Copy
24 februari 2017
Vers van de pers - de nieuwe brochure van Geheim over de grens!
 
Stel je voor: een gebied dat nog niet half zo groot is als Nederland en tóch alle charmes van een verre buitenlandse vakantie heeft. Gewoon in de achtertuin van ons eigen Vechtdal Overijssel, Twente en de Achterhoek. Vier regio´s die samen een kleine staalkaart laten zien van wat een weekje weg zo plezierig maakt: een kasteel op een bergtop, glooiende heuvels die wel wat aan Toscane doen denken, een stadje dat typisch Duits is in zijn sprookjesachtige knusheid. Dan weer een landschap met kanalen, rivieren en bossen dat de laagland-Nederlander zeer bekend voorkomt.
 

Alvast drie belangrijke redenen voor een voorjaarsvakantie in Duitsland

We vroegen aan iemand net over de grens: kun je 10 redenen noemen waarom een lentereisje naar deze groene regio zo leuk is? Antwoord: “Waarom maar 10?” We zijn nog steeds aan het noteren, maar dit zijn er alvast drie. Grofweg in te delen in de categorieën: spannende dierentuinen, fascinerende eigentijdse musea die het helemaal anders doen, spetterend zwembad, fijn wellnessparadijs of dolle speeltuin. Plus een tip: zelfs de pasgeboren lammetjes zijn hier nét even schattiger.

 


Reden 1 | Je maakt er een wereldreis

Maak een wereldreis binnen 1 dag, binnen de poorten van Zoo Osnabrück. Zo’n 275 exotische diersoorten, van reusachtige Aziatische olifanten tot bladsnijdermieren uit de jungle van Zuid-Amerika, om de hoek het compleet Afrikaanse landschap ‘Samburu’ met giraffen en impala’s.
 

Lees meer »

 
Reden 2 | Je duikt er de geschiedenis in

Wil je een dagje naar het historische Münster? Begin dan eens met een bezoek aan het stadsmuseum, het Stadtmuseum Münster. Hier krijg je namelijk een goed overzicht van de lange en rijke historie van deze stad. Het museum is gratis toegankelijk en heeft bovendien een geweldig leuke museumshop; hier ga je vast niet met lege handen weg.
 
 

Lees meer »

 
Reden 3 | Je doet er lekker gezond

Supergezonde zoutgrot Mehringer Heide, Emsbüren. Het geheim: geen inspanning, kleren mogen aanblijven, gewoon rustig in een ligstoel de gezonde lucht inademen, dankzij het heilzame zout lekkerder in je vel. Langzaam en loom in de ‘Rustruimte’ – sneller en net zo effectief in de ‘Intensivraum’.
 
Lees meer »
 
 
Ladies only!

Ladies Only bij Landidyll Hotel Zum Freden. Hét arrangement voor vriendinnen, collega’s, zussen of moeders en dochters. Droomuitje met de meiden onder elkaar, vakantietussendoortje met de V van Vitamine. Beetje luieren in een lagere versnelling, alle tijd om bij te praten, sauna, massage en gezonde drankjes...
 

 Lees meer »