Copy
GEHEIM OVER DE GRENS - NIEUWSBRIEF KERST 2018Oktober 2018

Kerst
Beste <<Voornaam>>,

Het is bijna zover.. De mooiste tijd van het jaar breekt weer aan. De tijd van familie, cadeau's, lekker eten en natuurlijk een bezoek aan een echte Duitse kerstmarkt. Ook dit jaar zijn er weer tal van kerstmarkten net over de grens te vinden. Vele kraampjes vol verlichting, prachtig versierde kerstbomen en de geur van alle lekkernijen en warme dranken komen je tegemoet bij aankomst. Waar je precies moet zijn dit jaar? Op kerstmarktenoverdegrens.nl vind je alle informatie! 

Zin in wat voorpret?

Kerst

We snappen natuurlijk dat iedereen zo snel mogelijk in kerstsfeer wil komen. Daarom hebben we een kerstpakket met alle relevante informatie over de grootste kerstmarkten over de grens samengesteld. Dit pakket zit vol informatie en een leuke tegoedbon is in de loop van volgende week te bestellen! Je kunt maximaal één pakket per persoon bestellen, zolang de voorraad strekt! Ten slotte is dit pakket helemaal gratis.
 

Maar liefst 5 kerstmarkten in Münster

Kerst

De kerstmarkt in Münster is ieder jaar weer een bijzondere ervaring. Wat speciaal is aan Münster is dat niet een maar vijf kerstmarkten de binnenstad verrijken. De kerstmarkten lopen als een rode draad achter elkaar door het centrum heen. Er  zijn bijna 300 kraampjes vol met leuke decembercadeaus en lekkernijen te bekijken. De spectaculaire verlichting en typisch Duitse specialiteiten maken dit een overgetelijke belevenis! 

26 november t/m 23 december 2018


Magie in Osnabrück
 

In het prachtige oude centrum van Osnabrück isKerst er vanaf eind november weer een unieke historische kerstmarkt te vinden. Voor het oude stadhuis en de Domkerk staan de talloze kraampjes met verschillende mooie spullen. Wat ook te vinden is op deze plek, is de grootste speeldoos ter wereld in combinatie met de honderd jaar oude carrousel van de familie Telsemeyer. Ook de grote schaatsbaan is een indrukwekkend item op deze kerstmarkt. Na al dit ijsplezier is er natuurlijk tijd voor een warme glühwein of een lekkere Duitse wafel.

Tip: Op zaterdag 8 december is er zelfs nog koopavond in de binnenstad! Dat betekent dat u tijdens de “lange adventszaterdag” op zoek naar de laatste kerstcadeaus tot 22:00 uur lekker rond kunt slenteren in de sfeervol verlichte stad.

26 november t/m 22 december 2018

Het kraampjesdorf in Meppen 
 

De kerstmarkt in Meppen heeft altijd een leukKerst en afwisselend programma voor haar bezoekers. Zo is er ook dit jaar weer een grote schaatsbaan aanwezig waar verschillende activiteiten op plaatsvinden. Denk hierbij aan de populaire schaatsshow of het traditionele "Eisstockschießen", waar wereldrecords gebroken worden! Een ander hoogtepunt is de zogenaamde kerstmarktexpress. Iedere zaterdag rijdt dit treintje gratis op en neer tussen het winkelcentrum en de Windthorstplatz. Ten slotte kunt u nog genieten van een versgebakken kerststol! 

26 november t/m 30 december 2018

Meer informatie »

Sprookjesachtige dierentuin in Nordhorn 

Een kerstmarkt in een dierentuin? Ja datKerst kan in Nordhorn! Ieder jaar is hier de sfeervolle familie kerstmarkt weer te vinden op het historische Vechtehof. Er zijn hier vele verschillende kraampjes te vinden met een groot aanbod aan origineel handwerk en regionale producten zoals bijvoorbeeld de 'Bentheimer Schwein', een heerlijke Duitse braadworst. In een dierentuin kan een levende kerststal natuurlijk niet missen en de vele vuurkorven en lichtjes zorgen voor een gezellige sfeer.

8 december t/m 16 december 2018

Lees snel verder »

Klein maar fijn! Kerst


Er zijn ook vele kleine kerstmarkten te vinden in Duitsland. Vaak op bijzondere locaties. Hierbij alvast een voorproefje:
  • Vlak over de grens: Kerstmarkt in Gronau | 30 november t/m 16 december
  • Kerstmarkt tussen de bomen: Warendorfer Weihnachtswäldchen | 30 november t/m 16 december
  • Heel speciaal en traditioneel: de kerstmarkt op Schloss Raesfeld | 6 t/m 9 december
  • Gezellig en vooral uniek: Kerstmarkt in Bad Bentheim | 7 t/m 9 december

Ontdek ze allemaal! »

Tips voor een bijzondere overnachting 

Voor iedereen die van plan is een Duitse kerstmarkKerstt te bezoeken, is het natuurlijk ook mogelijk om te blijven overnachten. We hebben daarom de leukste accommodaties op een rijtje gezet. Bent je bijvoorbeeld op zoek naar een hotelkamer die midden in het centrum, en dicht bij de kerstmarkt ligt? Of verblijf je liever ergens op het platteland, de ideale plek om de kleine kerstmarkten af te gaan? Een accommodatie met een spa en kerstarrangement of niet, in de link hieronder is er keuze genoeg!

 

Bekijk het aanbod »

Social Media highlight


Natuurlijk zijn wij ook actief op het gebied van social media en via onze nieuwsbrieven willen we hiervan graag wat met jullie delen. 

De highlight van deze maand is filmpje van ons youtube kanaal Geheim over de Grens. In het filmpje krijg je een sfeerimpressie van de kerstmarkten in het Duitse grensgebied. Veel kijkplezier! 
 

Heb jij ook schitterende momenten beleeft in het geheim over de grens? Laat ons dan jouw ervaringen weten via onze social media kanalen, like onze pagina's  gebruik onze hashtag #geheimoverdegrens. Wie weet, misschien wordt jouw leukste moment wel in de volgende nieuwsbrief gedeeld!
 

3 keer Duitse kerstmarkten!Kerst 


Blogger Sandra heeft vorig jaar drie verschillende kerstmarkten in Duitsland bezocht. Ze heeft hier een uitgebreide blog over geschreven waar ze er alles over verteld!

Op onze site GRENSBELEVENIS.NL vertellen onze bloggers je alles over bezoeken aan Duitsland. Je hoort hier het hele verhaal: echte geheimtips, praktische weetjes, spannende belevenissen, persoonlijke verhalen en interessante ontmoetingen.
 

 
Website
Website
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Email
Email
 

EUREGIO | Grensoverschrijdend projectbureau voor toerisme
Enscheder Straße 362 | 48599 Gronau | Duitsland
Tel.: +31 (0) 53 - 4605151 | Fax: +31 (0) 53 - 4605159
Directeur-bestuurder: Christoph Almering | Umsatzteueridentnr. gemäß § 27a USTG :
DE 815593444
Internet: www.geheimoverdegrens.nl | E-Mail: toerisme@euregio.nlWebwinkelArchief | Gegevens wijzigen | Uitschrijven