Lees snel de nieuwsbrief van de Vlaamse Roeiliga, veel leesplezier!
U kan de nieuwsbrief ook steeds downloaden op onze website.

Nieuwsbrief Vlaamse Roeiliga
Oktober 2016

COMPETITIE


Head of the Charles, Boston
22-23 oktober 2016


(foto KRSG)
Tijdens het weekend van 22-23 oktober nam Eveline Peleman deel aan de Head of the Charles regatta in het Amerikaanse Boston. Peleman nam samen met 13 andere skiffeuses deel in de lichtgewicht categorie en won de race! Ze finishte in 20.25,854. Een schitterende prestatie! Hierbij haar reactie: “The Head of the Charles is de grootste wedstrijd van de wereld (10.000 roeiers en 250.000 toeschouwers). Ik nam dit jaar voor de tweede keer deel en dankzij mijn deelname vorig jaar kende ik het bochtige parcours redelijk goed. De conditie zat duidelijk goed en dit leverde mij de overwinning op bij de lichtgewichten tegen een aantal WK roeisters en dit zou uiteindelijk een 8ste plaats in de open categorie opgeleverd hebben. Dit geeft veel vertrouwen na een hobbelig 2016."


VRL Jeugdroeihappening
8 oktober 2016Op zaterdag 8 oktober was de Vlaamse Roeiliga te gast bij de Gentse RS voor de organisatie van haar jaarlijkse Jeugdroeihappening. Een 55-tal roeiers en roeisters mochten het einde van hun roeiseizoen vieren in een stralende zon. Met dank aan de begeleiders die alle roeiers in de juiste ploegen wisten te manoeuvreren. Uiteindelijk werd Mazarine Guilbert (Gentse RS) de eindwinnaar en won KRNSO het clubklassement voor KRSG en de Gentse RS.  
Op de Happening werden tevens de prijzen uitgereikt van het Allroundcriterium 2016. Nogmaals proficiat aan de laureaten:
JW12
1e plaats: NEUS Erin - KRNSO
2e plaats: ZENASNI Louiza - KRB
3e plaats: JANSSENS Marit - KRNSO
JM12
1e plaats: DEQUINNEMAERE Anton - GRS
2e plaats: WILLEMS Arjen - BTR
3e plaats: BOEY Mauri - KRNSO
JW14
1e plaats: NAGELS Rania - KRNSO
2e plaats: BEERLANDT Fleur - KRNSO
3e plaats: STEEN Ranie - KRNSO
JM14
1e plaats: KOURTESIS Ilias - BTR
2e plaats: MARCKX Stan - TRT
3e plaats: MARCKX Jonas - ARV
Clubklassement
JW12 - KRNSO
JM12 - KRNSO
JW14 - KRNSO
JM14 - TRT

 

Online te bekijken

De eindstand van de Bekers van België en het Allroundcriterium kunnen op onze website geraadpleegd worden


Transferregeling 2016 

Roeiers die van club wensen te veranderen, moeten dit aanvragen bij de oorspronkelijke vereniging en de Vlaamse Roeiliga via een aangetekend schrijven tussen 1 november en 15 december. Je kunt de reglementering hieromtrent nalezen in de Roeicodex: klik hier 

 

RECREATIE

Plassendale toertocht 

Naast de lange afstandwedstrijd werd op zondag 6 november ook de Plassendale Toertocht gevaren tussen Brugge en Oostende. 40 deelnemers in 10 boten van 4 clubs uit Vlaanderen en Frankrijk trotseerden de weergoden op de afstand van KR Brugge tot aan de gebouwen van KRNS Oostende. Met de maaltijd achteraf kon iedereen zich weer opwarmen. Met deze toertocht werd het recreatieve seizoen ook mooi afgesloten. Vanaf nu is het weer uitkijken naar de eerste toertochten in het voorjaar. De eerste zijn de toertochten van C-Row en de VRL in april en juni.

 

OPLEIDING EN BIJSCHOLING


Dag van de TrainerOp zaterdag 17 december 2016 organiseert de Vlaamse Trainersschool (VTS) de zevende editie van de Dag van de Trainer in en rond de Topsporthal Vlaanderen te Gent. Net als tijdens de vorige edities richten ze zich tot alle trainers/sportbegeleiders in Vlaanderen, zowel gediplomeerde als (nog) niet-gediplomeerde!

De Vlaamse Roeiliga zal de hele dag aanwezig zijn met een infostand en wij verzorgen ook een bijscholing rond roeitechniek van 13u30-15u00. Spreker is René Mijnders.
 
René Mijnders is de meest succesvolle Nederlandse roeicoach ooit. Hij is verantwoordelijk voor meer dan 40 medailles op wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Mijnders was onder meer de coach van de befaamde 'Holland Acht' die goud veroverde tijdens de Olympische Spelen van Atlanta 1996. Vier jaar later behaalde hij met de Nederlandse vrouwenacht zilver tijdens de Spelen van Sydney. In Athene (2004) begeleidde hij de vrouwenacht naar Olympisch brons. Recentelijk, tijdens de Olympische Spelen van Beijing was het opnieuw raak: tijdens een fantastische finale veroverde de vrouwen acht van Mijnders onverwacht de zilveren medaille. Mijnders was de afgelopen twintig jaar vooral actief als bondscoach van het Nederlands Team. Daarnaast was hij werkzaam als hoofdcoach van Zwitserland (2005 en 2006) en begeleidde hij het universiteitsteam van Oxford in de BOAT RACE tegen Cambridge (1997).
 

Klik hier voor het volledige programma en om je in te schrijven


VTS Plus Kalender

Levenslang bijleren als sportbegeleider is belangrijk. Daarom organiseert en erkent de Vlaamse Trainersschool heel wat kwaliteitsvolle bijscholingen in Vlaanderen. Die bijscholingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor trainers, redders, sportbegeleiders en VTS-medewerkers (bv. docenten, cursusverantwoordelijken en verantwoordelijken voor de sportkaderopleidingen bij de sportfederaties). Je vindt de volledige lijst met bijscholingen via de volgende link: klik hier

 

STUDENTENROEIEN

Goed gestart


In de verschillende regio’s is het studentenroeien opnieuw goed gestart.
Gent: een recordaantal deelnemers aan de trainingen en een eerste aanzet om overkoepelende groepsactiviteiten te organiseren. Antwerpen: Ook meer deelnemers aan de trainingen en het vormen van een hechte roeigroep.
Hasselt: Binnen de gevormde groepen wordt er getraind en testen uitgevoerd voor de selecties in november.

 

CLUBNIEUWS

VRL Stage Talentdetectie 
31 oktober - 3 november 2016


In de herfstvakantie ging van maandag 31/10 – donderdag 3/11 in Hazewinkel de jeugdstage voor 11 – 14-jarige talenten door. Op basis van de talentdetectie testen in mei en de jeugdduatlons en -triatlons doorheen het jaar werd een selectie gemaakt en een groep jongeren uitgenodigd uit Vlaanderen en Wallonië. Tijdens de stage stonden er zowel roei- als alternatieve trainingen (lopen, fit-o-meter, zwemmen) gepland. De deskundige leiding werd verzorgd door Philippe De Waele, Debora Verbelen, Katia Van Wesemael, Caroline Picard en Katrien Verhaegen, met hulp van Anke De Borger.


Winnaar REFFIE wedstrijd


Arthur Van Camp (Gentse RS) en Yolande Backeljauw (KRSG) zijn uitgeroepen tot winnaars van de REFFIE wedstrijd, in het kader van de ‘Week van de Official’. Arthur en Yolande mogen hun prijzenpakket in ontvangst nemen tijdens de VRL Roei Awards op 2 december.

 

Huldiging kamprechters


Op de VRL Jeugdroeihappening werden de kamprechters, tijdens de week van de Official bedankt voor hun jarenlange inzet als kamprechter op en naast het water. 


Zet jouw sportinitiatief tot eind 2016 extra in de kijker 


Sport Vlaanderen wil ook buiten de Maand van de Sportclub originele sportinitiatieven ondersteunen door deze extra in de kijker te plaatsen. Organiseert jouw federatie of sportclub de komende weken een leuk initiatief (waarin beleving centraal staat) en wil je dat graag extra promoten? Laat het ons dan weten via
sportersbelevenmeer@sport.vlaanderen. Elke week worden 1 of meerdere originele inzendingen geselecteerd en via de Sociale Media van Sport Vlaanderen in de kijker geplaatst. Bovendien maken deze activiteiten kans om aangekondigd te worden in de krant De Zondag of om tijdens de uitzending van Studio Sport (Studio Brussel op zondag van 12u – 13u) door Stijn Vlaeminck vermeld of opgebeld te worden.


BESTUURSNIEUWS

Dag van de Sportclubbestuurder

Het Dynamo Project van de Vlaamse Sportfederatie vzw organiseert dit najaar nog één editie van de Dag van de Sportclubbestuurder, namelijk in Antwerpen op zaterdag 26 november 2016.

De Dag van de Sportclubbestuurder is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Enkele deelnemers getuigen: "TOPdag voor sportclubs met prangende vragen. Fijne leerervaringen die ook in je professionele omgeving bruikbaar zijn." - "Een prachtig initiatief met interessante onderwerpen. Het helpt je sportclub vooruit!" - "Het contact met andere clubbestuurders was erg leerrijk. Men stapt zo eens uit het eigen wereldje."

Op de Dag van de Sportclubbestuurder kan je sessies rond uiteenlopende thema’s volgen.

Een gedetailleerd overzicht van het programma per editie vind je hier: meer info / inschrijven.

Bij tijdige inschrijving kunnen sportclubbestuurders aangesloten bij een erkende sportfederatie voor slechts 12,5 euro deelnemen!

 

VARIA

Jeugdstage van de Koninklijke Belgische Roeibond


De Koninklijke Belgische Roeibond organiseerde op 15 en 16 oktober de nationale jeugdstage voor 13 en 14-jarigen op het domein Sport Vlaanderen Willebroek.
Er waren 35 deelnemers van 13- en 14 jaar (KRB 10; KRSG 6; TRT 5; ARV 3; KRNSO 3; OAR 3; KRCG 2; RCAE 1; RCNSM 1 en UNL 1). De begeleiding bestond uit: Gwenda Stevens, Miranda Loones, Kjelle Frans, Anton Renting, Fedrik De Grauwe, Philippe De Waele en Ferdinand Peeters.

 

IN MEMORIAM


 

Bob Baetens is op 19 oktober overleden. Bob werd in de jaren ‘50 meermaals Belgisch kampioen. In ’51 werd Bob Europees kampioen in de twee-zonder. Samen met Michel Knuysen haalde Bob zilver op de Europese kampioenschappen in ’53 en 55’. Het duo won ook de begeerde “Silver Goblets” in de “Royal Henley Regatta”. Op de Olympische spelen van 1952 in Helsinki bezorgde Bob ons land een zilveren medaille. 
Als stichtend lid van de Vlaamse Roeiliga was Bob de stuwende kracht van de roeibaan “Hazewinkel”. Als trainer en voorzitter van Antwerpse Roeivereniging “Sculling” lag Bob in de jaren ’70 aan de basis van de vele successen van de club.
In 2002 opende Bob het nieuw ARV clubhuis te Hazewinkel. Hij verzekerde hiermee de toekomst van zijn roeiclub. De VRL wenst de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.Op 4 november overleed Jean Campe onverwacht in het AZ Sint-Jan te Brugge.
De heer Campe was erevoorzitter van de Koninklijke Roeivereniging Club Gent.
Hij ondersteunde het ergometerproject ‘Laurent Campe’ van de Vlaamse Roeiliga.
De Vlaamse Roeiliga wenst de familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

 

WIST JE DAT...

 Ronny De Cocker (VVR) het wereldrecord halve marathon rolstoelduwen verbeterde? Op zondag 2 oktober liep Ronny De Cocker (VVR) zich met Antonio (ALS-patiënt) opnieuw in het Guinness Book of Records door de halve marathon in Brussel af te leggen in 1u43'48" en dit met Antonio in een rolstoel voortduwend. Proficiat! Het oude record was 1u54'49. Voor het verloop van de race klik hier. Proficiat Ronny en Antonio!Tim Brys en Niels Van Zandweghe samen met trainer Frans Claes momenteel deelnemen aan de BOIC trainingsstage te Lanzarote?
het VSR-team tijdens de Redbull X Row in Luzern in totaal als 15de over de meet kwam en als 12de mannenploeg? Proficiat!... op woensdag 12 oktober het brugje over de zijarm van de Watersportbaan officieel werd ingehuldigd door schepen van Sport Resul Tapmaz?... Pieter Verpoest (Gentse RS) in het huwelijksbootje stapte op 30 oktober 2016? Van harte proficiat!

Inschrijvingen

Kalender

13/11/2016
Lange afstandswedstrijd Seneffe
14/11/2016
Commissie Rowing for All (HvdS, Gent)
19/11/2016
OBIC (expohal, Deurne)
02/12/2016
Roei Awards VRL (HvdS, Gent)
04/12/2016
Tête de Rivière SNUB
17/12/2016
Dag van de Trainer (Gent)
26/12/2016
Estafette der roeiers KRSG

Contact

Vlaamse Roeiliga vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent
Tel: 09 243 12 50 
www.vlaamse-roeiliga.be 

Mail ons

Volg ons op facebook:
www.facebook.com/VlaamseRoeiliga

Join us on Facebook

 
Forward to a Friend

 
Copyright © 2016 Vlaamse Roeiliga, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences