“A vegades em sento malament d’haver-ho fet” va dir l’inventor de les càpsules monodosi de cafè en una entrevista a The Atlantic el 2015. Quan John Sylvan va inventar les primeres càpsules monodosi de cafè per l’empresa Keurig Green Mountain (2002) no s’imaginava l’impacte negatiu que suposarien per al medi ambient. Les càpsules, siguin d’alumini o de plàstic, són actualment un dels residus més difícils de gestionar per la seva composició i disseny. La barreja de material orgànic i inorgànic i la dificultat de separar-los complica considerablement el reciclatge. A més a més, l’escàs nombre de plantes que reciclen aquest producte (a Catalunya només existeix una planta de reciclatge a Jorba) fa que el cost de gestió d’aquest residu sigui molt elevat.
El projecte NATURVATION, en el qual participa ENT, impulsa una bicicletada pels nous espais verds del barri del Poblenou a Barcelona el proper dissabte 3 d’octubre al matí (10:00-14:30h.). L’objectiu de l’acte és visualitzar els impactes socials i ecològics d’aquests espais i infraestructures verdes.
Ja està disponible l’informe “Study to support the implementation of reporting obligations resulting from the new waste legislation adopted in 2018. Taking account of home composting”, que va comptar amb la participació d’ENT i que fou liderat per Eunomia.
La Fundació ENT participem en el nou projecte de voluntariat ambiental al municipi de Bellreguard (València). Aquest projecte, liderat des de la Llar Juvenil de Bellreguard i que sorgeix dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de la localitat, beca a joves de 14 a 25 anys per a portar a terme accions de conservació i millora a diversos espais naturals del terme. Des de la Fundació ENT portem a terme el procés formatiu i d’execució de les activitats durant 9 jornades que tindran lloc entre octubre i desembre de 2020.
La gran preocupació sobre la situació que actualment estan patint els medis marins del mar Mediterrani es veu agreujada per la poca repercussió social de la problemàtica. En aquest sentit, des d’ENT iniciarem un projecte que té per objectiu la creació de diversos mitjans i eines per difondre l’existència de diferents problemes ambientals a les nostres costes.
Segons un nou informe publicat per Seas at Risk i BirdLife Europe (en el qual la Fundació ENT ha tingut l’oportunitat de col·laborar), els fons de la Unió Eeuropea (UE) destinats a combatre la sobrepesca estan fent exactament el contrari: impulsant l’excés de capacitat i la sobrepesca de la flota.
Esperem que aquesta informació us sigui d’interès, si és així no dubteu en enviar-la a altres persones i convidar-los/es a inscriure’s al butlletí: http://eepurl.com/Q9TTb Consulta tots els butlletins al nostre ARXIU
ENT environment & management | Fundació ENT Carrer Josep Llanza, 1-7, 2n 3a
Vilanova i la Geltrú (Barcelona) www.ent.cat info@ent.cat