Copy
29 september 2017
Brochure van de maand

Wandelschoenen aan, rugzak ingepakt - Hartelijk welkom in het Tecklenburger Land, een schatkist voor wandelaars. Wandel door het schilderachtige landschap met uitgestrekte bossen en weilanden, zacht glooiende heuvels en indrukwekkende rotsformaties. In deze brochure maakt u kennis met de Teutoschleifen - 7 prachtige wandelingen langs de Hermannsweg in het Teutoburger Wald.
 

Het wordt een heerlijke herfst, te voet door mooi Duitsland

De Duitse grensstreek met de spannende naam ‘Geheim over de Grens’ is te bijzonder om snel met de auto te doorkruisen. Dan ontgaat je al snel wat: een oeroud verstopt klooster, een kasteel aan een landweggetje, kilometers heide en bossen, glooiende heuvels, de oevers van een grillige rivier. Als wandelaar met herfstvakantie mag je alles van dichtbij meemaken. Of zoals een beroemde Duitser (namelijk Goethe) het kernachtig zei:

“Alleen waar je te voet was, ben je ook werkelijk geweest.”

 


Geschiedenis in steen

Indrukwekkende fossielen, duizelingwekkende rotspartijen, voormalige zeebodem, maar dan hebben we het over miljoenen jaren geleden. Bij de UNESCO besloten ze dat deze unieke streek de beschermde status van een ‘Global Geopark’ waard was. Dit bijzondere stukje aarde, genoemd TERRA.vita, ligt in het Osnabrücker Land en is een bezoekje meer dan waard!

Inspireer mij verder »

 
 
Lonkende landschappen

Natuurpark Hohe Mark – Westmünsterland heeft het allemaal: zo’n 2.000 kilometer wandelpaden door betoverende natuur, af en toe een oud stadje. Je waant je in een oud prentenboek met idyllische vergezichten. Donkere bossen, veengebieden, heidevelden, meren en vennen en het smalle riviertje de Lippe.
 

Laat je verrassen »

 
Een juweeltje van een natuurgebied

Bijna bij toeval ontdekt door passerende pelgrims. Nu een langeafstandswandeling van 92 km, goed voor dagtochtjes met moeras, heide, stille waterpartijen, stukjes bos. Enorme zwerfkeien wijzen de weg op de Hümmlinger Pilgerweg, met soms een bijzondere spreuk voor wandelaars om eens goed over na te denken.
 

Naar het artikel »

 
Fietsers op de Vechtdalroute in Nordhorn voor de Vechtesee
Prachtig boerenland,
al sinds de bronstijd

Het hele wandelnetwerk ‘Grafschafter Spurensuche‘ bewandelen, dat is misschien iets voor de zomervakanties van de komende 10 jaar. Twee hoogtepunten voor deze herfst?
  • In de sporen van de bronstijd
  • In de sporen van de Bentheimer landschapen
 

Nu alle tochten ontdekken »

 
Noteer in je agenda: Landesgartenschau Bad Iburg 2018!


Letterlijk hèt hoogtepunt van het Duitse equivalent van de Floriade, het bijna 30 meter hoge boomkroonpad!
 

Kom meer te weten »

 
Genieten van de laatste warme zonnestralen...


Grijp de kans en breng de laatse warme dagen van het jaar door op een van onze geselecteerde campings en vakantieparken en ontdek de voordelige herfstarrangementen.

Of het nou gaat om traditioneel kamperen met tent of caravan, lekker gemakkelijk een mobile home, appartement of bijzondere accommodaties huren of het luxueuze glamping - bij Duitsland Campings vind je het allemaal.

 

Bekijk het aanbod »

 
Uit de eerste hand

 
Onze bloggers reizen speciaal voor jou de grens over om de geheimen te ontrafelen. Op onze nieuwe blog GRENSBELEVENIS.NL vertellen ze voortaan het hele verhaal: echte geheimtips, praktische weetjes, spannende belevenissen, persoonlijke verhalen en interessante ontmoetingen.

 

Vertel mij het hele verhaal »