Copy
NIEUWSBRIEF LM Publishers, 10 december 2019
NIEUWE BOEKEN
Voor het jaar weer voorbij is, verschijnen er bij LM Publishers nog een aantal nieuwe titels. Landhuizen van Curaçao is een groots overzichtswerk met prachtige foto's van alle landhuizen op het eiland. Deel twee van Bouwen aan de wilde kust behandelt de civiele infrastructuur van Suriname vanaf 1945. Kan niet bestaat niet is de biografie van de kleurrijke psycholoog en culinair ontwerper Otmar Buyne. Aan Alles voor de kunst!, dat een volledig overzicht geeft van leven en werk van de kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp zullen we binnenkort een aparte Nieuwsbrief wijden.
 
Landhuizen van Curaçao
Juwelen uit het verleden

Curaçao telt een honderdtal landhuizen, herinneringen aan voormalige plantages en buitenhuizen. Hun architectuur is bijzonder vanwege de Nederlandse invloeden, aangepast aan de lokale, tropische omstandigheden. De laatste decennia zijn veel landhuizen gerestaureerd en vele ervan hebben eigentijdse functies en toevoegingen gekregen..
meer info ...

verkoopprijs: € 45,00
Bouwen aan de wilde kust (deel 2)
Geschiedenis van de civiele infrastructuur van Suriname vanaf 1945
Hillebrand Ehrenburg & Marcel Meyer
 
Het tweede deel van Bouwen aan de Wilde Kust beschrijft de ontwikkeling van de civiele infrastructuur van Suriname vanaf 1945. Het gaat over de aanleg van landbouwpolders, over waterkrachtprojecten, de ontsluiting van het binnenland, het West-Suriname plan, de drinkwatervoorziening en ontwatering van Groot-Paramaribo, etc. etc.

verkoopprijs: € 39,50
Kan niet bestaat niet
Het kleurrijke leven van Otmar Buyne
Roy Khemradj
 
Otmar Buyne groeit in de jaren dertig op in een arm gezin in Paramaribo en heeft al vroeg door dat zijn zwarte huidskleur als minderwaardig wordt beschouwd. Hij laat zich echter niet uit het veld slaan en maakt furore als bokser, gewichtheffer en evenwichtskunstenaar. Als student geneeskunde geeft Buyne op de radio taboedoorbrekende seksuele voorlichting in het Sranan, de taal waarmee hij zich identificeert.
meer info ...

verkoopprijs: € 19,50
W.O.J. Nieuwenkamp
Alles voor de kunst!
Carry Venselaar
 
Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp (1874-1950), telg uit een Amsterdamse redersfamilie, was in artistiek opzicht buitengewoon veelzijdig. De meeste bewonderaars kennen hem als graficus en kunstschilder, maar hij was ook een begenadigd architect, scheepsbouwer, schrijver, ontdekkingsreiziger, kunstverzamelaar en etnograaf.
meer info ...

verkoopprijs: € 69,50
PRIJS
Flowers from Universe van Alit Djajasoebrata is bekroond met de R.L. Shep Ethnic Textiles Book Award, een prijs die jaarlijks wordt toegekend door de Textile Society of America voor het beste boek in the field of ethnic textile studies.
meer info ...


TENTOONSTELLING
Nog te zien tot 2 februari 2020 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam: De Grote Suriname Tentoonstelling, waar u in de Museumshop al onze Suriname-uitgaven kunt aanschaffen.
meer info ...BESTELLEN
De boeken van LM Publishers zijn te bestellen via onze website en bij de boekhandel bij u in de buurt. Boekhandels in Nederland kunnen bestellen via Ef & Ef Media. Hoewel hun promotiefoto wellicht anders doet vermoeden, nemen de mannen van Ef & Ef hun taak onze boeken aan de man te brengen uiterst serieus.


FEESTELIJKE PRESENTATIE
Hoofdpersoon en auteur van Kan niet bestaat niet op de feestelijke presentatie van het boek op 29 november jl. in Bunnik.

 

Parallelweg 37, 1131 DM Volendam
T 085 8772397 - info@LMpublishers.nl

Afmelden LM Publishers Nieuwsbrief.

Indien niet goed leesbaar, bekijk de Nieuwsbrief in uw browser.