Copy

 

VERWACHT 

 

 

CARTER SAMPSON TRIO

 

 

 

Locatie
Verkadefabriek Clubzaal


Zaal Open 20.00
Aanvang 20:3

 
 
 
TICKETS VOLGENDE CONCERT

De eerste keer dat Carter Sampson op ons podium stond was tijdens de ‘Kerstshow’ in december 2016, samen met de Nederlandse heren van Hidden Agenda DeLuxe. In mei 2018 stond Carter met twee begeleiders voor de tweede keer op ons podium. Beide optredens waren zeer succesvol. Een goede reden om Carter Sampson weer eens terug te vragen in The Blue Room Sessions.

Dit keer komt ze met twee nieuwe begeleiders, Kyle Reed en Jason Scott. Beide heren zijn multi-instrumentalisten en komen uit de vaste begeleidingsband waar Carter mee door Amerika toert. 

Carter heeft inmiddels twee prachtige albums op haar naam staan, “Wilder Side” en “Lucky”. De composities van Carter worden gekenmerkt door mooie melodieën en sterke teksten. Haar stem, met net een klein rauw randje, zorgt voor een fraai geheel. Carter is een artieste die in de studio opgenomen albums live volledig waarmaakt. Je gelooft ieder woord van wat ze zingt en ze weet de songs ook op een aanstekelijke manier aan elkaar te praten. Soms met ongelofelijke, maar toch waar gebeurde verhalen, zoals dat over Rattlesnake Kate. Deze dame voerde strijd met maar liefst 140 ratelslangen en Carter heeft daar een prachtige song over geschreven. 

Op 22 oktober is het Carter Sampson Trio te zien op ons podium.

AvdL

FOTO'S CHRIS SMITHER
RECENSIE CHRIS SMITHER

Vanavond staat voor een overvolle zaal een simpele stoel op een groot podium met daarop de 75 jarige Chris Smithers, een muzikant met een enorme staat van dienst. Hij is geboren in Miami maar verhuisde later naar New Orleans. Hij schreef een ontelbaar aantal nummers, maakte 18 albums onder eigen label en werkte samen met o.a. coryfeeën als Bonnie Raith, Diane Krall, Dixie Chicks, Emmy Lou Harris en John Mayall. Hij is bijzonder trots op zijn laatste album Call me Lucky waarmee hij momenteel door België, Nederland en Duitsland toert. 

Hij oogt kwiek en heeft een, wat ze in Brabant noemen, 'flinke kop met haar'. Met zijn warme stem speelt hij al fingerpickend op zijn gitaar, zichzelf begeleidend met de 'footstomp', inmiddels zijn uniek muzikaal handelsmerk. Hij start met het vlotte Open Up van het album Leave The Light On uit 2006. Gevolgd door Don't Call Me Stranger enTime Stands Still van het gelijknamige album uit 2009.

Smithers is een geestig man. Dat blijkt ook uit zijn verhalen en teksten. Met Nobody Home ("I used to have a house and a spouse and now it's her's instead") krijgt hij de lachers op zijn hand. Dat gebeurt hierna meerdere malen. Bijvoorbeeld als hij vertelt over zijn radio interviews, waar hem steeds wordt gevraagd hoe hij toch al die nummers schrijft. Smither weet het eigenlijk zelf niet en om de vragensteller af te wimpelen noemt hij het steevast dat het een 'incoherent en onlogisch' proces is. Hij zet welhaast klassiek gitaar spelend in met het fraaie Down To The Sound. Ook veel hilariteit bij No Love Today, oftewel de Okra Song, over de groenteboer die ooit op inspirerende wijze zijn waren aanprees. Op Hawaii hoorde hij een klein jongetje zijn teksten zingen "I got ba-na-na, watermelon, peaches by the pound. sweet corn, mirleton, mo' better than in town, I got okra, enough to choke ya". "That's my song", zei Smither. Het kind geloofde er natuurlijk niets van.

Ook krijgt hij de lachers op zijn hand met het bluesy What It Might Have Been; "Als ik het zelf niet had geschreven zou ik denken dat het een klassieker was". Het vrolijke Origin Of Species wordt ingeleid met een verontschuldiging richting Darwin en teksten als "Then came the flood. Go figure...Just like New Orleans only bigger". Een heel fraai uitgevoerde cover in 'minor key' van Chuck Berry is Maybelline, te vinden op zijn laatste album. 

Tijdens de Tweede set nummers als Can't Shake These Blues en Drive You Home Again en de titelsong van zijn laatste Album Call Me Lucky.  Ook Dylan ontbreekt niet met een cover van het Blonde on Blonde Album (1966) Visions Of Johanna. Mijn Duitse buurman fluistert me toe dat hij speciaal voor dit nummer hierheen is gekomen.

Bij Link Of Chain heb ik genoteerd 'ingenieus gitaarspel, lijkend op Tony Joe White'. Op speciaal verzoek speelt hij het mooie ingetogen I Am The Right en als laatste nummer Leave The Light On van het gelijknamige album.

Als toegift een nummer van Blind Willie McTell Statesboro Blues.

Dan vertrekt hij  met een brede grijns...groot applaus, fijn publiek!!

Set 1: Open Up, Don't Call Me Stranger, Time Stands Still, Nobody Home, Down To The Sound, Train Home, What Might Have Been, Maybelline, 100 Dollar Valentine, Origin of SpeciesSet 2: Can't Shake These Blues, Drive You Home Again, Call Me Lucky, Visions Of Johanna, Link Of Chain, By The Numbers, Make Room For Me, I am The Ride, No Love Today (Okra song), Change Your Mind, Sittin' on Top of the World, Leave The Light On. Toegift: Statesboro Blues

WvL

Tekst verwacht: Ad van der Laan
Tekst recensie: Wies van Luijtelaar
Fotografie: Monique Nuijten | Wies van Luijtelaar

DJ: Leen Guyt
Website en technische zaken: Arnold Ligtvoet 


Wij ontvangen graag suggesties voor een artiest of groep. Tips die we daadwerkelijk kunnen realiseren in de vorm van het plannen van een optreden belonen we met 2 vrijkaarten. Insturen kan  via info@blueroomsessions.nl

CLIP CARTER SAMPSON
Tijdschema:
20.00 uur:  Verkadefabriek Clubzaal en BlueRoomBar open + DJ Leen
20.30 uur:  Aanvang 1ste set
21.15 uur:  Pauze + DJ Leen
21.35 uur:  Aanvang 2de set
22.20 uur:  Einde voorstelling + DJ Leen
24.00 uur:  Sluiten Verkadefabriek Clubzaal + BlueRoomBar
ADRESGEGEVENS VERKADEFABRIEK
Share
Tweet
Forward
Website
YouTube
Flickr
Copyright © *2018|* *Blue Room Sessions*, Alle rechten voorbehouden.
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent ingeschreven; als dat niet correct is,
kun je je uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief

 

Email Marketing Powered by Mailchimp