Copy
Doorsturen van de Quasir Nieuwsbrief
Bekijk de Quasir Nieuwsbrief online


Quasir nieuwsbrief september 2016 Beste Quasir relatie,

Als adviseur kwaliteit en veiligheid of als zorgprofessional bent u betrokken bij calamiteitenonderzoek in de zorg, als onderzoeker of als voorzitter van de calamiteitencommissie.

Voor het uitvoeren van een calamiteitenonderzoek dient u zich allereerst te bekwamen in het onafhankelijk en zorgvuldig analyseren van (ernstige) incidenten. Naast het kunnen toepassen van gangbare analyse methodieken vanuit PRISMA en SIRE, is kennis van Human Factors van grote toegevoegde waarde. Wat is er allemaal van invloed op de menselijke mogelijkheden en beperkingen, hoe ontstaan fouten?

In deze opleiding kunt u vaardigheden zoals het interviewen van betrokkenen en het uitvoeren van een analyse oefenen. Dilemma’s uit de praktijk worden besproken met collega’s uit het veld.

Bij interesse kan contact worden opgenomen met Quasir via het contactformulier, dit zowel voor in-company trainingen als een groepstraining.

Doel en resultaat:
Na afloop van deze opleiding weet u hoe u als onderzoeker of voorzitter een onafhankelijk calamiteitenonderzoek dient uit te voeren.

  • U kunt de verschillende stappen van een calamiteitenonderzoek benoemen en kent de eisen die gesteld worden aan een calamiteitenonderzoek.
  • U bent in staat om als onafhankelijk onderzoeker in een zorgvuldig samengesteld onderzoeksteam op effectieve wijze informatie te verzamelen, onder andere middels interviews.
  • Op basis van de feitelijke reconstructie kunt u met behulp van verschillende analyse technieken en inzichten uit de Human Factors komen tot heldere conclusies en aanbevelingen voor verbetermaatregelen.
  • U weet hoe u op basis van de uitgevoerde stappen een gedegen rapportage moet schrijven.
  • U kunt emoties en andere dilemma’s herkennen, benoemen en ermee omgaan.

 


Praktische informatie
Meer informatie over de werkwijze, de modules, en praktische zaken over deze nieuwe opleiding van de Quasir Academy kunt u terugvinden op: http://bit.ly/opleiding-calamiteitenonderzoeker

Aarzel vooral niet om hierover vandaag nog telefonisch met Quasir contact op te nemen voor een telefonisch studieadvies of een andere vraag (zie het contactformulier op www.quasir.nl).

Abonnementdiensten
Quasir heeft verder nog een aantal aantrekkelijke abonnementsvormen op het gebied van klachtenbemiddeling, klachtenmanagement en/of calamiteitenonderzoek. Ga hiervoor naar: http://bit.ly/Abonnementen-Quasir  
 

Met vriendelijke groet,

Tijdelijk vervanging nodig?
Bent u een zorg- of welzijnsinstelling en heeft u voor een kortere periode een klachtenfunctionaris of cliëntenvertrouwenspersoon nodig? Bijvoorbeeld wegens zwangerschapsverlof of ziektevervanging? De klachtenfunctionarissen van Quasir zijn degelijk opgeleid en ervaren in het veld. Hierdoor zullen ze snel het werk in uw organisatie kunnen oppakken en aansluiten bij de werkwijze die u mag verwachten. 


Vacatures
Regelmatig heeft Quasir vacatures. Bekijk de actuele vacatures via de link: http://bit.ly/Quasir-Vacatures


Quasir Academy
Bij de opleidingen, trainingen, masterclasses en workshops wordt door Quasir intensief gebruik gemaakt van reeds ervaren klachtenbemiddelaars, consultants en de ervaringsdeskundige trainers van de Quasir Academy zelf. Naast de geaccrediteerde opleidingen klachtenfunctionaris voor de zorg en welzijn en herstelcoach, biedt de Quasir Academy vaardigheidstrainingen, advies op maat door ervaren consultants en workshops voor teamleiders, management en raad van bestuur van zowel de instellingen en gemeentelijke organisaties. 

LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Website
Website
E-mail
E-mail
© 2016 Quasir BV, alle rechten voorbehouden.


Uitschrijven    Wijzigen gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp