Copy
6 juli 2017
Brochure van de maand

Net nieuw in onze shop: Dagjes uit-kaart Emsland
150 leuke tips voor uitstapjes in het Emsland! Net over de grens in het Emsland vind je talrijke leuke bezienswaardigheden. De Ausflugskarte geeft meer dan 150 tips voor uitstapjes in het Emsland. Bestel de gratis kaart en verken de leuke regio net over de Duitse grens.
 

Ook dat is Duitsland: lekker veel cultureels en sfeervolle steden

Wie zei er dat het Geheim over de Grens alleen bestaat uit stille, onbedorven natuur met hier en daar een afgelegen boerderijtje? Fout! Vooral de komende maanden kom je ze overal tegen: zomerse evenementen om van te smullen, meestal ook letterlijk. Originele festivals voor muziekfans én fans van idyllische locaties, baanbrekende kunstprojecten van internationale allure, eeuwenoude kastelen en burchten met een hip idee, onvergetelijke dorpsfeesten op het plein.

 


Skulptur Projekte Münster

Deze zomer staat de Duitse stad Münster helemaal in het teken van Skulptur Projekte 2017. Dit unieke evenement wordt slechts éen keer in de 10 jaar georganiseerd maar iedere editie is het wachten meer dan waard. Van 10 juni t/m 1 oktober vormt niet alleen de binnenstad van Münster het schitterende decor voor dit bijzondere kunstproject.

De sfeer op dit evenement is absoluut niet te vergelijken met een bezoek aan een tentoonstelling of een museum. Het heeft meer weg van een artistiek festival. Skulptur Projekte is vrij toegankelijk zodat iedereen kan genieten van kunst. En dat gebeurt ook: dit evenement trekt bezoekers uit de hele wereld!
 

Lees meer »

 
Trompetenbaum und Geigenfeige

Logisch, half plant, half muziekinstrument als naam voor een evenement. Dat komt zo: de locaties van dit heel gevarieerde, zomerse muziekfestijn zijn steeds de mooiste tuinen van deze regio - en dat wil wat zeggen in het parkachtige, tuinverliefde Münsterland! Elke zondag en nog tot 10 september.

Zomaar twee tips voor twee bijzondere concerten:
  • 23 juli: het groene Stadtpark Vreden is voor de oer-Ierse folkband The Stokes. Onverstaanbaar waarschijnlijk, maar toch brul je uit volle borst mee!
  • 6 augustus: het 700 jaar oude waterkasteel Haus Weibergen in Ochtrup is het decor voor de swingende tonen van de vier vrouwen van saxofoonkwartet SAKS4

Lees meer »

 
Vieren met de dieren!

Op 15 juli is er zomerfeest in de Dierentuin Nordhorn en dat betekent dat je met je hele gezin van een heerlijke gezellige avond kunt genieten! Eén keer per jaar blijven de poorten ’s avonds open en de groene dierentuin verandert langzaam in een gezellige Biergarten met een schitterend raamprogramma: live muziek op het podium, stokbroodbakken, talloze kraampjes, een reusachtig aanbod aan culinaire lekkernijen en leuke acties voor kinderen. Bijvoorbeeld mogen ze met de direnverzorgers mee en leren ze zo het boeiende werk eens in de praktijk kennen.
 

Lees meer »

 
Fietsers op de Vechtdalroute in Nordhorn voor de Vechtesee
Laatste kans!

Nog geen plannen voor het komende weekend? Dan hebben wij hier vast iets voor jou:
  • Van 6 t/m 9 juli verandert de centrale Martkplatz tijdens de Osnabrücker Weinsommer in een gezellige wijnproeverij in de openlucht, dankzij 15 wijnboeren uit de befaamde wijnstreek Rheinland-Pfalz.
  • Nu al een tropisch hoogtepuntje op de Bocholter Kulturtage: zaterdagavond 8 juli - je verwacht het niet voor het oude, gotische Raadhuis - een Cubaanse Dansavond. Ritme, vrolijke drankjes, lichtjes, lachende gezichten.
  • Op 8 en 9 juli vormt de binnenstad van Lingen het decor van een bijzonder festival: het Multikulinair Foodfestival laat je kennis maken met diverse specialiteiten uit alle uithoeken van de wereld.

Lees meer »