VLAAMSE ROEILIGA 
Zuiderlaan 13
9000 Gent
09/243 12 50
Facebook
Website
Email

COMPETITIE

Nominatie jaarlijkse sportprijzen

Tussen de namen van de sporters en coaches die in aanmerking komen voor de jaarlijkse sportprijzen "Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar" vinden we Hannes Obreno, Niels van Zandweghe en Dirk Crois, proficiat!
 

OBIC - 19 november 2016

Op zaterdag 19 november vond in de Expohal te Deurne de OBIC plaats. De roeiers werden luidkeels aangemoedigd en gaven er het beste van zichzelf. Het was trouwens de eerste keer dat er geen coaches naast de roeiers zaten. 
Lees meer 

Lange afstand Seneffe - 13 november 2016

Op zondag 13 november vond de lange afstandswedstrijd in Seneffe plaats, de eerste test op het water voor kandidaat internationale roeiers voor het komende seizoen. In het totaal waren er 64 deelnemers. De meteo was vrij goed, weinig wind maar wel koud.
Lees meer

KRNSO Ergorun - 18 december 2016

KRNSO nodigt u uit om op zondag 18 december deel te nemen aan hun tweede Ergorun!
Klik hier om in te schrijven.

Transferperiode 2016

Roeiers die van club wensen te veranderen, moeten dit aanvragen bij de oorspronkelijke vereniging en de Vlaamse Roeiliga via een aangetekend schrijven tussen 1 november en 15 december. Je kunt de reglementering hieromtrent nalezen in de Roeicodex.  
Lees meer

RECREATIE

Toertochten VRL en FISA 2017

De VRL toertocht zal doorgaan op 11 juni 2017 en waarschijnlijk op de Dender.
De FISA toertocht gaat door van 16 tot 24 september 2017 en vaart langs de Ligurische kust van Bocca Di Magra tot Genoa (ITA). 

Lees meer

OPLEIDING EN BIJSCHOLING

Bijscholing recreatie - 14 december 2016

Wens je mee te denken over de toekomst van het recreatief roeien, ongeacht de leeftijd? Kom dan naar de bijscholing recreatief roeien op woensdag 14 december om 19u in het Huis van de Sport in Gent.
Het is een startschot van een werkgroep met als doel een kwalitatieve uitbouw van het recreatieve roeien in Vlaanderen.

Kom je af? Graag een seintje via info@vlaamse-roeiliga.be.

Dag van de Trainer - 17 december 2016

Op zaterdag 17 december 2016 organiseert de Vlaamse Trainersschool (VTS) de zevende editie van de Dag van de Trainer in en rond de Topsporthal Vlaanderen te Gent.

De Vlaamse Roeiliga zal de hele dag aanwezig zijn met een infostand en wij verzorgen ook een bijscholing rond roeitechniek van 13u30-15u00.
Lees meer

VTS-Plus Kalender

Levenslang bijleren als sportbegeleider is belangrijk. Daarom organiseert en erkent de Vlaamse Trainersschool heel wat kwaliteitsvolle bijscholingen in Vlaanderen. 
Lees meer

CLUBNIEUWS

Kimberly Buys lanceert TOP-actie 5: Doe de thematraining!

Ontdek de thematrainingen van Kimberly Buys en zet pesten op een sportieve manier in de kijker!

TOP-actie 5 'Doe de thematraining' reikt drie thematrainingen aan die sportbegeleiders kunnen koppelen aan spel- en bewegingsvormen. 
Lees meer

Opgelet: dopeer je niet onbewust!

Bepaalde geneesmiddelen of voedingssupplementen bevatten verboden stoffen. Let daarmee op! Neem nooit medicijnen of voedingssupplementen in zonder voorschrift of advies van een (sport)arts of voedingsdeskundige.
Lees meer

Zet jouw sportinitiatief tot eind 2016 extra in de kijker  

Sport Vlaanderen wil ook buiten de Maand van de Sportclub originele sportinitiatieven ondersteunen door deze extra in de kijker te plaatsen. 
Lees meer

BESTUURSNIEUWS

Transgenders in de sport

Sport Vlaanderen ontwikkelde een digitale brochure "Transgenders in de sport" en wil hiermee volop inzetten op de verhoging van het welbevinden van transgender sporters en het vergroten van de sociale inclusie in de sport.
Lees meer

TIP: vind vrijwilligers via giveaday.be

Ben je op zoek naar vrijwilligers voor activiteiten van je club? Registreer je dan gratis op de website www.giveaday.be, zodat je clubactiviteiten zichtbaar zijn voor geïnteresseerde vrijwilligers in je buurt!
Lees meer

WIST JE DAT ...

… de tweede editie van de Vlaamse Roei Awards opnieuw een gezellig samenzijn was? Foto's zijn te bekijken op onze website en facebookpagina.

… het secretariaat van de Vlaamse Roeiliga gesloten is van vrijdag 23 december tot en met maandag 2 januari? In de maand december zal er geen nieuwsbrief verstuurd worden. We wensen iedereen prettige feestdagen toe!

… de Vlaamse Roeiliga vanaf 1 januari 2017 overstapt naar verzekeringsmaatschappij ARENA? Op maandag 6 februari zal er een bijscholing georganiseerd worden, noteer deze datum alvast in jullie agenda!
 
… de stad Phnom Penh in Cambodja het einde van het regenseizoen viert met een grote bootrace in lange roeiboten? Klik hier om het artikeltje te lezen.
 
… biomechanicus Dr. Valery Kleshnev tijdens de herfststage een aantal biomechanische metingen kwam doen bij de lichte dubbeltwee Tim Brys-Niels Van Zandweghe en bij lichtgewicht skiffeur Ruben Somers? Achteraf volgde er een heel interessante toelichting waarbij er nuttige feedback werd gegeven. Klik hier om de foto’s te bekijken.
 
KR Brugge zich inzette voor de Warmste Week van Studio Brussel? Urbanus was aanwezig om de roeiers een hart onder de riem te steken! De voorlopige opbrengst van het roeievent bedraagt 1.097 euro. Klik hier om het volledige artikel te lezen.
Kalender
14/12/2016
Bijscholing recreatie
17/12/2016
Dag van de Trainer (Gent)
18/12/2016
Ergorun (KRNSO)
26/12/2016
Loopestafette voor watersporters (KRSG)
Copyright © 2016 Vlaamse Roeiliga, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp