Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie bent van All IT Rooms. Regelmatig komen wij in de media interessant nieuws tegen over datacenters en gerelateerde onderwerpen. Via deze nieuwsbrief willen wij dit nieuws graag met u delen! Uiteraard vindt u in deze nieuwsbrief ook nieuws over All IT Rooms.
logo home mail
header1
headerleft1 headerleft2 headerright1 headerright2

Waterkoeling vermindert energieverbruik van datacenter

 Door gebruik te maken van waterkoeling in plaats van luchtkoeling heeft de Britse Universiteit van Birmingham het energieverbruik van de koeling van een datacenter met 83% weten terug te dringen. Het water wordt door heatsinks gepompt, die rechtstreeks zijn aangebracht op de CPU, RAM en andere componenten die warmte genereren. De warmte wordt afgegeven aan het water, dat vervolgens wordt afgevoerd uit de server. 85% van alle warmte die door een 30 kW rack wordt gegenereerd kan met het systeem direct worden afgevangen en afgevoerd. Een extra warmtewisselaar die nog in ontwikkeling is moet ook de laatste 4,5 kW aan warmte die aan het datacenter wordt afgegeven afvoeren.
Lees meer

All IT Rooms bouwt voormalige televisietoren om tot duurzaam datacenter

All IT Rooms heeft in het Drentse Hoogersmilde voor Alticom een datacenter gebouwd in een voormalige televisietoren. Het datacenter maakt gebruik van direct free air cooling, wat bijdraagt aan de gegarandeerde Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,2. Het datacenter is als private tower in zijn geheel in gebruik door hosting provider CJ2 Hosting. Lees meer (Foto door Paul Kampman)

All IT Rooms bouwt nieuw datacenter van gemeente Krimpenerwaard

All IT Rooms heeft in december 2015 een nieuw datacenter in Lekkerkerk opgeleverd aan de gemeente Krimpenerwaard. Het datacenter wordt ingezet om virtuele werkplekken te kunnen aanbieden aan werknemers van de gemeente en data van de gemeente te huisvesten. De locatie maakt gebruik van een warmestraat in combinatie met in-row koeling, wat een duurzaam datacenter oplevert. Hiermee is de gemeente Krimpenerwaard voorbereid op de toekomst. Lees meer (Foto door Paul Kampman)

Minkels lanceert MatrixCube in Nederland

Minkels lanceert de MatrixCube in Nederland. Deze kant-en-klare mini datacenter oplossing werd in 2015 al met succes gelanceerd in België. Minkels Solution Partner All IT Rooms is één van de bedrijven die deze eenvoudig te installeren oplossing in Nederland aan klanten gaat leveren. De oplossing is gericht op MKB-ondernemingen die nog niet toe zijn aan outsourcen en hun IT-infrastructuur binnen eigen muren willen houden. Lees meer

Hoe presteren datacenters onder tropische omstandigheden?

In Singapore wordt het eerste Tropical Data Centre (TDC) ter wereld operationeel. Het gaat om een proefproject waarin wordt gekeken hoe datacenters presteren in tropische omstandigheden, waarbij de temperatuur kan oplopen tot 38 graden Celsius en een luchtvochtigheid van de buitenlucht van 90% of hoger. Indien datacenters onder deze omstandigheden goed blijken te kunnen presteren kan dit het energieverbruik van datacenters wereldwijd fors terug dringen. Lees meer

All IT Rooms is Rittal Premium Partner

All IT Rooms heeft door Rittal de in Nederland hoogst mogelijke partnerstatus toegewezen gekregen: Premium Partner. De benoeming is onderdeel van een nieuw internationaal certificeringsprogramma van Rittal. All IT Rooms ziet de partnerstatus als een beloning voor zijn jarenlange samenwerking met Rittal en is dan ook trots op de certificering. Lees meer

Rittal vervangt ouderwetse kooimoer door 19 inch clip

Rittal introduceert de 19 inch clip. Deze clip vervangt de ouderwetse kooimoer en is aanzienlijk gebruiksvriendelijker. Zo kan de clip eenvoudiger en sneller worden geplaatst dan een traditionele kooimoer. Is de clip daarnaast op de verkeerde hoogte geplaatst? Dan kan deze net zo eenvoudig weer worden verwijderd en opnieuw worden geplaatst. De clip is meerdere malen herbruikbaar.

Kunstenaars decoreren datacenters van Google

Google laat een aantal van zijn datacenters decoreren door kunstenaars. Als onderdeel van het Data Center Mural Project is het datacenters van Google in het Belgische St. Ghislain en het Amerikaanse Mayes County, Oklahoma onder handen genomen. Google stelt met het project een beetje van de magie van de binnenzijde van zijn datacenters naar de buitenzijde te willen brengen.
Lees meer
www.allitrooms.com
ALL IT Rooms B.V. | Lange Kleiweg 50B | 2288 GK Rijswijk | T +31(0)70 31 98 999 | E info@allitrooms.com
Copyright © 2016 Bèta Publishers, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences