Copy
In deze nieuwsbrief informeren wij u over het laatste nieuws rondom Stichting Raise en de actuele ontwikkelingen op Grace Farm
Bekijke deze email in uw browser

Soja oogst afgerond

585 gezinnen hebben op Grace Farm soja geoogst

Alle gezinnen hebben de afgelopen periode hard gewerkt om hun inkomen voor de komende maanden veilig te stellen. Het stukje land wat beschikbaar is gesteld door Grace Farm hebben ze gedurende meerdere maanden zelf onderhouden. Tijdens het werkbezoek in juni waren de gezinnen hard aan het werk om de soja te oogsten. Wij kregen de mogelijkheid om gesprekken met de gezinnen te voeren.
 
Een man die even aan het uitrusten is in de schaduw spreken we aan. Hij vertelt dat hij met de opbrengst van 2013 een deel van zijn dak heeft kunnen betalen. Het andere deel van zijn dak kon hij opdat moment niet aanschaffen. Hij straalt van oor tot oor en vertelt dat hij met de oogst van dit jaar het andere deel van zijn dak kan kopen. Aankomend regenseizoen kan hij slapen onder een prachtig dak van golfplaten en is het lekkend grasdak verleden tijd! Terwijl wij aan het praten zijn komt er een gezin aanlopen en die vertellen dat zij een schuld hadden van € 36,-. Dit was een zware last die hun bestaan erg onzeker maakte. Hij heeft nu zijn soja geoogst en heeft € 37,- in ontvangst mogen nemen. Voldoende geld om de schulden af te lossen. Wat een blijdschap, Gods zegen is duidelijk zichtbaar. 

Heeft ú al een onderdeel gesponsord?

De auto: in een gemiddeld gezin is dit vervoersmiddel niet meer weg te denken. Vervoer van en naar school, boodschappen doen, kinderen vervoeren naar sportactiviteiten; zomaar een aantal voorbeelden waarbij de auto van pas komt. Ook op Grace Farm is een auto meer een noodzaak dan luxe. Lees meer

"Een onvergetelijke ervaring.."

In juni 2014 bracht Inge van den Berg een bezoek aan Grace Farm & Children's Home. In deze nieuwsbrief doet zij verslag van haar ervaringen.


Het is alweer een paar weken geleden dat we vertrokken naar Malawi. Van één van de rijkste landen ter wereld naar één van de armste landen ter wereld. Wat een contrast.

Er was ons gevraagd om een begin te maken met het opruimen en schoonmaken van het gastenverblijf. En dat was hard nodig. Het hele huis ligt vol keutels van muizen en gekko’s. In elke la hebben de beestjes hun uitwerpselen achtergelaten. Ook had de vorige eigenaar heel veel spullen achtergelaten. We hebben in één week heel wat rommel opgeruimd (lees verbrand). Maar ja, wat is rommel. Wat wij bijna te vies vonden om aan te raken zagen de vrouwen uit het dorp als een “blessing”. Verder zijn er een paar kamers opnieuw gesausd, er is een plafond vervangen, gordijnen gewassen enz.

Op zondagmorgen zijn we met de kinderen van het weeshuis in 2 volgeladen pick-ups naar een naburig dorp gereden om de kerkdienst bij te wonen. Ik vind het altijd heel bijzonder om in zo’n andere cultuur en dienst mee te maken. We verstonden er niets van omdat de hele dienst in het Chichewa werd gehouden. ’s Middags zijn we met de kinderen naar de kerk bij het project geweest om te zingen. Geweldig, wat kunnen deze kinderen prachtig zingen.

Donderdagavond werden we uitgenodigd om te komen eten in het weeshuis. Voor de maaltijd werden er nog prachtige quilts en armbandjes uitgedeeld onder de kinderen. Deze waren gemaakt door 2 creatieve “Kwantjes”. Daarna werden we uitgenodigd in de eetruimte van het weeshuis. We deden onze schoenen uit en namen plaats op de grond waar een grote mat was neergelegd. Één van de kinderen kwam met een bak met water zodat we onze handen konden wassen want we moesten met onze handen eten, bestek gebruiken ze niet. De maaltijd bestond uit groente (een groene bladgroente met een vrij sterke smaak), sima (gemaakt van maismeel) en soja (wij dachten dat het echt vlees was), heerlijk! Na de maaltijd werd er gebeden en gezongen. Voor de laatste keer konden we genieten van het gezang van de kinderen en hun lieve koppies want het afscheid naderde. De volgende dag moesten we al weer vroeg uit de veren voor de lange reis terug naar Nederland.

Het is mooi om te zien dat de kinderen van het weeshuis het goed hebben, ze krijgen 3x per dag te eten en kunnen naar school gaan. In de week dat wij op het project waren werd de soja geoogst. 600 gezinnen profiteren hiervan mee. We mogen God danken dat de oogst dit jaar beter was dan men had verwacht. De macadamiabomen doen het ook goed en de oogst hiervan zal in de toekomst ook toenemen.

Zoals ik al schreef hebben we een begin gemaakt met het opknappen van het gastenverblijf. Er is nog steeds heel veel te doen. Mocht u/jij zin hebben om ook een keer mee te gaan? Neem dan contact op met één van de bestuursleden. Het is een onvergetelijke ervaring.

Inge

Kennismaken met...

... Lineke Boer. Een aantal maanden geleden heeft zij zich aangesloten bij het bestuur van Stichting Raise. 
 

Lineke: "Het is een team van mensen met bijzonder veel passie en inzet voor de stichting. Dit maakt dat ik iedere vergadering veel enthousiasme ervaar om mij in te zetten voor Grace Farm.

Ik ben met Stichting Raise in aanraking gekomen door de verhalen van Willem van Gent. Daardoor ben ik mij in eerste instantie gaan richten op fondsenwerving voor de stichting door bijvoorbeeld het organiseren van een sponsorloop voor kinderen uit Gouda. De volgende stap was de aansluiting bij het bestuur. Ik wil graag mijn door God gegeven talenten inzetten voor deze stichting om zo met de rest van het bestuur te kunnen bouwen aan het koninkrijk van God.

Als laatste dan nog wat praktische info over mijzelf: ik ben 26 jaar, woon in Gouda en werk als pensioen consultant."

Binnen de stichting zal Lineke zich vooral projectmatig gaan bezighouden met activiteiten op het gebied van communicatie en het creëren van bewustwording. 
Copyright © 2014 Stichting Raise

unsubscribe from this list   
update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Email
Email
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website