Copy
View this email in your browser

Beste, 

Je hebt je bereidwilligheid getoond om te helpen bij het uitvoeren van boodschappen voor mensen in moeilijkheden en velen van jullie zijn al in staat geweest om de ene of de andere persoon te helpen. Wij danken u daarvoor. Ter informatie: sinds het begin van ons initiatief hebben we al meer dan 700 alleenstaanden geholpen die zich via de website of ons callcenter hebben aangemeld (02 808 96 54 elke dag open tussen 8 uur en 20 uur; aarzel niet om dit nummer door te geven). 

De dringende behoefte aan vrijwilligers is echter meer dan ooit in rusthuizen: gezien de enorme werklast en het gebrek aan personeel hebben rusthuizen (waarvan sommige bij u in de buurt zijn gevestigd) zeer dringend behoefte aan hulp van vrijwilligers. Naast het tekort aan medisch personeel, dat leidt tot een gebrek aan zorg, is het gebrek aan hulp zodanig dat de bewoners in sommige gevallen niet meer voldoende gehydrateerd zijn, weinig mensen hebben om mee te praten en niet meer in staat zijn om te communiceren met hun dierbaren, waardoor ze in een immense eenzaamheid verkeren, ook al zijn ze meestal aan het eind van hun leven. 

Bovendien is het gisteren aangekondigde besluit van de regering om een naaste verwant toe te staan elke bewoner te bezoeken op zich al uitstekend nieuws, maar de begeleiding van familieleden (onthaal, uitrusting, briefing over hygiëne-instructies, enz.) zal veel werk vragen. De logistieke organisatie van deze bezoeken in tijden van gezondheidscrisis zou dus kunnen worden uitgevoerd met de hulp van vrijwilligers, waardoor het administratieve en verzorgend personeel van de rusthuizen die momenteel onderbemand zijn, wordt ontlast.

Onze vraag is dan ook eenvoudig: bent u bereid om als vrijwilliger in een rusthuis bij u in de buurt te werken? 

Je hoeft niet gekwalificeerd te zijn: gezien het bovenstaande hebben veel verpleeghuizen dringend behoefte aan niet-gekwalificeerde vrijwilligers voor de volgende taken:

  • Dienbladen en koffie uitdelen aan de ouderen op verschillende tijdstippen van de dag;

  • Tijd nemen om met hen te praten en/of hen via het internet in contact te brengen met hun familie; 

  • Boodschappen en/of huishoudelijk werk doen; 

  • Bezoeken van senioren door familieleden organiseren, hen verwelkomen, uitrusten, en briefen over hygiëne-instructies,...    

Indien u deze vraag met ja beantwoordt, dient u na het lezen van deze document onverwijld het volgende formulier in te vullen. Indien u vragen hebt, stuur ons een mailtje naar info@covid-solidarity.org

We zullen de vrijwilligers in contact brengen met rusthuizen in de buurt van hun woonplaats.  

Wat uw antwoord ook is, bedankt voor uw inzet voor "het verspreiden van solidariteit, niet het virus". Het gaat er niet meer en niet minder om onze senioren in staat te stellen een waardig einde van het leven te leiden.

Met vriendelijke groet,

Cécile, Laurent & Vinciane

Voor het Covid-Solidariteit.org team

 
E-mailadressen van WoonZorgcentra nodig 

We hebben de rusthuisfederaties op de hoogte gebracht van het bestaan van ons platform en van enkele huizen waarvan we al een adres hadden. We missen er echter nog steeds veel. Als dat mogelijk is, aarzel dan niet om het volgende formulier te gebruiken om de e-mailadressen van eventuele verzorgingshuizen in uw gemeente in te voeren. Dit stelt ons in staat om contact met hen op te nemen en hen onze steun aan te bieden. 

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp