Copy
12 mei 2017
Brochure van de maand

Münsterland Rad-Planungskarte
Het Münsterland kent een omvangrijk netwerk van fietswegen en -paden. In totaal zijn er ruim 200 ´honingraten´ die fietsroutes bieden van 10 tot 40 km. Elk ´honingraat´ kent een eigen nummer dat telkens op de routebordjes terugkeert en je kunt ze makkelijk met elkaar combineren voor jouw persoonlijke route. Themaroutes zoals de "100 Schlösser Route" of de "Europaradweg R1" zijn uiteraard ingetekend.
 

Duitsland op z'n mooist: fietsen in het Geheim over de grens

Genoeg van de drukke fietspaden in overvol Nederland, met je nieuwe e-bike? Of juist zin in een avontuurlijk heuveltje op eigen spierkracht, met straks als beloning het gezellige terras van een plattelandsherberg? De lente lonkt in het frisgroene deel van Duitsland, een paar kilometer over de grens. Middelpunt van een écht geslaagde meivakantie: toeren en rondkijken op één van de uitstekend bewegwijzerde fietsroutes, van het type 'nergens hetzelfde'.

 


Meimaand - Fietsmaand - Duitslaand!

Meimaand is fietsmaand in Duitsland en dat willen we graag met je vieren. We hebben duizenden kilometers aan mooie, goed gemarkeerde fietspaden en tientallen interessante fietsroutes – klaar om door jou ontdekt te worden. Als je een feestje viert, dan zorg je er natuurlijk voor dat je gasten een toptijd beleven: op verschillende locaties in het Münsterland, het Emsgebied en de Grafschaft Bentheim worden speciale evenementen georganiseerd. Kom je ook?
 

Lees meer »

 
Landschap uit kinderdromen

In het uitgestrekte gebied van natuurpark Hohe Mark in het westelijke Münsterland waan je je echt in het landschap van je kinderdromen. Geurige bloemenweides,  groene velden met in de verte een kasteel, oude loofbossen, mysterieus veen – hier blijft geen wens onvervuld. Op de nieuwe Natuurpark Hohe Mark fietsroute fiets je als een ware koning door deze idyllische en gastvrije streek.
 

Lees meer »

 
Van rivier naar rivier

Op de Hase-Ems-Tour heb je niet één, maar twee idyllische rivierlandschappen, zoals ze in Nederland zeldzaam zijn geworden. Kies voor de complete langeafstandstocht (265 km) of pik er een paar kalme etappes van zo'n 50 km uit. De beloning mag er zijn: de aaneengesloten natuurparken van het Osnabrücker Land (geen stad in Europa ligt zo dichtbij beschermde natuur!) - klassieke waterburchten - stoere windmolens, kabbelende watermolens, piepkleine sluisjes en grootse vergezichten.
 

Lees meer »

 
Dwars door Europa

Een 3.500 km lange klassieker Europa-Radweg R1, van de Atlantische Oceaan naar Rusland. Gewoon hier beginnen bij Winterswijk en dan meteen de stille natuur in bij het Duitse Vreden, dat is misschien wel de fijnste start. De volgende 300 km naar het Oosten zijn heerlijk fietsterrein: de statige kastelen van parkachtig Münsterland, de hippe studentenstad Münster zelf, onderweg de laagdrempelige beginnersbergjes en oerbossen van het Teutoburger Wald, roze flamingo's zien opstijgen in natuurreservaat Zwillbrocker Venn.

Lees meer »
 
 
In het spoor van de Hollandgangers

De Töddenland-Radweg - lastige naam voor een heel makkelijke tocht van 122 km, goed voor twee, drie of vier onvergetelijke dagen. Tödden is de naam die in deze hele streek - dus ook Oost-Nederland - werd gebruikt voor de rondtrekkende marskramers uit vroeger tijden. Historie genoeg dus onderweg. Plus al het moois van het idyllische Tecklenburger Land en het zuidelijke Emsland met zijn riviertjes en kanalen.
 

 Lees meer »

 
Fietsen en kamperen is een prima combinatie!

In Duitsland is de Meimaand niet alleen Fietsmaand maar ook Kampeermaand! Wat is nou lekkerder, dan na een mooie fietstocht door al die groene, gastvrije weelde hier in Duitsland, 's avonds prinsheerlijk midden in de natuur tot rust te komen? Je eigen slaapplek altijd bij je. Tentje, caravan of camper. Tafeltje ervoor, barbecue aan en genieten maar. Campings heb je hier in alle soorten en maten. Genoeglijk, klein en speels, weldadig rustig of juist aangenaam levendig.
Lest best: de Duitsland Campings liggen allemaal dichtbij de mooiste fietsroutes!
 

 Ik wil kamperen! »