Copy
GEHEIM OVER DE GRENS - NIEUWSBRIEF 9/2017Nieuwsbrief Geheim over de grens - December 2017

Winter over de grens in Telgte
Beste <<Voornaam>>,

Genoeg van de drukke fietspaden in overvol Nederland, met je nieuwe e-bike? Of juist zin in een avontuurlijk heuveltje op eigen spierkracht, met straks als beloning het gezellige terras van een plattelandsherberg? De lente lonkt in het frisgroene deel van Duitsland, een paar kilometer over de grens. Middelpunt van een écht geslaagde meivakantie: toeren en rondkijken op één van de uitstekend bewegwijzerde fietsroutes, van het type 'nergens hetzelfde'. Het is tijd voor een fietsvakantie in Duitsland!
 

Tips voor de fietsvakantie »

Fietsen langs rivieren

 
Prachtig fietsen in het Duitse grensgebied! De rivierenroutes zijn een van de meest ontspannende manieren om in Duitsland te fietsen: het is bijna altijd vlak, er is altijd veel te zien en het is gewoon nooit te druk. Het perfecte reisgeluk dus!

Fietsroutes voor cultuurliefhebbers

 
Duitsland CampingsVoor wie van sport houdt en van de culturele rijkdom van het grensgebied wil genieten, bieden fietspaden langs culturele bezienswaardigheden de ideale manier om zijn interesses te combineren.
 
 
 

Bekijk de mooiste cultuurroutes »

Natuur beleven vanaf de fiets

 
Prachtig fietsen in het Duitse grensgebied! Ontdek de natuurlijke schoonheid van het grensgebied met de fiets: prachtig heuvellandschap, meanderende riviertjes, oude bossen en mystieke veengebieden. Een goede gelegenheid voor het hele gezin om frisse lucht te happen en te onthaasten in het groen.
 

Bekijk de mooiste natuurroutes »

Stedentrips voor fietsers

 
Duitsland CampingsDe steden over de grens zijn zeer gemakkelijk te bereiken met de fiets. U bent volledig mobiel, hoeft niet in de file te staan en kunt overal parkeren. Deze sportieve uitstapjes zijn daarom een absolute must voor liefhebbers van stedentrips.
 
 

Bekijk de mooiste stedenroutes »

 


Speciaal voor Nederlanders vinden vanaf 31 mei t/m 3 juni de belevenisdagen vlak over de grens voor de eerste keer in Duitsland plaats. Het motto is: Willkommen XL –  4 dagen vol uitstapjes. Een mooi en afwisselend programma wacht op jou. Voor iedereen valt er veel te beleven: Voor kunstliefhebbers, adrenaline junkies, gezinnen, sport- en techniekliefhebbers. Speciaal voor deze grootse dagen, hebben we een online magazine op de been gezet dat je hier kunt bekijken www.geheimoverdegrens.nl/belevenisdagen. Daarin vind je een uitbegreid overzicht over alle acties en aanbiedingen tijdens de belevenisdagen. Willkommen!

Hier alvast een kleine greep uit de agenda:

Grote kortingsactie in het Designer Outlet Ochtrup

Het McArthurGlen Designer Outlet Ochtrup (DOC), Belevenisdagen Willkommen XL | Designer Outlet Ochtrupvoormals Factory Outlet Center Ochtrup (FOC) laat koopjesjagers voelen zoals een vis in het water. Op een oppervlak van nu 17.000 m² verkopen bekende producenten (65 shops) hun artikelen met 30 tot 70 procent korting. Hippe schoenen, Young Fashion, designerondergoed of gewoon een trendy spijkerbroek: in het DOC-Center is het allemaal te vinden.
Jouw Willkommen-XL-special: tijdens de belevenisdagen ontvangen de Nederlandse bezoekers hier nog eens 10% korting bonvenop in 5 designwinkels naar keuze.
 

Lees meer »


Kunst en cultuur in het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster

Het Kunstmuseum Pablo Picasso - Wij doen mee!Kunstmuseum Pablo Picasso Münster is het eerste en tot op heden enige Picassomuseum van Duitsland. Op zo'n 600 m² expositieruimte zijn diverse aspecten en delen van de omvangrijke verzameling van het museum te bewonderen, waarbij regelmatig van thema wordt gewisseld.
Jouw Willkommen XL-special: speciaal voor de Belevenisdagen heeft het Pablo Picasso Museum een Nederlandse audiogids ontwikkeld voor de tentoonstelling “Picasso – Van de verschrikkingen van de oorlog tot de vredesduif”. Beleef de tentoonstelling als onderdeel van de grote vredestentoonstelling in het kader van de viering van 370 jaar Vrede van Westfalen met een gratis audiogids. Op zondag is er bovendien een extra workshop in het Nederlands voor hele gezin!
 

Een feest voor de sportievelingen bij Fürsten Forest

Vlakbij het sfeervolle Duitse stadje FürstenauFürsten Forest - Wij doen mee!, op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens, ligt een bijna 400 hectare groot vrijetijdspark waar u een (ont)spannende combinatie van natuur en avontuur kunt beleven. Geef nu eens lekker gas op het voormalig militaire terrein en beleef plezier en actie tijdens de buggy- en quadtochten!
Jouw Willkommen XL-special: in totaal zijn er 3 verschillende kortingsacties van toepassing waarbij je tot 15 % korting voor tochten door Europa’s grootste off-roadpark ontvangt!
 


Volop plezier in de Dierentuin Nordhorn

DieDierentuin Nordhorn - Wij doen mee!rentuin Nordhorn is een echte parel vlak over de grens. Nog geen kwartier van de Nederlandse grens vandaan bevindt zich deze geweldige dierentuin. De dierentuin is zo’n 10 hectare groot en ligt direct aan het water, aan de Vechtsee. Er zijn meer dan 2000 dieren (100 soorten) te bewonderen.
Jouw Willkommen XL-special: op zaterdag vermaakt tovenaar Ted McKoy als "walking act" de kleine en grote Nederlandse bezoekers met zijn toverkunsten. Daarnaast worden er gratis rondleidingen in het Nederlands aangeboden. Voor de inwendige mens is er bovendien nog een lekkere bitterballenactie!
 

Lees meer »

Brochure van de maand


Fietskaart Vechtdalroute (LF16)Kunst en cultuur in de natuur en dan ook nog in twee landen tegelijk, de Vechtdalroute heeft veel meer te bieden dan alleen de rivier de Vecht. Zij loopt over een afstand van 225 km van de bron in het Münsterlandse Darfeld tot aan de monding in het Nederlandse Zwolle in Overijssel en wordt omzoomd door een zeer afwisselend landschap met bijzondere kunstobjecten langs de kant van de weg. Van Ohne tot Zwolle volgt de Vechtdalroute de kunstwegenroute of loopt er vlakbij. Kunstwegen met zijn uitbreiding raumsichten is een voor Europa uniek openluchtmuseum. Meer dan 80 kunstwerken van hedendaagse kunstenaars zijn langs de route vrij toegankelijk. Bij alle kunstwerken bevinden zich van verre zichtbare informatiezuilen met naast wetenswaardigheden over kunst, natuur en streekgeschiedenis, ook toeristische tips.
 

Bestel nu! »

Social Media highlight

 
We zijn natuurlijk ook actief op het gebied van social media en we verheugen ons steeds over de reacties en bijdragen van onze followers. Via onze nieuwsbrieven willen we de mooiste posts graag met u delen.

Tomas ten Dam is op pad geweest in de Dierentuin Nordhorn en kwam deze prachtige vale gier tegen. Wat een prachtige foto! Hartelijk dank voor het delen Tomas!
Heeft u ook schitterende momenten beleeft in het geheim over de grens? Laat ons dan uw ervaringen weten via onze social media kanalen, like onze pagina's en gebruik onze hashtag #geheimoverdegrens. Wie weet, misschien wordt uw leukste moment in den volgende nieuwsbrief gedeeld!
Website
Website
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Email
Email
 

EUREGIO | Grensoverschrijdend projectbureau voor toerisme
Enscheder Straße 362 | 48599 Gronau | Duitsland
Tel.: +49 (0)2562 - 702 53 | Fax: +49 (0)2562 - 702 59
Directeur-bestuurder: Christoph Almering | Umsatzteueridentnr. gemäß § 27a USTG :
DE 815593444
Internet: www.geheimoverdegrens.nl | E-Mail: toerisme@euregio.nl
 WebwinkelArchief | Gegevens wijzigen | Uitschrijven