Copy
Nexon tekent Exclusieve Wereldwijde Uitgeversrechten met Socialspiel Entertainment

Nexon tekent Exclusieve Wereldwijde Uitgeversrechten met Bekroonde Oostenrijkse Game Ontwikkelaar Socialspiel Entertainment

Breidt Nexon’s Westerse Gaming Aanwezigheid Uit en Vergroot Mobile Portfolio

TOKIO – 27 mei 2014 – NEXON Co., Ltd. (“Nexon”) (3659. TO), de wereldwijde marktleider in free-to-play online games, heeft vandaag aangekondigd een strategische partnership aan te gaan met Socialspiel Entertainment GmbH (“Socialspiel”), een in Wenen gevestigde social en mobile game ontwikkelaar, bekend van het bekroonde Tight Lines Fishing.
 
De overeenkomst voorziet Nexon onder meer van de exclusieve wereldwijde uitgeversrechten voor Socialspiel’s toekomstige mobile en tablet titels, en in het bijzonder de 2015 release van een nog onaangekondigde actie-RPG waarin spelers een nalatenschap bouwen met hun heroes en custom wapens, waarmee zij een weg banen door gerandomiseerde dungeons.
 
“Deze duurzame strategische samenwerking combineert Socialspiel’s ervaring en reputatie voor het ontwikkelen van unieke, kwalitatief hoogwaardige gameplay ervaringen voor de westerse markt met Nexon’s omvangrijke free-to-play ervaring, wereldwijde uitgeversplatform en internationale gebruikers,” aldus Owen Mahoney, president en CEO van Nexon. “Deze aankondiging markeert wederom een mijlpaal in onze strategie om ons bedrijf in het westen te laten groeien, en we zijn verheugd om met het getalenteerde Socialspiel team te werken om spannende, nieuwe AAA kwaliteitstitels naar spelers over de hele wereld te brengen.”
 
“Nexon pionierde ruim 15 jaar geleden het free-to-play business model, dus zij hebben de kennis en schaalgrootte waar wij naar op zoek waren in een strategische partner,” zegt Mike Borras, CEO van Socialspiel. “Bovendien deelt Nexon onze focus op de ontwikkeling van onderscheidende kwaliteitscontent, en we kijken uit naar de samenwerking en om hun uitgebreide free-to-play kennis en international platform in te zetten om onze toekomstige titels naar een nog groter publiek te brengen.”
 
Socialspiel is een veelgeprezen Europese game ontwikkelaar met een focus op kwalitatief hoogwaardige, karaktergedreven free-to-play en mobile games, dat in 2010 werd het opgericht door voormalige medewerkers van Rockstar Games en Deep Silver.
 
De bedrijven verwachten Socialspiel’s eerstvolgende titel te lanceren in het voorjaar van 2015.
Over NEXON Co., Ltd. http://company.nexon.co.jp/
NEXON Co., Ltd. (“Nexon”) (3659.TO) is de wereldwijde marktleider in free-to-play online games. Na haar oprichting in Korea in 1994, heeft Nexon een van de eerste grafische massively multiplayer online games ter wereld ontwikkeld. Nexon is daarnaast ook pionier van het microtransacties concept en free-to-play business model, waarmee zij een nieuwe standaard hebben gezet waarbij spelen gratis is, en gebruikers de mogelijkheid krijgen om in-game voorwerpen te kopen om hun ervaring te overtreffen. Nexon biedt momenteel meer dan 60 online games aan in meer dan 100 landen, en heeft sinds haar oprichting meer dan 1.4 miljard speler registraties behaald. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokyo, Japan, en haar aandelen zijn beursgenoteerd op de Tokyo Stock Exchange.
 
Over Socialspiel Entertainment GmbH http://socialspiel.com
Socialspiel Entertainment bouwt geweldige mobile en tablet online games vanuit het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Het bedrijf is opgericht in 2010 door industrieveteranen van Rockstar Games en Deep Silver, en maakt zeer originele games van hoge productiewaarde, met meeslepende karakters. Socialspiel wordt geadviseerd door Agnitio Capital.
 
Contactgegevens
Voor Nexon
Gregory Melchior, Corporate PR Team
Tel: +813-3523-7919
gregory.melchior@nexon.co.jp
 
Voor Socialspiel Entertainment
Barbara Fux
Tel: +43-660-759-8250
press@socialspiel.com
 
Perscontact
Kimara Rouwit | Critical Hit PR | E: kimara@criticalhit-pr.com | T: +31 (0) 6 24 98 09 08

Critical Hit PR
Mathenesserdijk 412K
Rotterdam, 3026 GV
Netherlands

Add us to your address book

 
Email Marketing Powered by Mailchimp