Copy
Creaza Nyhetsbrev
View this email in your browser
Att våga säga ifrån
av elever i Näsby skola i Kristianstad

Näsby skola i Kristianstad är en F-5 skola med 220 elever. Linda Axelsson är förstelärare på skolan och hennes klass har arbetat med temat mobbning med hjälp av Creaza. De var även med i en tävling via AV Media Skåne “Speak your mind” där Creaza var verktyget som man arbetade i.  

Linda gjorde en kort serie inför helklass och på så sätt fick eleverna en genomgång av vilka funktioner programmet har. De samtalade om tävlingen och brainstormade kring teamat "Speak your mind". Eleverna fick sedan sitta i grupper och fundera över vad som skulle kunna hända i serien. Den tecknade serien skapades sedan gemensamt i helklass genom att Linda använde sin dator och eleverna följde med genom att titta på projektorn. Detta var en introduktion och tanken är att eleverna kommer att få skapa egna serier nästa termin berättar Linda.

Länk till arbetet

Eleverna var enbart positiva till "Creaza-programmet" och arbetet. De är mycket intresserade av att man kan ändra humör på figurerna och att några blinkar m.m. Som pedagog tycker jag att det är ett roligt och användbart läromedel fortsätter Linda. Jag har använt Creaza flera gånger förut, både genom att låta elever skapa filmer men även för att skapa filmer/serier som eleverna kan få arbetsuppgifter genom.

Vi tackar Linda så mycket för att hon vill dela med sig av hennes och elevernas klassrumsarbete i Creaza. Vill ni läsa mer om Lindas arbete kring detta temat så kan ni läsa en artikel som gjordes i Kristianstadbladet i samband med tävlingen “Speak your mind!” Länk: http://www.kristianstadsbladet.se/familj/article2174656/En-klass-som-vet-vad-vanskap-betyder.html 

Uppgifter till riksdagsvalet

Nu hittar du uppgifter i Creaza som handlar om riksdagsvalet i Sverige. Du hittar uppgifter om riksdagsvalet genom att söka eller sortera på nya uppgifter. Låt eleverna skapa en film, en tecknad serie eller en tankekarta om valet. Nedanför kan du se ett exempel på hur en uppgift kan se ut. 
I år är det riksdagsval i Sverige! Inför valet så har du kanske märkt att en hel del nya reklamfilmer från de olika partierna dykt upp i TV, på Internet och i radio. Vissa partier har gjort filmer som förtydligar deras politiska budskap medan andra partier spelar mer på humor och de andra partiernas “svagheter”. Din uppgift är att skapa en reklamfilm om en politisk fråga som är viktig för dig!
Visste du...
...att du kan göra dina egna uppgifter som är baserade på färdiga eller halvfärdiga Creaza-produkter som du själv har skapat? Gå till "Portfolio" och klicka på "Mina mediefiler". Därefter klickar du på en av filerna som du laddat upp. Då dyker det upp en grön knapp som låter dig skapa din egna uppgift.
 Se film.

...att om du delar länken till en uppgift, så kommer alla som trycker på länken att bli dina kontakter? Och, de blir kontakter med varandra. Detta är ett bra sätt att få in nya i klassen i Creaza. Se film.

...att du kan ladda upp filer både i "Portfolio" --> Mina filer" och inne i verktygen? Se film.

...att du kan dela dina egna mediefiler med eleverna när du tilldelar uppgifter? Bara klicka på "Lägg till mediefiler" när du tilldelar uppgiften. Passar perfekt om eleverna till exempel skall göra egna filmer, tecknade serier eller presentationer efter en skolutflykt. 

Samarbeta i Creaza
Creaza genomgick i våras en stor uppdatering med en massa nytt innehåll och många nya möjligheter! Nu hittar du hundratals av färdiga uppgifter kopplade till olika ämnen. Läraren kan enkelt tilldela uppgifter till eleverna som de kan lösa individuellt eller genom samarbete i Creaza-verktygen. Titta på filmen för en introduktion av samarbets funktionen.
Workshop och fortbildning 

I höst kommer Creaza att erbjuda olika webinarier. Följ oss på Twitter, Facebook eller titta inom på vår blogg för mer information. 

Creaza erbjuder workshops och kurser till alla sina kunder. Har ni behov för inspirationsföreläsning, workshop eller någon annan typ av fortbildning på er skola så skräddarsyr vi ett upplägg utefter era behov. 

Vänligen kontakta workshop@creaza.com för mer information och beställning. 
Support

Här hittar du Creaza hjälpsidor: Creaza support

På vår Youtube-kanal hittar du både instruktionsvideor och elevexempel till inspiration och vägledning för lärare och elever. 

För frågor: 
E: support@creaza.com 
T +47 47 77 88 00 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Copyright © 2014 Creaza, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp