Copy
Μάιος 2015 | Τα νέα του σχολείου μας
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Email
Email
Website
Website
Τα νέα του σχολείου μας | Mάιος 2015

Το 1o Summer Camp του Neue Schule Athen ετοιμάζεται να δεχτεί τους μαθητές του και τους φίλους τους, από την Τρίτη 16 Ιουνίου έως και τη Παρασκευή 10 Ιουλίου.
Καθημερινό μάθημα ασφαλούς κολύμβησης στη θάλασσα και πολλές δραστηριότητες στα γερμανικά με στόχο πρώτα τη διασκέδαση και παράλληλα τη μάθηση.
Τέσσερις αξέχαστες εβδομάδες!
 
Δηλώστε συμμετοχή αν μείνετε στην Αθήνα.
Πληροφορίες και εγγραφές στο info@neueschuleathen.gr

 NTC - Κάνοντας έξυπνες ερωτήσεις, κάνουμε πιο έξυπνα παιδιά


Το σεμινάριο του Dr. Ράνκο Ράγιοβιτς, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που τους ενδιαφέρει όχι μόνο να κάνουν το μάθημά τους εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά και να μάθουν πώς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.  Μοναδική η ευκαιρία να ακούσει κανείς από κοντά τον Σέρβο επιστήμονα.

H Λήδα Βαρβαρούση στο Neue Schule Athen

«Η Λήδα Βαρβαρούση στο σχολείο μας»


Γράφει βιβλία, εικονογραφεί αναγνωστικά και κάνει τις ωραιότερες δράσεις για παιδιά. Με αφορμή το βιβλίο της  «Μια παρέα με …καρδιά!», τα παιδιά των μικρών μας τάξεων έζησαν την περιπέτεια του Πέτρου στην Ευρώπη παρέα με την κα Λήδα Βαρβαρούση. Μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Neue Schule Athen.

«Οι αδελφοί Γκριμμ μας πηγαίνουν στη Γερμανική Πρεσβεία»

 
Το ερέθισμα είναι η αφύπνιση. Μετά έρχεται η επεξεργασία, η μάθηση και ο μετασχηματισμός. Η θεατρική παράσταση «Βατραπουνζέλ» που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με τη χορηγία της Γερμανικής Πρεσβείας, στάθηκε η αφορμή να γνωρίσει η Β΄τάξη τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ και να εμπνευστεί από αυτά.  Και δεν σταματήσαμε εκεί…
Η συνέχεια την Τετάρτη 13 Μαΐου με την επίσκεψη των μαθητών στη Γερμανική Πρεσβεία.  

«Ζουμ, ζουμ, ζουμ! Οι μέλισσες πετούν!»

Ο κόσμος ξεκινά από απλά πράγματα. Τα Προνηπιάκια μας, παρατήρησαν τις μέλισσες που τρυγούν τα λουλούδια στις πορτοκαλιές μας και ένας μελισσοκόμος επισκέφθηκε την τάξη τους μαζί με όλο τον εξοπλισμό του. Πόσο εύκολο είναι να εντυπωσιαστείς και να σου αρέσει το μέλι!

«Οι φίλοι μας έχουν τέσσερα πόδια»


Στο Συμβούλιο Σχολείου, που πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες, οι μαθητές αποφάσισαν να επανεξετάσουν το θέμα της υιοθεσίας  ενός σκύλου την επόμενη χρονιά. Όμως ψήφισαν να φέρουν τα δικά τους ζωάκια στο σχολείο. Καθημερινά μέσα στις τάξεις μας κυκλοφορεί και ένας τριχωτός, τετράποδος φίλος (ή και φτερωτός). Το μάθημα γίνεται πολύ καλύτερα! Η φωτογραφία το αποδεικνύει!

«Γνωρίζω τη Γερμανία»


Πρώτη γνωριμία με το χάρτη της Γερμανίας και τις μεγάλες πόλεις στο Νηπιαγωγείο. Τα πρώτα βήματα για να γνωρίσουν μία χώρα που θα τα συντροφεύσει τα επόμενα χρόνια της ζωής τους.

«Δεν είμαστε σοβαρό σχολείο»


Αν τα σοβαρά σχολεία είναι πιστά στο Αναλυτικό Πρόγραμμα, εμείς δεν είμαστε καθόλου σοβαροί. Γιατί κάθε Δευτέρα θα μαθαίνουμε στα παιδιά δεξιότητες που είναι απαραίτητες στη ζωή τους, αλλά δεν βρίσκονται σε κανένα Αναλυτικό. Έτσι θεσπίσαμε τη Δευτέρα του «Μαχαιροπίρουνου», της «Διπλωμένης Μπλούζας», της «Καθαριότητας», του «Κορδονιού», του «Φτιάχνω πρίζες» και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Γέλιο και μάθηση! Τι καλύτερο!

Teachers 4Europe


Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις «Γνωρίζουμε τα μνημεία της Ευρώπης» (Γ΄ τάξη) και “Europe through our eyes” (Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξη) που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Teachers 4Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά την τάξη, η συνέχεια στην Ολομέλεια του Σώματος των Εκπαιδευτικών που συμμετείχαν απ’ όλα τα σχολεία στη συγκεκριμένη δράση, διεκδικώντας την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. 

Ελάτε να τραγουδήσουμε τραγούδια που αγαπάμε


Την Πέμπτη 28 Μαΐου, στις 18:30, στην Aula του σχολείου μας, έχουμε σκοπό να τραγουδήσουμε και να σας θυμίσουμε τραγούδια από το χθες, τραγούδια με τα οποία μεγαλώσαμε και τώρα μαθαίνουν τα παιδιά μας. Σας περιμένουμε μαζί με τους φίλους σας!


Σκάκι σαν τον Γκάρι Κασπάρωφ!


Λατρεύουμε τα παιχνίδια του νου! Γι’ αυτό οργανώνουμε την Παρασκευή 29 Μαΐου, το 1ο Τουρνουά Σκάκι του Neue Schule Athen. Τη φετινή χρονιά, μια και είναι η αρχή μας, θα διαγωνιστούν μόνο μαθητές του σχολείου μας. Η συνέχεια στις σκακιέρες…

«Θέατρο στα γερμανικά;»

Αν όχι στο Neue Schule Athen, πού αλλού; Δύο θεατρικές παραστάσεις στα γερμανικά από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης. «Οι μουσικοί της Βρέμης» και «Ο λαγός και ο σκαντζόχοιρος», την Τετάρτη 20 Μαΐου, στις 18:30, στην Aula του σχολείου μας. Οι παραστάσεις θα δοθούν τον Ιούνιο για τα Pasch Schulen της Αττικής.
Share
Forward
Copyright © 2015 Νeue Schule Athen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp