Copy

 

wordt deze email niet juist weergegeven, klik hier voor de online versie.
Nieuwsbrief nr. 1
6 februari 2017


      

2017 wordt een bijzonder jaar: de NMv viert haar 15-jarig bestaan! En wat een geweldige start. Op initiatief van en door de NMv-ambassadeurs is een Mediation Magazine ontwikkeld. Een informatief blad over alle aspecten en terreinen van mediation. Prettig leesbaar en met een prachtige vormgeving. In deze nieuwsbrief leest u hoe u het magazine kunt bestellen. Daarnaast nodig ik u van harte uit voor de opening van ons lustrumjaar op 14 februari in Madurodam, waar we met trots de nieuwe Raad van Advies presenteren en u de gelegenheid heeft met hen in gesprek te gaan over de koers van de vereniging. En hoe we mediation verder kunnen promoten. Het wordt een mooie en muzikale netwerkborrel. Tot dan!

Frederique van Zomeren
Voorzitter NMv

Mediation Magazine


Bestel nu!

Samen de boer op, mediation aan de man brengen. Dat gaan we (meer) doen tijdens het lustrumjaar. Om dat makkelijker te maken, geven wij in 2017 tegen kostprijs een mooi Mediation Magazine uit. Een aantrekkelijk vormgegeven blad dat u uw klanten en verwijzers graag cadeau doet. U kunt het Mediation Magazine nu bestellen!
 

Lees meer

Maak kennis met Raad van Advies
 
Per februari 2017 heeft de NMv een nieuw ingestelde Raad van Advies. De leden van de Raad van Advies zijn: Jan Wolter Wabeke, Peter Ingelse, Clairy Polak en Eduard Nazarski. Op 14 februari aanstaande stellen zij zich graag aan u voor tijdens de feestelijk opening van het lustrumjaar in Madurodam, Den Haag.
Maak nu vast kennis met de leden van de Raad van Advies op onze website.

Lees meer

Komt u ook naar Madurodam?


Feestelijke opening lustrumjaar op 14 februari 

In 2017 bestaat de NMv 15 jaar. En dat vieren we! Op dinsdag 14 februari, Valentijnsdag, wordt het lustrumjaar feestelijk geopend in Madurodam, Den Haag. Met onder andere live muziek van de Jolly Mangos en een forumdiscussie met de Raad van Advies. Heeft u zich al aangemeld? 

Lees meer

Doe mee met de 'Week van de Mediation'
 
Wij roepen al onze leden op om samen mediation in Nederland op de kaart te zetten tijdens de 'Week van de mediation' van 12 tot en met 16 juni 2017. Een week vol met verschillende activiteiten op het gebied van mediation waaronder in ieder geval een NMv-lustrumfestival voor mediators en verwijzers. De website voor de Week van de Mediation gaat over een aantal dagen live. Hierover ontvangt u nog een aparte e-mail. 

Heeft u al ideeën of concrete acties voor deze week (uiteraard gericht op het promoten van mediation onder een breed publiek), stuur dan een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl onder vermelding van 'Week van de mediation'.

Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand


Op 2 september 2016 is de 'Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand' ingesteld. Deze commissie doet onderzoek naar het huidige stelsel van forfaitaire puntentoekenningen binnen het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand. Begin 2017 spreekt de commissie met betrokkenen in en rondom het stelsel over het systeem van puntentoekenningen.

Lees verder

Mediation op de kaart


Het Nationale Gesprek

De samenleving heeft mediation hard nodig. Juist in deze tijd. Vanuit die overtuiging startten begin 2015 een vijftiental MfN-registermediators 'Het Nationale Gesprek', een initiatief waarbij mensen die elkaar normaal gesproken niet zouden tegenkomen bij elkaar worden gezet om onder begeleiding van een mediator in gesprek met elkaar te gaan.
 
Lees meer 

Marktplaats voor co-mediation


Het NMv-secretariaat krijgt regelmatig vragen over co-mediation. Vooral van startende mediators. Maar ook van meer ervaren mediators die co-mediation als een verrijking zien. De NMv bekijkt op dit moment de mogelijkheden voor een Marktplaats voor co-mediaton binnen de website van de NMv.

Lees meer

Uitbreiding Business Services voor leden


De NMv is met verschillende professionele partijen in gesprek over een serviceaanbod voor leden met betrekking tot websites en online-marketing. Wij zijn daarom benieuwd of u als NMv-lid behoefte heeft aan een business service op het gebied van het bouwen van een website en/of websitemarketing?

Lees meer

Conflict beter doorgronden? 

Meld u aan bij studiegroep Conflict Noord-Nederland
 

Werk u met conflict? En zou u zich ook theoretisch en praktisch meer willen verdiepen in Conflictbemiddeling maar komt u daar op eigen houtje niet aan toe? Kom dan naar de studiegroep Conflictbemiddeling Noord-Nederland. Met zes tot acht mensen lezen en behandelen we het handboek Conflictmanagement van Friedrich Glasl met als doel de theorie praktisch en beter eigen te maken.

De bijeenkomsten zijn een keer in de maand of een keer in de twee maanden (gemiddeld om de zes weken). Start begin 2017. 

Wilt u zich aanmelden of eerst meer informatie, neem dan contact op met Colette Govaars, initiatiefnemer, via info@conflictwerk.nl of via het nummer 06 55051314.


Gezocht voor nieuwe documentaire-reeks NPO 1:

Koppels die er tijdens een scheiding niet meer uitkomen
 

In een nieuwe documentaire-reeks voor NPO 1 zien we een aantal mediators die ons meenemen in de wereld van echtscheiding en bemiddeling. Wat zijn methodes om de emotionele en praktische gevolgen van een scheiding in goede banen te leiden? En hoe voorkom je met mediation een slepende rechtszaak? Voor deze reeks zoekt de redactie koppels die hebben besloten om samen een mediator in te schakelen en die openstaan om aan deze integere documentaire mee te werken. Kent u een koppel dat mediation overweegt en mee wil werken aan deze documentaire, neem dan vrijblijvend contact op met de redactie via gescheidenwerelden@tuvalu.nl of bel naar 020 7630063 (vragen naar Annebet).

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en is bestemd voor NMv-leden en MfN-registermediators die via de NMv een dienstenpakket ontvangen. Wilt u wijzigingen in uw gegevens doorgeven, stuur dan een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) · Postbus 21499 · Rotterdam, Zuid-Holland 3001 AL · Netherlands