Copy
GEHEIM OVER DE GRENS - NIEUWSBRIEF ZOMER 2018Nieuwsbrief Geheim over de grens - December 2017

Dagje uit in Duitsland - Nooit hetzelfde!
Beste <<Voornaam>>,

Je hebt net een huis gekocht. Een auto. De kinderen zijn nog klein. Of erger nog: je dochter gaat studeren. Je besteedt je zuur verdiende geld sowieso - niet voor niks een Duits woord! - liever niet aan overdreven dure vakantie-uitjes. Toch wil je op stap, het avontuur tegemoet! Dan is de Duitse grensregio een goede keuze. Vol vriendelijke aanbiedingen - overal vind je veel plezier voor weinig (of helemaal géén) geld. Slapen? Leuke, betaalbare prachtcampings genoeg, vaak met verrassend veel ruimte.
 

Ontdek de leukste dagjes uit over de grens »

Kamperen: gemoedelijk, vrij & blij

 
Prachtig fietsen in het Duitse grensgebied! De meeste kampeerterreinen en camperplaatsen in Duitsland zijn nog echt lekker landelijk.
Kamperen bij de boer of in een beschermd natuurgebied? Kan. Keus genoeg: heuvels, bergen, heidevelden, oerbossen, eindeloze vergezichten, rivierdalen, gezellige terrasjes, gastvrije koks, eenzame boerderijen, kastelen, niet zelden allemaal in één streek te vinden. Net buiten de camping begin je meteen aan een idyllisch wandelpad. Je zult versteld staan van het aanbod aan fietsroutes; zeker in de vlakkere delen is er een perfecte infrastructuur voor fietsers.
 

Het Emsland - leuk voor het hele gezin

 
Duitsland CampingsIdeaal voor een niks-aan-de-hand-dagje. Beetje picknicken, beetje zonnen, een frisse duik in een verscholen zwemmeertje. Het wemelt ervan in het waterrijke noorden van Duitsland, aan de Ems.
Vooruit, eentje dan: de Erikasee in Esterwegen, helemaal niet zo ver van Groningen en Drenthe. Lome ligweide, cafeetje, BBQ-plek, grappige speeltuin, stoere skatebaan. Genieten, gratis en voor niks!
Spannend: het maisdoolhof op de recreatieboerderij van de familie Meutstege in Haren (Ems). Met een gezellig boerderijcafé, om de opluchting te vieren met Kaffee und Kuchen. Goed voor een gezonde blos op je wangen en buikpijn van het lachen. Pure fun in het groen. Maar dan ook écht In. Het. Groen. Kan nog tot half oktober, dan gaat de mais van het land en vind je de uitgang wel heel erg simpel!

Zo dichtbij en toch zo aangenaam anders: Grafschaft Bentheim

 
Prachtig fietsen in het Duitse grensgebied! Actieve vakantie voor een vriendenprijsje? Blijf slapen in Nordhorn, in Hostel Move-Inn. Je krijgt als gast de supervoordelige Sportpark-Card. In de zomer te gebruiken op maar liefst vier adresjes, allemaal op loopafstand: zwembad Delfinoh (binnen en buiten), Kinderspielparadies Crocky, bootjevaren op de Vechtesee, Tierpark Nordhorn.
Hou de agenda goed in de gaten, voor gratis rondleidingen door unieke natuurgebieden. Het Bentheimer Wald bijvoorbeeld, alleen al zo bijzonder omdat het een 'Hutewald' is. Dat wil zeggen: geen braaf natuurreservaat, ook een beetje cultuurlandschap, in bedrijf als boerderij. Hoe? Harige Gallowayrunderen houden het bos netjes op peil, boeren houden er zeldzame Bentheimer Landschapen. Dat moeten we zien!
Je moet het weten te vinden, verstopt in een schitterende omgeving aan het kanaal Coevorden-Piccardie. Maar dan heb je ook wat. Nostalgie van het type Boer Zoekt Vrouw. Op de Arends-Hof in Laar zie je oude, bedreigde rassen boerderijdieren. Handje helpen in het 'Melkhus' mag best.

Eerbiedwaardig, ruig en sfeervol: Osnabrücker Land

 
Duitsland CampingsGeweldig om nog even mee te pikken - het groots opgezette tuinevenement LandesGartenschau, in een koninklijk decor: het oude kasteel van Bad Iburg. Bezoekers van de LaGa mogen gratis op een compleet nieuwe manier een bos beleven, op het 400 meter lange boomkroonpad, wandelboulevard van lariksplanken, dwars door de hoge toppen van bomen. Midden tussen de eekhoorns, vleermuizen en spechten, dus verrekijker niet nodig!
Nu we toch tussen de heilzame kuuroorden (beginnend met 'Bad') zitten: in het weekend van 3-5 augustus viert Bad Laer feest. En hoe! Muziek, lekker eten, een ludieke bootrace op het meer van het Kurpark. Ga vooral ook 's avonds, voor de feeërieke lichteffecten en open vuurtjes. Niet voor niets het 'Fest der 1000 Fackeln'. Vrijdagavond bonte 'Laerscher Abend' - gratis entree!
Heel wat anders: de Historische Markt van Bad Essen. In het weekend van 24-26 augustus. Vol handigheid uit de goeie ouwe tijd. Smeden, mandenvlechters, touwslagers, dat werk. Proef de warme Pickert - Westfalens antwoord op de Italiaanse pizza, hier met aardappelen, pruimen en marmelade. Wegspoelen met een glaasje van de sapbar, met spannende namen als Welfenbowle en Zigeunerbloed. Live muziek op drie podia.

Op safari in het mooie Münsterland

 
Prachtig fietsen in het Duitse grensgebied! De laatste kudde wilde paarden van Europa! Zo'n 300 struinen er door de 'steppen' van Merfelder Bruch, net buiten Dülmen. Een ruig gebied met grasland, stukje moeras, struikgewas, ongerept oerbos én... uitnodigende picknicktafels. Bekijk ze op je gemak. Voor de toegangsprijs hoef je het zeker niet te laten: volwassenen 3 euro, kinderen 1,50.
Zo'n beetje 150 meter van de grens bij Enschede begint de Dreiländersee van Gronau. Een fantastisch recreatiemeer met schoon zwemwater en allerlei zomerse voorzieningen: gerieflijk camperplekken in het Mobilheimpark, kampeerterrein, zandstrand met beachvolleybal, voetbalveldje, paardrijden, wandelen, fietsen, surfen, zeilen. Doen!

Brochure van de maand


Uitstapjeskaart: Met de de fiets door de Grafschaft Bentheim Ontdek de Grafschaft Bentheim op een originele manier: met de "Fietsenbus". Ga per fiets van start, ontdek op jouw route dromerige dorpsjes, indrukwekkende kastelen, kunstwerken in het groen, een water- of windmolen, levendige stadjes en de rust van de Grafschaft Bentheim. Heb je genoeg kilometers in de benen, laat je dan comfortabel met de fiets terugrijden door de Fietsenbus. Wil je liever rustig beginnen? Ook dat kan. Stap met je fiets op de Fietsenbus en rij het traject per fiets weer terug. Ook is het mogelijk om onderdelen van het traject per bus te reizen. Aan jou de keus! 

 

Bestel nu! »

Social Media highlight

 
We zijn natuurlijk ook actief op het gebied van social media en we verheugen ons steeds over de reacties en bijdragen van onze followers. Via onze nieuwsbrieven willen we de mooiste posts graag met jou delen.

Jan Schmidt-Wergifosse is op pad geweest in het Emsland en kwam deze prachtige verlaten plaats in het groend tegen. Wat een mooie plek! Hartelijk dank voor het delen Jan!
Heb jij ook schitterende momenten beleeft in het geheim over de grens? Laat ons dan jouw ervaringen weten via onze social media kanalen, like onze pagina's en gebruik onze hashtag #geheimoverdegrens. Wie weet, misschien wordt jouw leukste moment in den volgende nieuwsbrief gedeeld!
Website
Website
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Email
Email
 

EUREGIO | Grensoverschrijdend projectbureau voor toerisme
Enscheder Straße 362 | 48599 Gronau | Duitsland
Tel.: +31 (0) 53 - 4605151 | Fax: +31 (0) 53 - 4605159
Directeur-bestuurder: Christoph Almering | Umsatzteueridentnr. gemäß § 27a USTG :
DE 815593444
Internet: www.geheimoverdegrens.nl | E-Mail: toerisme@euregio.nlWebwinkelArchief | Gegevens wijzigen | Uitschrijven