Copy
NIEUWSBRIEF LM Publishers, 28 oktober 2019
DE GROTE SURINAME TENTOONSTELLING
Nog tot februari 2020 te zien in De Nieuwe Kerk, Amsterdam: de Grote Suriname Tentoonstelling. Deze tentoonstelling brengt, aldus de makers, het meeslepende verhaal van het land en zijn bewoners. Vele musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee aan de totstandkoming en het verhaal wordt vooral verteld door Surinamers zelf. Leuke bijkomstigheid: alle Suriname-boeken van LM Publishers zijn er te koop in de Museumshop. Een selectie daarvan in deze Nieuwsbrief.
 
Bruynzeelwoningen in Suriname
Karolien Janssens, Marte Wierenga & Dirk Laporte

Er was nog nooit een boek geschreven over de Bruynzeelwoningen, die met hun markante vormgeving, de wijken van Paramaribo domineren. De bouwpakketten konden snel en goedkoop in elkaar gezet worden en waren het toppunt van moderniteit. Met de kenmerkende verticale schroten in twee kleuren domineren de Bruynzeelwoningen het straatbeeld van de naoorlogse woonwijken van Paramaribo.
meer info ...

verkoopprijs: € 24,50
Toontaal
Sprekende Surinaamse liedjes van 1650 tot 1950
Frank Ferdinand
 
Zingen is vertellen in de taal van de muziek. Vanaf de tijd van de slavernij was zang verweven met het dagelijks leven in Suriname en elk van de 71 liedjes in dit boek vertelt een verhaal. De liedteksten in Sranantongo zijn op muziek gezet, vertaald en verklaard door de auteur.

verkoopprijs: € 20,00
Indianen van Suriname
Bruggenbouwers en erfgoeddragers van een vergeten volk
Petra Nelstein en Diederik van Goethem
 
Portret van de indianen van Suriname en met name hun huidige manier van leven. De focus ligt op het Paradistrict, waar indianen deel uitmaken van de moderne samenleving en tegelijk hun tradities willen behouden. Echter, hoe geven erfgoeddragers en jonge bruggenbouwers hier vorm aan?

verkoopprijs: € 19,50
Hindostaanse contractarbeiders (1873-1920)
van India naar de plantages van Suriname
Chan Choenni

Na de afschaffing van de slavernij in Suriname op 1 juli 1863 nam de behoefte aan nieuwe arbeidskrachten op de plantages toe. Met toestemming van de Britse overheid werden contractarbeiders in India gerekruteerd. In de periode van 1873 tot 1916 werden ruim 34.000 contractarbeiders uit India overgebracht naar Suriname.. 
meer info ...

verkoopprijs: € 29,50
Geologie en landschap van Suriname
Theo Wong, Salomon Kroonenberg & Pieter Augustinus 

Hoe is Suriname ontstaan? Wat is de oorsprong van haar gesteenten, haar landschappen, haar delfstoffen, haar landbouwgronden, haar kust? Waarom vinden we wel goud in Oost-Suriname maar niet in het westen? Waarom is de Voltzberg rond en de Brownsberg plat? Hoe ontstaan soela’s? Waar kan je bauxiet vinden, en waar olie, en waarom niet ergens anders? Hoe ontstaan witzandsavannes? Waarom verandert de kust zo snel? meer info ...

verkoopprijs: € 24,50
BESTELLEN
De boeken van LM Publishers zijn te bestellen via onze website en bij de boekhandel bij u in de buurt. De Suriname-boeken zijn gedurende de Grote Suriname Tentoonstelling ook te koop in de Museumshop van de Nieuwe Kerk. In Suriname zijn ze te koop bij Boekhandel VACO in Paramaribo. Meer informatie over alle Suriname-boeken van LM Publishers vindt u hier.
Boekhandels in Nederland kunnen bestellen via Ef & Ef Media. Indien niet goed leesbaar, bekijk de Nieuwsbrief in uw browser

 

Parallelweg 37, 1131 DM Volendam
T 085 8772397 - info@LMpublishers.nl

Afmelden LM Publishers Nieuwsbrief.