Copy
17 november 2017
Laat de voorpret alvast beginnen!

Voor iedereen die zo snel mogelijk in kerstsfeer wil komen, hebben we een kerstpakket met alle relevante informatie over de grootse kerstmarkten over de grens samengesteld.  Boordevol informatie plus een leuke verrassing als welkomstgeschenk! Bestel nu gratis! Zolang de voorraad strekt.

Het wordt een heerlijke herfst, te voet door mooi Duitsland

We hoeven het eigenlijk niet meer te zeggen: voor zongarantie ga je naar Spanje, wie van water houdt, mag naar Friesland. Voor een gezellige, idyllische, sfeervolle en nostalgisch-blije Weihnachtsmarkt wip je even over de grens naar de Duitse regio het Geheim over de Grens. Waar precies moet je zijn dit jaar? Op kerstmarktenoverdegrens.nl vind je ze allemaal.

Kerstmarkt in Bocholt © Sven Betz


Maar liefst 5 kerstmarkten in Münster

 
IIn feite niet één, maar vijf verschillende markten en marktjes, als een lang lint aan elkaar geregen door de oude binnenstad, op loopafstand. Dat betekent: afgewisseld met schitterende winkeletalages zo'n 300 gezellige kraampjes met typisch Duitse kerstspecialiteiten. Telkens net even anders.

27 november t/m 23 december 2017

Vertel mij meer »
 
Nostalgie in Osnabrück

Waarom vinden veel Duitsers dat Osnabrück een van de allermooiste kerstmarkten van het noorden heeft? Ze zullen meteen de traditionele, nostalgische draaimolen noemen. Maar er is meer: de betoverend mooi verlichte grote kerk, de grootste speeldoos ter wereld, met levensgrote draaiende poppen. Samen een blos op je wangen halen op de schaatsbaan. Rond de schaatsbaan mag ook, bij een van de stalletjes met eten en drinken.

24 november t/m 22 december 2017
 

Laat je verrassen »

 
Het kraampjesdorf in Meppen

Kerstsfeer gegarandeerd, dankzij een metershoge kerstboom en 7000 flonkerende lichtjes, hartje Meppen op de Windhorstplatz. Op de ijsbaan kun je een eindje schaatsen, maar het is ook het culturele middelpunt voor het concertprogramma. En er worden wereldrecords gebroken bij het Eisstockschießen. Spierpijn bij de deelnemers, gevoelige lachspieren in het publiek!

27 november t/m 23 december 2017
 

Naar het artikel »

 
Fietsers op de Vechtdalroute in Nordhorn voor de Vechtesee
Sprookjesachtig Nordhorn

Binnerkort verandert de knusse binnenstad van Nordhorn weer helemaal. Er is veel te zien en te proeven: zelfgemaakte likeur of jam, warme Glühwein en pittige bowl. Iedere zondag wordt het aantal kraampjes nog eens flink uitgebreid voor de Handwerkersontage: prachtige, met de handgemaakte decoraties en originele kerstcadeautjes.

29 november t/m 24 december 2017
 

Lees snel verder »

 
Kleiner maar minstens net zo leuk

en vaak op een hele bijzondere locatie. Hierbij alvast een voorproefje:
  • Vlak over de grens: Winterzauber in Gronau | 1 t/m 18 december
  • Wandelen tussen de bomen: Warendorfer Weihnachtswäldchen | 2 t/m 17 december
  • Heel speciaal: de kerstmarkt in de Dierentuin Nordhorn | 8 t/m 17 december
  • Gezellig en vooral uniek: Kerstmarkt in Bad Bentheim | 8 t/m 10 december
  Ontdek ze allemaal »
 
Tips voor een "Weekendje weg"

Voor iedereen die iets langer van de Advent in de Duitse grensregio wil genieten, hebben we onze leukste accommodaties op een rijtje gezet! Allemaal uitermate geschikt als uitvalsbasis om de sfeervolste kerstmarkten te ontdekken! Sommigen zijn op kruipafstand gelegen in het hartje van de stad, sommigen op het platteland en daarom ideaal om de kleine kerstmarkten. Sommigen met een superrelaxte spa en weer anderen met speciale (kerst-)arrangementen. Aan u de keus dus!

Bekijk het aanbod »