Wat was dat leuk! Met een dwarsdoorsnede van onze klantenkring, verdeeld in drie proefpanels van ieder 12 mensen, wijnen proeven en keuren. Bij Jan thuis in zijn knusse, verbouwde kerkje. In het voorjaar gaan we het weer doen. De proefpanels zitten vooralsnog vol, maar er zijn altijd mensen die niet kunnen. 

Interesse? Een mailtje naar info@wijnhuisvandruiven.nl en we zetten je op de lijst.

Eruit en erin

Met de proefpanels hebben we bepaald welke wijnen moeten blijven en welke uit het assortiment kunnen. De proefpanels hebben 8 wijnen aangewezen die uit de collectie mogen. Ook stoppen we met een importeur. Dit heeft ertoe geleid dat we van ongeveer 30 wijnen afscheid gaan nemen. 

Het goede nieuws: er komen dus weer minimaal 30 nieuwe wijnen terug. Een belangrijk deel hiervan: Italiaans. Hou onze social media in de gaten om erachter te komen welke dit zijn. Of kom gewoon langs.

Lekker scharrelen

We gaan ruimte maken voor nieuwe wijnen. Daarom hebben we de gehele maand maart een tafel vol bijzondere wijnen klaar staan. Wijnen waarvan we nog maar enkele exemplaren op voorraad hebben, dus als je ze heel lekker vindt hebben we een probleempje… 

Goed nieuws voor jullie: op al deze wijnen geven we dikke kortingen. Een soort sale dus…

Grrrrrrrr

Ons deel van de Leusderweg gaat vanaf begin maart op de schop. Fietssuggestiestroken, oversteekplaatsen, etc. De rijrichting wordt gedurende de werkzaamheden alleen ‘stad in’. De bereikbaarheid van onze winkel wordt er tijdelijk niet beter op. Uiteindelijk zal de situatie in brede zin verbeteren. 

Hoe komen we deze tijd zo goed mogelijk met elkaar door? 

We  blijven natuurlijk wel gewoon bereikbaar. Het zal soms wat meer moeite kosten. Maar een mooi glas wijn na de ontberingen maakt veel goed.  

Wij zullen onze servicegraad daar waar nodig/gewenst verder opvoeren. Een belletje of mailtje om je wijnwensen aan ons door te geven en wij bezorgen het lekkers graag bij je thuis.

Alle vertrouwen dat we er met elkaar wat moois van maken.

Tenslotte

We hopen dat we jullie tot het bittere eind hebben kunnen boeien. Ondanks de lengte van dit epistel. Beloofd: de volgende nieuwsbrief komt eerder. En is (waarschijnlijk) dus korter.

Proost!

Niels van der Schans, Jan van der Schans & Eline Groenendijk
Facebook
Instagram
Website


Copyright © 2020 Wijnhuis Van Druiven, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp