Copy
NIEUWSBRIEF LM Publishers, 16 juli 2019
Nieuwe boeken zomer 2019


Punda Awa di Jobe (uit: Eddy Wegman. Photographs of Post War Curaçao, 1945-1963

Eddy Wegman
Photographs of Post War Curaçao, 1945-1963

Eddy Wegman vertrok in september 1945 naar Curaçao, waar hem een baan was aangeboden bij de Shell. Op Curaçao wijdde hij zijn spaarzame vrije tijd voor een groot deel aan zijn nieuwe passie: de fotografie. Als fotograaf won hij op bijzondere wijze het vertrouwen van de lokale bevolking. Bekijk het naoorlogse Curaçao door de lens van deze talentvolle amateurfotograaf.
meer info ...


verkoopprijs: € 17,50

Depok.
De droom van Cornelis Chastelijn
Nonja Peters & Geert Snoeijer

Depok, de droom van Cornelis Chastelein vertelt de vrijwel onbekende geschiedenis van een bijzondere Indische gemeenschap, de Depokkers. Een verhaal dat 300 jaar geleden begint wanneer de hoge VOC-beambte Cornelis Chastelein (1657-1714) zijn landgoed Depok bij testament nalaat aan zijn slaafgemaakten.
meer info ...

verkoopprijs: € 24,50

 
Bijna vernietigd
Drie generaties jappenkamp
Claudia Biegel

Bijna vernietigd is gebaseerd op het oorlogsdagboek van Elleke Rosendaal, waarin ze haar jaren in het Tjideng-kamp in Batavia beschrijft. Van een levenslustige puber zien we haar veranderen in een cynische jongvolwassene die haar geloof in de mensheid langzaam maar zeker totaal verliest. Oorlogstrauma’s nestelen zich niet alleen in de ziel van degenen die de oorlog daadwerkelijk meemaken maar worden overgegeven aan volgende generaties.   
meer info ...

verkoopprijs: € 22,50

 
Soefies en transgenders
Kinderen van een betere God
Wilma van der Maten

De Pakistaanse transgender Inaya vroeg in 2017 in Nederland politiek asiel aan nadat haar vader haar uit eerwraak wilde vermoorden. Zowel de cultuur als de religie accepteert deze zondaars niet. Toch was er in de oude Indusbeschaving vijfduizend jaar geleden groot respect voor deze hijras.
meer info ...

verkoopprijs: € 22,50
Foto’s van na-oorlogs Curaçao, Eddy Wegman:
BESTELLEN
De boeken van LM Publishers zijn te bestellen via onze website en bij de boekhandel bij u in de buurt. Boekhandels in Nederland kunnen bestellen via Ef & Ef Media. Indien niet goed leesbaar, bekijk de Nieuwsbrief in uw browser.

Parallelweg 37, 1131 DM Volendam
T 085 8772397 - info@LMpublishers.nl

Afmelden LM Publishers Nieuwsbrief.