Copy
NIEUWSBRIEF LM Publishers, 6 november 2018
NIEUWE BOEKEN
De afgelopen weken zijn er weer een aantal prachtige nieuwe boeken van de drukker gekomen: erg trots zijn we op, onder veel meer, Indische pracht, fotoboek met indrukwekkende portretten van bloemen die reeds in VOC-tijd bloeiden; Mijn reis naar Indië, een persoonlijk dagboek van een aanstaand rechter, dat ons mee terugneemt naar het toen nog verre Nederlands-Indië uit de jaren dertig van de vorige eeuw; voorts een monografie over de Surinaamse kunstenaar Robles de Medina en Een huwelijk aan diggelen, reconstructie van een mislukt huwelijk in het Enkhuizen van de Gouden Eeuw. Alle nieuwe, nog te verschijnen en reeds verschenen uitgaven van LM Publishers vindt u op onze website.


Indische pracht / Indonesian Splendour
Vier eeuwen fascinatie voor de flora van Indonesië
Dennis A-Tjak (fotografie) & Bea Brommer (historische inleiding)

Tweetalige catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Westfries Museum. Kern van de expositie vormen de prachtige portretten van fotograaf Dennis A-Tjak. Als geen ander weet hij de schoonheid en mystiek van de Indonesische flora vast te leggen in prachtige bloemportretten. Technisch perfect, verrassend, soms zelfs vervreemdend abstract, maar in alle gevallen oogstrelend.

meer info ...

verkoopprijs: € 19,50

Mijn reis naar Indië (1928-1929)
Persoonlijk dagboek van Herman Hülsmann

In dit rijkelijk geïllustreerd dagboek neemt Hermann Hülsmann ons mee op reis naar het toen nog verre Nederlands-Indië. Hülsmann was samen met drie andere studenten uitgenodigd door de Vereeniging Jan Pieterszoon Coen, die met groepsreizen de deelnemers wilde interesseren voor topfuncties in Indië. Er moest dan wel een verslag worden geschreven over enkele projecten die onderweg werden bezocht.

meer info ...

verkoopprijs: € 29,50

Stuart Robles de Medina
Pionier van de Surinaamse kunst
Paul Faber


Stuart Robles de Medina (1930-2006) behoorde tot de kleine groep wegbereiders die het gezapige Surinaamse kunstklimaat van de jaren vijftig en zestig in beweging brachten met experimenten op het gebied van expressionisme en abstractie.
(Het boek werd in het novembernummer van de Parbode, dat helaas niet online staat, beoordeeld met 5 sterren)

meer info ...

verkoopprijs: € 19,50

Een huwelijk aan diggelen
Het turbulente leven van een Enkhuizer echtpaar in de Gouden Eeuw
Dieuwertje Duijn e.a.

Een historisch en archeologisch onderzoek naar dokter Zacheus de Jager en zijn vrouw Margaretha van Beresteyn, ofwel het turbulente leven van een Enkhuizer echtpaar in de Gouden Eeuw

meer info ...

verkoopprijs: € 22,50
 

Towards a fair and just economy
Social business as a transformational approach
Fons van der Velden (red.)

The book presents case descriptions, outcomes of collaborative action research and conceptual frameworks. The various chapters emerged from joint collaboration with activists, social entrepreneurs, social investors and development organisations in four continents: Africa, Asia, Europe and Latin America. With this book the editor and authors aim to contribute to the debate about strategies for global social justice.

meer info ...

verkoopprijs: € 25,00

---
De boeken van LM Publishers zijn te bestellen via onze website en bij de boekhandel bij u in de buurt. Indien niet goed leesbaar, bekijk de Nieuwsbrief in uw browser
AGENDA
ZATERDAG 10 NOV.
Boekpresentatie Tuinieren in de tropen bij Addo's Bookstore op Bonaire
meer info..
WOENSDAG 28 NOV.
Boekpresentatie Lotty 's bankje bij boekhandel Athenaeum Roeterseiland Amsterdam
meer info ..
Indische pracht
Celosia cristata (hanekam) en Piper negrum (zwarte peper), afbeeldingen uit het boek Indische pracht
Stuart Robles de Medina
Stuart Robles de Medina bezig met de afwerking van het beeld van Johan Pengel.

Parallelweg 37, 1131 DM Volendam
T 085 8772397 - info@LMpublishers.nl

Afmelden LM Publishers Nieuwsbrief.