Copy
NIEUWSBRIEF LM Publishers, 17 december 2018
FEESTDAGEN
Een Nieuwsbrief vol mooie boeken! Mocht u geen tijd meer hebben de deur uit te gaan om kerstcadeaus aan te schaffen, u kunt via de website van LM Publishers t/m donderdag 20 december uw bestelling plaatsen, dan heeft u deze voor kerstmis in huis, mits dit in Nederland staat. De maand december berekenen we overigens geen verzendkosten voor bestellingen binnen Nederland. Wij wensen u prettige feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!

Een huwelijk aan diggelen
Het turbulente leven van een Enkhuizer echtpaar in de Gouden Eeuw
Dieuwertje Duijn e.a.

“Een fraaie uitgave, rijk voorzien van illustraties. Een geschenkverpakking waardig.”
VIND 32, 2018
Een huwelijk aan diggelen is een geweldig boek, waarin het leven in het zeventiende-eeuwse Enkhuizen op een vlotte manier wordt beschreven en de geschiedenis van de stad ook in historische context wordt geplaatst.”
Yuri Visser op Historiek.net (de hele recensie leest u hier) .

meer info ...

verkoopprijs: € 22,50

Lotty's bankje
Stilstaan bij de Jodenvervolging in Amsterdam
Gerben Post

"Gerben stuurde in mei een mail naar m’n moeder of het boek ‘Lotty’s Bankje’ mocht heten. Dat mocht, maar we wilden wel eerst de tekst lezen van het verhaal. Gerben behoort tot de weinige mensen die openstaan voor wijzigingen." Zo begon Mirjam Huffener, de dochter van Lotty, haar speech bij de boekpresentatie van Lotty's bankje. De hele tekst kunt u hier lezen.

meer info ...

verkoopprijs: € 17,50

Toontaal
Sprekende Surinaamse liedjes van 1650 tot 1950
Frank Ferdinand
 
Zingen is vertellen in de taal van de muziek. Vanaf de tijd van de slavernij was zang verweven met het dagelijks leven in Suriname en elk van de 71 liedjes in dit boek vertelt een verhaal. De liedteksten in Sranantongo zijn op muziek gezet, vertaald en verklaard door de auteur. (incl. CD)

meer info ...

verkoopprijs: € 20,00

Tuinieren in de tropen
Aruba -Bonaire - Curaçao
Jeannette van Ditzhuijzen


"Vooral de afbeeldingen zijn t.o.v. de eerste druk sterk verfraaid. Bovendien zijn er een aantal prachtige handgekleurde platen uit een oud boek toegevoegd, helaas zonder bronvermelding. Charmant, vlot  geschreven boek, noodt tot inkijken, maar gebruik ervan zal toch beperkt zijn tot tropische gebieden."
H.A. ten Hove voor NBD-Biblion

meer info ...

verkoopprijs: € 29,50

Stuart Robles de Medina
Pionier van de moderne Surinaamse kunst
Paul Faber

"Het lijkt een verkooppraatje, want het was zo'n groot genot dit boek te lezen, dat we dit, een beetje ongebruikelijk, als eerste vertellen. Kunsthistoricus Paul Faber kan namelijk fantastisch schrijven: heldere teksten, veel informatie en toch te behappen, en een boeiende opbouw van het verhaal."
Jaap Hoogendam Parbode nov 2018 (5 sterren!)

meer info ...

verkoopprijs: € 19,50

FEESTDAGEN
LM Publishers is gesloten van maandag 24 december t/m dinsdag 1 januari. De eerste dagen van het nieuwe jaar leveren we wel bestellingen uit, maar is het kantoor in Volendam nog gesloten. Vanaf maandag 7 januari zijn we weer volledig in bedrijf.
BESTELLEN
De boeken van LM Publishers zijn te bestellen via onze website en bij de boekhandel bij u in de buurt. Indien niet goed leesbaar, bekijk de Nieuwsbrief in uw browser
Eerste exemplaar Toontaal
Overhandiging van het exemplaar van Toontaal. Sprekende Surinaamse liedjes van 1650 tot 1950 aan boekhandel VACO in Paramaribo. Op de foto van links naar rechts: Samantha Djotirto van VACO, Peter Sanches van LM Publishers, Shireen Sewgobind van VACO en Marisa Pieplenbosch van de Nationale Volksmuziekschool Suriname.

Parallelweg 37, 1131 DM Volendam
T 085 8772397 - info@LMpublishers.nl

Afmelden LM Publishers Nieuwsbrief.