Copy
GEHEIM OVER DE GRENS - NIEUWSBRIEF HERFST 2018Oktober 2018

Herfst
Beste <<Voornaam>>,

De herfst gaat weer beginnen, en dat betekend dat de mooiste tijd van het jaar aanbreekt om te gaan wandelen! Blaadjes in alle kleuren, denneappels, kastanjes en de vele paddestoelen aan de zijkant van de weg geven de natuur weer een magische sfeer. Even je gedachten verzetten en wat tijd voor jezelf nemen. Ga je voor een dagroute of maak je er meteen een weekendje weg van door een meerdaagse route te kiezen? Net over de grens in Duitsland vind je de mooiste geheimen van de natuur in een van de vele routes die het grensgebied te bieden heeft.
 

Ontdek de mooiste wandelroutes over de grens! »


Münsterland - het grootste wandelgebied aan de grensDierenpark Nordhorn


Van de vier verschillende regio's in de grensstreek van Duitsland heeft het Münsterland het grootste wandelnetwerk. Hier vind je drie grote natuurgebieden die worden doorkruist door tal van diverse wandelroutes. Zo ligt er bijvoorbeeld in het Natuurpark Hohe Mark het historische Dierenpark bij Schloss Raesfeld. Ontdek hier de drie dagtochten waarvan de langste 5 km is. Je kunt ze natuurlijk ook combineren of verlengen met een andere route in het natuurpark. Het dierenpark is overigens geen reguliere dierentuin, maar weerspiegelt de typische kenmerken van een renaissance dierentuin. Zo laat dit dierenpark je de natuur en alles wat hierbij hoort in zijn geheel beleven. Een andere optie is om het Natuurgebied Baumberge te ontdekken. Hierin ligt bijvoorbeeld een mooie dagtocht genaamd de Ludgerusweg
 

Ontdek hier meer over het Münsterland! »

Landschap van EmslandHet Emsland - leuk voor het hele gezin

 
Emsland, gelegen in de Noord-Duitse laagvlakte is rijk aan water en sporen uit de bronstijd en steentijd. Het gebied bestaat voornamelijk uit kleine heuvels waar heide, veen, weiden en bossen elkaar afwisselen. In dit gebied zijn twee natuurgebieden te vinden. Natuurpark Moor heeft een bijzonder landschap met planten en dieren die bijna alleen daar voorkomen. Een voorbeeld hiervan zijn de 300 soorten vogels die hier wonen. Het andere natuurgebied is Natuurpark Hümmling. In dit natuurgebied loopt bijvoorbeeld de Hümmlinger Pilgerweg van 91 km lang. Ver weg van de stad en genietend van de natuur om je heen, is dit echt een aanrader. 

 


AhornwegOntdek de geschiedenis in het Osnabrücker Land

 
Het Osnabrücker Land is een landschap vol sporen uit de geschiedenis. Midden in het landschap ligt een groot natuurgebied en geopark genaamd Terra Vita. Hier is tot wel 300 miljoen jaar geschiedenis terug te vinden. Dit gebied is wandelend uitstekend te ontdekken met de verschillende wandelroutes die hier doorheen lopen. Loop bijvoorbeeld eens de Ahornweg. Dit is een route van ongeveer 100 km met vijf hoogtepunten waar uitkijktorens staan zodat je van het gehele uitzicht kunt genieten. Een andere optie is de DiVaWalk, op deze meerdaagse wandeltocht beleven niet alleen diva's een avontuur. 


 

HandelswegGrafschafter Bentheim - een uitgebreid wandelnetwerk

 
In het gebied Grafschafter Bentheim ligt een uitgebreid wandelnetwerk genaamd het Grafschafter Spurensuche. Dit netwerk bestaat uit een lange hoofdroute van 80 km - het Podagristenpad - en loopt van Coevorden naar Burcht Bentheim en is dus ook grensoverschrijdend. Daarnaast heeft het netwerk nog 15 dagtochten ontwikkeld van tussen de 6 en 35 km. Hier zit dus voor ieder wat wils bij. Een andere wandelroute in het Grafschafter Bentheim is bijvoorbeeld de Handelsweg van 229 km lang. Je kunt hier in de sporen treden van de handelsreizigers uit de afgelopen eeuwen. Ook deze route is grensoverschrijdend want verbindt de stad Deventer met Osnabrück.

 

Meer weten over Grafschafter Bentheim »

In de herfstvakantie naar de Camping in Duitsland


De herfst is weer aangebroken. Wat is er nou leuker dan je koffer te pakken en samen met je partner, vriendin of kinderen een paar dagen door te brengen op een camping net over de grens. Tevens hebben veel Duitse campings leuke najaarsaanbiedingen. Zo heeft Camping Heidewald bijvoorbeeld een korting van maar liefst € 63,- euro in de herfstvakantie. Camping
 

Ontdek hier het beste aanbod in de herfst! »

Brochure van de maand


Brochure HermannshöhenDe Hermannshöhen is een stelsel van wandelpaden naar de toppen van het Teutoburger Wald en het Eggegebergte. Tijdens deze route kan je genieten van het prachtige landschap, de bossen, beekjes en weilanden. Tevens zijn er verschillende bezienswaardigheden te vinden op de route. Kastelen, kloosters, burchten, musea en pittoreske oude stadjes kom je hier allemaal tegen. Er is ook de mogelijkheid om een ware ontdekkingstocht te houden door de lekernijen uit het streekgebied. 

De flyer geeft beknopte informatie over de wandelpaden, natuurpaden, ontdekkingspaden en heerlijke paden. Ten slotte zit er een overzichtkaartje bij. De flyer is gratis en hieronder via de link te bestellen! 
 

Bestel nu! »

Social Media highlight

 
Natuurlijk zijn wij ook actief op het gebied van social media en via onze nieuwsbrieven willen we hier graag wat van met jullie delen. De highlight van deze maand is een blogartikel van onze site www.grensbelevenis.nl. Wanda heeft het podagristenpad bewandeld en hier een leuk verhaal over geschreven. Het Podagristenpad is een wandelroute van Coevorden naar Bad Bentheim, vroeger gelopen door 3 mannen met jicht. Het verhaal gaat dat zij in de baden van Bad Bentheim zijn genezen van hun jicht. Lees snel de blog om te weten wat je allemaal tegenkomt op deze route. 


 


Heb jij ook schitterende momenten beleeft in het geheim over de grens? Laat ons dan jouw ervaringen weten via onze social media kanalen, like onze pagina's en gebruik onze hashtag #geheimoverdegrens. Wie weet, misschien wordt jouw leukste moment wel in de volgende nieuwsbrief gedeeld!
Website
Website
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Email
Email
 

EUREGIO | Grensoverschrijdend projectbureau voor toerisme
Enscheder Straße 362 | 48599 Gronau | Duitsland
Tel.: +31 (0) 53 - 4605151 | Fax: +31 (0) 53 - 4605159
Directeur-bestuurder: Christoph Almering | Umsatzteueridentnr. gemäß § 27a USTG :
DE 815593444
Internet: www.geheimoverdegrens.nl | E-Mail: toerisme@euregio.nlWebwinkelArchief | Gegevens wijzigen | Uitschrijven