Copy
GEHEIM OVER DE GRENS - NIEUWSBRIEF 9/2018


December 2018

Winter im Emsland
Beste <<Voornaam>>,

2018 loopt langzaam ten einde. Je zult zeker genieten van een paar rustige en ontspannen dagen tussen Kerstmis en Oud en Nieuw. Apropos: Heb je al nagedacht over een rustige en ontspannen vakantie volgend jaar?
 
Wij geven je alvast een vooruitblik op 2019 en presenteren de hoogtepunten voor het komende jaar. Dit geeft je alvast een paar ideeën voor een vakantie of een kort bezoek aan de Duitse grensstreek.

In deze nieuwsbrief meer over:

Voorpret: Vakantie in de zomer van 2019


Met peddel en pedaal

met peddel en pedaal in de HasetalIs er iets beters dan fietsen langs het water en genieten van de schoonheid van de natuur? Niet echt, zou je denken. Maar we zeggen van wel. Wat dacht je van het ruilen van je fiets tegen een boot voor de vakantie? Ontdek de prachtige rivierlandschappen in het grensgebied vanuit rivierperspectief en laat je meevoeren. Probeer het bijvoorbeeld eens in het prachtige Hasetal. Het charmante en afwisselende landschap met z’n talrijke fruitbomen en rozenstruiken direct aan het fietspad, is een paradijs voor iedere fietser. De rivier de Hase met zijn in natuurlijke staat herstelde oevers, waarin de zalm en bevers zich weer thuis voelen...
 

Fietsen voor Europa! 


De "Brexit" ligt op ieders lippen, de thema's van Europa en uniformiteit zijn actueler dan ooit tevoren. Wij bij "geheim over de grens" zeggen "ja tegen Europa". Grenzen overwinnen en dichterbij komen, een gezamenlijke bijdrage leveren aan de positieve ontwikkeling van de EUREGIO-zone en aan de eenheid van Europa. En het overwinnen van de grenzen en dichter bij elkaar komen is bij ons in het grensgebied bijzonder gemakkelijk: ontdek Europa per fiets!

Over een lengte van 4.500 kilometer verbindt de Europa Fietsroute R1, tussen Londen en Helsinki, mens, natuur en cultuur met elkaar in 11 verschillende landen. Als je aan deze spannende reis begint, doe je iets bijzonders, iets waarover je nog lang kunt navertellen. De Europa Fietsroute R1 loopt ook door het Duits-Nederlandse grensgebied. Heel praktisch, want je kunt thuis in Nederland beginnen en bij Vreden de grens oversteken naar het Münsterland en genieten van het prachtige parklandschap van het Münsterland. 

Drie sterren voor Vechtetalroute 


VechtetalrouteDe Duits-Nederlandse Vechtdalroute is opnieuw onderscheiden met het "drie sterren"-keurmerk van de Duitse wielerclub ADFC. De hercertificering werd in de zomer uitgevoerd in het kader van het INTERREG-project "Living-Vechte-Dinkel", dat de identiteit, economie, (overstromings)veiligheid en ecologie in het hele Vechtdal bevordert. De drie sterren voor de Vechtdalroute zijn iets bijzonders: slechts 37 ADFC-geclassificeerde routes in Duitsland en slechts drie in het buitenland dragen momenteel dit exclusieve kwaliteitszegel. Men streeft nu naar een viersterrencertificering. Misschien voor jou de perfecte reden om de Vechtdalroute volgend jaar te fietsen en jezelf te overtuigen van de uitstekende kwaliteit ervan! De Grafschaft Bentheim heeft onlangs een nieuw boek gepubliceerd met de titel "Vechtegeschichten - Vechtverhalen - Erzählungen vom Fluss - vertelling van de rivier". Een goede hulp bij de vakantievoorbereiding.....

Tips voor Overnachting

 
Op zoek naar een geschikte accommodatie voor je fietsvakantie volgend jaar in de grensstreek? Hier zijn onze tips:


Wohnmobilpark Haltern am SeeCamperpark Haltern am See
Reis je met de camper? Perfect, probeer dan eens het prachtige camperveld in Haltern. Op een prachtige locatie tussen de historische binnenstad van Haltern, het stuwmeer met zijn vele vrijetijdsactiviteiten en gastronomie vind je de camperplaats met 30 parkeerplaatsen. Het gebied is rondom groen, de grote percelen zijn gescheiden door heggen - niets staat een ontspannen verblijf hier in de weg!Camping Bullerby AtterseeCamping Bullerby aan het Attersee
Je komt met de auto en hebt de tent meegenomen? Geweldig, breng dan de nacht door op Camping Bullerby an het Attersee op het platteland van Osnabrück. Ontspannen wandelen op het pad langs de oever rond het meer, roeien of waterfietsen, minigolf of tafeltennis, zwemmen in natuurlijk helder water, zonnebaden op de ligweide of op het zandstrand. Dit alles is mogelijk in het Attersee recreatiegebied! Osnabrück ligt slechts op steenworp afstand van de Attersee - heerlijk om een middagje winkelen te beleven!


In-Side Hotel NordhornHotel In-Side Nordhorn
Wil je het liever comfortabel en met allround service? Dan is het In-Side Hotel in Nordhorn precies wat je zoekt! Het hotel ligt in het hart van de stad en is daarom het ideale uitgangspunt voor een  afwisselende  stadswandeling en aangename avonden na je fietstocht door de regio. Het hotel beschikt over een eigen fietsenstalling voor fietsers en helpt je graag bij het plannen van avontuurlijke tochten door Nordhorn, het graafschap Bentheim en het Emsland.


 

Waroom is een reis naar Duitsland in 2019 de moeite waard? 


...omdat Duitsland op de 2e plaats is geëindigd in de rangschikking van "Lonely Planet" in de categorie "Best in Travel 2019 - Top Countries". En waarom is dat? Duitsland is al lang de motor van innovatie en heeft de wereld de drukpers, de auto, de aspirine en andere mijlpalen op het gebied van uitvinden geschonken. 100 Jaar geleden startte een kleine school in het Thüringer Land een esthetische beweging die zo globaal van karakter is, dat de echo nog steeds voelbaar is: het Bauhaus. In het LWL-Museum für Kunst und Kultur in Münster is de tentoonstelling "Bauhaus en Amerika. Experimenten in licht en beweging" te zien. 

Winactie
Krijg je ook zin om de tentoonstelling te bezoeken? Het LWL-Museum heeft ons 20 gratis tickets ter beschikking gesteld, die we graag willen verloten! Probeer je geluk en neem deel aan de loterij! Stuur ons een e-mail met als onderwerp "Raffle Bauhaus LWL Museum" naar: toerisme@euregio.nl! Wij verloten 10x2 kaarten uit alle ontvangen e-mails - zodat je een vriend(in) mee kunt nemen! Veel succes!
 

Meer informatie over de tentoonstelling »

Noteer alvast in je agenda: de leukste evenementen in 2019

Ook in 2019 staat de agenda weer bomvol verrassende evenementen. Hierbij alvast een klein voorproefje voor volgend jaar. Deze evenementen mag je zeker niet missen:

Gartenträume LingenGartenträume Lingen, 25 t/m 27 januari 2019
De beurs met tuintrends en inspiratie voor het groene paradijs! Van 25 tot en met 27 januari kun je  onderdompelen in de spannende wereld van de tuintrends 2019 op de beurs Gartenträume in de Emslandhallen in Lingen! Tijdens dit evenement informeren de tuinexperts je over de nieuwste producten en innovaties in de groene sector.


Osnabrücker Maiwoche, 10 t/m 19 mei 2019
Gratis en buiten - dat is het motto van de Osnabrück May Week. Muziek, show en komedie in de open lucht op verschillende podia in het centrum van de stad zijn voor veel bezoekers en voormalige Osnabrückers een goede reden om naar Osnabrück te komen en van de eerste lange avonden buiten te genieten.

"Römer- und Germanentage", Museum&Park Kalkriese | 9 t/m 10 juni 2019
Ze zijn nu bijna legendarisch: de Romeinse en Germaanse dagen op de plaats van de Varusslag, in het Museum en Park Kalkriese in de regio Osnabrück. Tijdens Pinksteren nemen de Romeinse en Germaanse dagen je mee op reis door de tijd naar de oude wereld: honderden "Romeinen" en "Teutonen" zetten hun tenten vreedzaam op in het museumpark. In de kampementen ervaar je het  leven in vroeger tijden door talrijke optredens die je meenemen op een reis terug in de tijd.Burg Hülshoff"Schlösser- und Burgentag" in het Münsterland | 16 juni 2019
Save the Date: op zondag 16 juni is het weer zover! Talrijke kastelen in het Münsterland openen dan hun deuren en geven bezoekers bijzondere inkijkjes. Het exacte programma voor deze avontuurlijke dag is nog in de maak, we zullen het binnenkort op onze website publiceren!


Grafschafter Fietsenfestival FahrradmuseumGrafschafter Fietsenfestival, 24 t/m 25 august 2019
Eind augustus is het in het graafschap Bentheim tijd voor "op de fiets, klaar, gaan". Twee dagen lang draait op het Grafschafter Fietsenfestival alles om de fiets in het prachtige klooster Frenswegen in Nordhorn: van een fietsparcours tot een fietsorkest, hoge fietsen en andere "antieke" modellen tot technische innovaties en speciale modellen van een fiets. Voor het innerlijke welzijn bieden veel Food Trucks weer veel lekkers!Volksbank Münster Marathon | 8 september 2019
Op zondag 8 september 2019 vindt voor de 18e keer de jaarlijkse Volksbank Münster Marathon plaats. Deze ruim 42 kilometer lange marathon wordt sinds 2002 georganiseerd door de Münster Marathon e.V. en is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste marathons van Duitsland. Durft je de uitdaging aan? 
 
 

Bekijk alle evenementen »

Social Media Highlight
 
We zijn natuurlijk ook actief op het gebied van social media en we verheugen ons iedere keer weer over de reacties en bijdragen van onze volgers. Via onze nieuwsbrieven willen we de mooiste posts graag met je delen.

rnld.jansen is tijdens in het regio van Slot Raesfeld geweest en hij heeft dit adembenemde plaatje geschoten op deze drie damherten.  Prachtig mooi, toch?

Damherten Slot Raesfeld (c) rnld.jansen
 
Heb je ook schitterende momenten beleeft in het geheim over de grens? Laat ons dan je ervaringen weten via onze social media kanalen, like onze pagina's en gebruik onze hashtag #geheimoverdegrens. Wie weet, misschien wordt je leukste moment in den volgende nieuwsbrief gedeeld!

Gelukkig nieuwe jaar

 

Wij hopen dat je fijne kerstdagen hebt gehad en wensen je
 het allerbeste voor het nieuwe jaar, een prettige jaarwisseling en een fantastisch 2019!

Dank je wel voor het vertrouwen!

 
 

 

Website
Website
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Email
Email
 

EUREGIO | Grensoverschrijdend projectbureau voor toerisme
Enscheder Straße 362 | 48599 Gronau | Duitsland
Tel.: +49 (0)2562 - 702 53 | Fax: +49 (0)2562 - 702 59
Directeur-bestuurder: Christoph Almering | Umsatzteueridentnr. gemäß § 27a USTG :
DE 815593444
Internet: www.geheimoverdegrens.nl | E-Mail: toerisme@euregio.nl
 WebwinkelArchief | Gegevens wijzigen | Uitschrijven