Copy
11 augustus 2017
Het is net als een sprookje!

Pretpark Zomerrodelbaan Ibbenbüren is een unieke bestemming. Hoezo? Nou, hier is niet alleen de oudste zomerrodelbaan van Duitsland te vinden maar ook een grootse sprookjesbos. En mocht dat niet genoeg zijn, kun je hier ook nog eens op wereldreis gaan! Ideaal voor het hele gezin!

Het wordt echter nog sprookjesachtiger: wij verloten namelijk 3 x 1 tegoedbonnen voor het sprookjesbos en de wereldreis voor elk 2 personen! Doe nu mee en stuur t/m 18 augustus een bericht met jouw naam en adres aan toerisme@euregio.nl en maak kans op een sprookjesachtig dagje uit!
 

Zomers Duitsland is dol op water - en op watersporters die genieten!

Nederland heeft aardig wat water, ok. Maar net over de grens in Duitsland heb je er ook nog eens een fantastisch uitzicht bij! Bestaat er een mooier gevoel dan over het water te glijden in een geruisloze kano? Heerlijk knoerten op een waterscooter of slalommen op de waterski's misschien. Ook voor beginnende watersporters is er veel te doen op avontuurlijke rivieren als de Werse, de Hase, de Vechte, de Ems en de Dinkel. De Dinkel? Dat is toch Twente?

 


Het water in...

Wie liever met lijf en leden door het water glijdt, kan terecht bij de vele goed uitgeruste recreatieplassen net over de grens. Zwemmen, snorkelen, waterfietsen of zandkastelen bouwen: het kan hier allemaal. Dus steek snel de grens over en neem een duik in het verkoelende water…!
Hierbij alvast onze top 10:
  1. Alfsee
  2. Kronensee
  3. Quendorfer See
  4. Feldmarksee
  5. Tuttenbrocksee
  6. Drilandsee
  7. Stuwmeer Haltern am See
  8. Haddorfer Seen
  9. Attersee
  10. Naturfreibad Darnsee

 Ontdek nog meer meren »

 
Het water op...

... in Haltern. Waarom? Omdat het merenlandschap eromheen gewoon geweldig is! Het grote stuwmeer, de Halterner Stausee, trekt van oudsher de meeste aandacht maar ook de andere meren zijn prachtig en lenen zich uitstekend voor een verkoelende duik in de zomer. 
Ook voor kanotochten zit je hier goed; meren en riviertjes, dus peddelen maar! Sportief of ontspannen het water op? Aan jou de keus want bij bootverhuur Meilenbrock kan het allemaal! Het verhuurbedrijf ligt in het oosten van de Halterner Stausee in een kleine baai. Het grote stuwmeer staat bekend als een recreatieplek en biedt diverse activiteiten voor het hele gezin. Ontdek de heerlijke natuur vanaf het water!
 

Lees meer »

 
Onder water...

...in het duikersparadijs NaturaGart-Unterwasserpark Ibbenbüren: eindeloze onderwatergrotten, een verzonken tempel, antiek scheepswrak, riffen met bedrieglijk echte zeebodemrotsen.

Misschien wil je eens de bloemenpracht in „echte“ tuinen bewonderen? Geen probleem hoor. Bij Naturagart in de buurt van Ibbenbüren bijvoorbeeld liggen mooi aangelegde vijvers en tuinen. In het midden staan glazen paviljoens waar bezoekers kunnen ontspannen en speciaal voor hobbyduikers is er een reusachtig terrein om te oefenen. Maar hier zit je ook goed als je nog geen ervaring onder water hebt en je het eindelijk een keer mee wilt maken!
 

Lees meer »

 
Fietsers op de Vechtdalroute in Nordhorn voor de Vechtesee
Langs het water...

...en dwaars door het Geheim over de grens. Al het moois aan de Ems bekijken vanaf de fiets? Neem een van de klassiekers onder de toertochten, de 379 km lange EmsRadweg. Of een uitgekiend stukje voor een paar dagen, het ligt er maar aan waar je precies van houdt: cultuurgeschiedenis, de oernatuur van het Teutoburger Woud, pittoreske oude steden als Rietberg, Rheda-Wiedenbrück, Meppen en Lingen, of hypermoderne scheepsbouwtechniek bij de beroemde Meyer Werft in Papenburg. Wie weet rolt er net zo'n gigantisch cruiseschip van de helling. Fietsen langs een rivier betekent: vlakke wegen, dus ook geschikt voor gezinnen met kinderen. 
 

Lees meer »

 
Kamperen aan het water...

...biedt vele voordelen voor een verfrissende vakantie. Zo kun je op warme dagen natuurlijk een heerlijk verkoelende duik nemen. Maar ook als je graag vist of wilt watersporten is kamperen aan het water voor jou de volmaakte vakantie. En de kids? Die vinden het uiteraard fantastisch! Want zolang ze de hele dag lekker kunnen ravotten in het water heb je er als ouder geen kind meer aan en kom je zelf ook helemaal tot rust. Wil jij genieten van een heerlijke vakantie? Kies dan voor jouw ideale camping aan het water in Duitsland!
 

Lees meer »