Copy
#182 | Gener 2020

Tinc una feina de merda?

Ignadi Puig Ventosa | ENT

Tinc una adolescent a casa. No és comú tenir la possibilitat d’una conversa tranquil·la, essent jo sempre menys interessant que Instagram o incomptables sèries de televisió... No recordo per què, però en una d’aquestes estranyes converses, estàvem parlant sobre "Bullshit Jobs”, que es traduiria literalment com “Feines de merda".

El concepte de "Bullshit Jobs" fou creat per David Graeber el 2013, i vaig descobrir-lo poc després. Tot i que el concepte es desenvolupà més el 2018, en una frase, una "feina de merda" és una feina sense sentit, una feina que no seria necessària si tothom fes el que se suposa que ha de fer.

Policies, carcellers, controladors, interventors i buròcrates de tot tipus, metges que s’ocupen de problemes relacionats amb el tabaquisme o altres hàbits poc saludables, etc. La majoria d’ells tenen “feines de merda".

-Què trist ha de ser tenir una "Bullshit job". -Vaig dir.

I tot seguit ella deixà anar: -Papa, la teva també és una "Bullshit job".

Llegeix-lo tot

Publicat l'Anuari de la contaminació a Barcelona

Es tracta d’una iniciativa pionera d’informació independent a la ciutat de Barcelona realitzada per “Contaminació Barcelona” i que compta amb el suport de la Fundació ENT.

Santiago Gorostiza (fellow d’ENT) inicia una recerca postdoctoral al Centre d’Histoire de Sciences Po de Paris
Ignasi Puig (ENT) impartirà una sessió sobre residus en el postgrau d’economia circular de l’UPC
 
 
Sol·licitud d'articles pel número 59 de la revista, dedicat a l'«Ecologia política de l'Extrema Dreta»
Nou article de Luís Campos i Ignasi Puig (ENT) sobre impropis i qualitat del compost
Nou article amb la participació de Rosaria Chifari (ENT) sobre polítiques de residus municipals

Finalitzada la participació d’ENT en el projecte LIFE Biorgest sobre la millora de la biodiversitat dels boscos mediterranis

Hem finalitzat la nostra participació en el projecte LIFE Biorgest. El projecte està liderat pel Consorci Forestal de Catalunya i compta amb la participació del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el Centre de la Propietat Forestal (CPF), el Centre de Recerca i Aplicacions Forestals (CREAF), el Centre National de la Propriété Forestière (CNPF) i la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN). L’objectiu del projecte és millorar la biodiversitat dels boscos mediterranis, integrant-hi pràctiques i mesures innovadores en la planificació i gestió forestal actual. ENT s’encarregà de fer una proposta metodològica per l’acció D5 del projecte, consistent en l’avaluació socioeconòmica del mateix, i de la realització d'una anàlisi d'instruments fiscals per a la conservació de la biodiversitat en la gestió forestal sostenible.

Finalitzat el projecte sobre responsabilitat ampliada del productor al Marroc

Hem finalitzat l’encàrrec que ens va fer el Regional Activity Centre for Sustainable Consumption and Production (SCP/RAC) per oferir suport tècnic al desenvolupament d’un procés d’implantació del principi de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) al Marroc. El projecte, titulat “Appui technique portant sur le développement de la responsabilité élargie des producteurs au Maroc – Produits plastiques”, posà el focus en els residus d’envasos i, en particular, en els envasos de plàstic.

Hem finalitzat l’estudi per la millora de la gestió de residus a Sant Joan Despí

ENT finalitza l’estudi per la millora de la gestió de residus a Sant Joan Despí. Aquest estudi comprèn una anàlisi integral de la generació de residus al municipi i un pla d’actuació amb dues propostes concretes per la millora dels resultats de recollida selectiva: una primera proposta de recollida porta a porta de la fracció orgànica comercial i una altra de recollida de la fracció resta i orgànica mitjançant contenidors tancats amb identificador de l’usuari.

Solsona es prepara per a la implantació del Porta a Porta

L’Ajuntament de Solsona va encarregar a ENT la realització d’uns treballs preliminars per a l’estudi del sistema de lliurament dels residus per part dels blocs plurifamiliars de la ciutat per a la propera implantació d’un sistema de recollida Porta a Porta. Raiels ha col·laborat en aquest treball de camp, que ja ha finalitzat i estarà disponible online properament.

En paral·lel ENT ha col·laborat en la redacció dels plecs de clàusules tècniques, econòmiques i administratives per a la propera licitació del nou servei de recollida porta a porta, tant a nivell domèstic com comercial.

Finalitzat l’estudi de preparació per a la implantació de nous models de recollida selectiva a Sant Pere de Ribes

Ha finalitzat l’estudi de preparació per a la implantació de nous models de recollida selectiva a Sant Pere de Ribes. El 2018 es va fer un estudi per a la millora de la recollida selectiva que contenia una diagnosi i un pla d’actuació per tot el municipi amb abast als residus domiciliaris i comercials. Es varen projectar diversos escenaris de recollida adaptats a cadascuna de les realitats sociourbanístiques del municipi. Els models proposats foren tancament de contenidors, recollida puerta a puerta i recollida mitjançant àrees tancades a les urbanitzacions. Aquest 2019 s’ha complementat l’estudi profunditzant en alguns dels escenaris proposats, per tal que l’Ajuntament pugui portar a la pràctica les propostes.

> Perfil Ambiental de España (PAE) 2018 | Gobierno de España
> El consumo mundial de recursos supera los 100.000 millones de toneladas por primera vez | Residuos Profesional
@ENTmediambient Es publica per primer cop l’”Anuari de contaminació de Barcelona 2019" | Es tracta d’una iniciativa pionera d’informació independent a la ciutat de Barcelona realitzada per   @contaminaciobcn que compta amb el suport de la Fundació ENT | Fes-li un cop d'ull!  https://ent.cat/anuari-de-la-contaminacio-a-barcelona/
@I_PuigVentosa La UE propone crear un impuesto europeo a los plásticos no reciclables http://disq.us/t/3kxptjt
@Lydia_ChE Ahir debat enriquidor al @Mes_324 sobre el #TemporalGloria en companyia de @rafasarda10 @XRBarcelona @F4FCatalunya . La comunitat científica fa anys que adverteix de les conseqüències del Canvi Climàtic. Ara és una emergència. Cal actuar https://ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/mes-324-21012020/video/6014886/
@Revista_Eco_Pol El Atlas de Justicia Ambiental (https://ejatlas.org) ha llegado ya a los 3.000 conflictos registrados | Joan Martinez-Alier (ICTA) lo cuenta en el artículo "El movimiento global de justicia ambiental y el EJAtlas" https://ecologiapolitica.info/?p=13226 @EnvJustice
Web ENT
Web ENT
Correu @
Correu @
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Esperem que aquesta informació us sigui d’interès, si és així no dubteu en enviar-la a altres persones i convidar-los/es a inscriure’s al butlletí: http://eepurl.com/Q9TTb
Consulta tots els butlletins al nostre ARXIU

ENT environment & management | Fundació ENT
Carrer Josep Llanza, 1-7, 2n 3a
Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

www.ent.cat
info@ent.cat

Anul·la la subscripció


This email was sent to <<Correu electrònic * (camp oligatori)>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ENT environment&management · C/ Josep Llanza, 1-7, 2n 3a · Vilanova i la Geltrú, Catalunya 08800 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp