Copy
View this email in your browser
Søkksa - En reklamefilm
av Emil Tveiten og Henning Solberg 9. trinn
Filmen over er en reklamefilm for det helt nye produktet Søkksa. Filmen er laget med Creaza MovieEditor og er benyttet en rekke steder for å promotere den nye oppfinnelsen.

Emil Tveiten og Henning Solberg vant i vår en entreprenørskapskonkurranse på Innovation Camp for elever på 9. trinn. I år er det tiende gang den arrangeres. Konkurransen handler om å jobbe med ideer til produkter som kan bidra til å løse forskjellige problemer i samfunnet, smått eller stort. Guttene har skapt et helt nytt verktøy med navn Søkksa, som består både av en sag og av en øks. De to guttene har vært i kontakt med «Fiskars» som er en bedrift som produserer blant annet, øks, sag og andre verktøy og hageredskaper. Det er "Fiskars" som har laget guttenes prototype.

Juryens begrunnelse for vinneren:
"Vinneren kombinerer to eksisterende produkter på en kreativ måte til et nytt og nyttig produkt. De har kvalitetssikret produktet med seriøse aktører i markedet og produktet ble presentert med integritet og troverdighet. Juryen blir overrasket om ikke produktet blir å finne på markedet i løpet av 2-4 år."
Nye oppgaver i Creaza
Det er lansert flere oppgaver i Creaza og enda flere kommer utover høsten. Denne uken (uke 36) arrangerer Utdanningsdirektoratet en kampanje mot mobbing - «Voksne skaper vennskap – på nett». I Creaza finner man oppgaver elevene kan jobbe med i arbeidet mot mobbing. Sorter oppgavene etter de nyeste eller søk på oppgaver om "mobbing".
Slik kan man samarbeide
Nå finner du masse nytt innhold og mange nye muligheter i Creaza. Læreren kan enkelt tildele oppgaver til elevene som kan løse oppgavene individuelt eller i grupper med verktøyene i Creaza. Filmen over viser hvordan man kan samarbeide i Creaza.

Visste du...

...at du kan lage dine egne oppgaver som er basert på ferdige eller halvferdige produkter du har laget? Gå til "Portefølje" og klikk på "Mine filer". Deretter klikker du på en av filene du har lastet opp. Da dukker det opp en grønn knapp som lar deg lage din egen oppgave. Se film.

...at om du tildeler en oppgave ved å dele en lenke, vil alle som trykker på lenken bli dine kontakter? Og, de blir kontakter med hverandre. Dette er en fin måte å få inn den nye klassen din. Se film.

...at du kan laste opp filer både fra “Mine filer” under "Portefølje" og inne i verktøyene? Se film.

...at du kan dele dine egne mediefiler med elevene dine når du tildeler oppgaver? Klikk på "Legg til mediefiler" når du tildeler oppgaven. Det passer glimrende om elever for eksempel skal lage egne filmer, tegneserier eller presentasjoner fra en skoletur. 

Nytt univers! 
Livet på bondegården

Vi møter ofte lærere, og like ofte får vi forslag til nytt innhold eller ny funksjonalitet. Det er vi takknemlige for og disse ønskene tar vi alltid med oss i den videre planleggingen.

Vi møter lærere som underviser på alle trinn, men de som utfordrer oss mest er nok lærerne som underviser på barnetrinnet. Til tross for at vi har masse innhold, møter vi stadig ønsker om ytterligere innhold tilpasset barnetrinnet.

I mai besøkte vi 2. trinn på Munkerud skole i Oslo. Proppfull av selvtillit med ”Nye Creaza” og hundrevis av oppgaver, spurte vi læreren om hva slags oppgaver vi skulle søke etter. ”Hva med dyrene på bondegården? Vi har akkurat jobbet med husdyr.” Ja, hva med dyrene på bondegården?

Resultatet av dette skolebesøket ble lansert ved skolestart. Universet "Bondegården" er en realitet og elever kan nå løse spennende oppgaver om de vanligste husdyrene.

Workshop & kurs
I høst vil Creaza tilby ulike Webinarer. Følg med på creaza.com, Blogg, Facebook og Twitter for nærmere info!

Creaza tilbyr workshops og kurs til alle våre kunder. Har dere behov for inspirasjonsforedrag, workshop eller annen form for opplæring på din skole kan vi skreddersy et opplegg tilpasset deres behov.

Vennligst ta kontakt med workshop@creaza.com for nærmere informasjon og bestilling.
Support
Her finner du hjelpesidene til Creaza: Creaza support.

På vår YouTube-kanal finner du både instruksjonsvideoer og eleveksempler til inspirasjon og veiledning for lærere og elever.

Lurer du på noe?
E: support@creaza.com
T: +47 47 77 88 00
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
Copyright © 2014 Creaza, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp