Copy
Nieuwsbrief Gianotten Mutsaers
Nummer 90 - 30 augustus 2019
Beste boekenliefhebber
 
In deze nieuwsbrief veel aandacht voor een nieuwe literaire traditie: Het Brabants Boek Present. De eerste schrijver van dit nieuwe jaarlijkse literaire geschenk is Henk van Straten, een perfecte ambassadeur van het Brabantse schrijverslandschap.

Het doel van dit nieuwe initiatief is om Brabants literair toptalent een kans te geven nieuw werk te schrijven, bedoeld voor een groot publiek in de provincie. Wim van de Donk, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant: “We willen Brabantse schrijvers bekendheid geven en in positie brengen. Deze provincie verdient een rijk literair klimaat.” 

Verder in deze nieuwsbrief weer een paar leestips en om alvast in de agenda te zetten: Marc Stakenburg's Music Trails USA. Fijn weekend!

Met vriendelijke groet,
De boekverkopers van Gianotten Mutsaers

Eerste Brabant Boek Present

Met Van Gogh sneed hier nooit een oor af schrijft Henk van Straten het eerste Brabants Boek Present. ‘Een literair geschenk en een nieuwe Brabantse traditie’, aldus de initiatiefnemers: het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en de literaire stichting Tilt. Lezers in Brabant die voor €12,50 boeken aanschaffen in de boekwinkel krijgen het geschenk gratis aangeboden.

Het spannende gijzelingsdrama wordt van zaterdag 7 t/m zondag 15 september 2019 meegegeven aan lezers in Brabantse boekwinkels.
Van Straten keert met dit boek terug naar het schrijven van fictie en sluit een periode van biografisch werk af.

Dinsdag 10 september is Henk van Straten bij Gianotten Mutsaers om samen met een aantal leerlingen van De Rooi Pannen te lunchen.

Lezing met muziek Music Trails USA

‘Muziekarcheoloog’ Marc Stakenburg reist al bijna 40 jaar veelvuldig naar de Verenigde Staten, bakermat van de popmuziek. Hij verzamelde tijdens zijn reizen opmerkelijke en soms krankzinnige verhalen over de herkomst van de blues, jazz, gospel, rock-’n-roll, soul, country, folk, rock en punk. 

donderdag 19 sep |  19.30 - 20.30 uur | meer info >>

Daphne's zomerfavoriet

‘Door de bewaard gebleven briefwisseling tussen een boer uit de Bommelerwaard en zijn zoon in Leiden kunnen we een zeldzaam kijkje nemen op het platteland van de 17e en 18e eeuw. Een levendig verhaal over alledaagse zaken als huwelijk en erfenissen, arbeid en handel, familiebanden en geloofsovertuigingen, gekibbel en gekonkel!’  
De hoeve en het hart - Enny de Bruijn

Tip van Marlous

‘Vitoria Gasteiz is een fantastische stad, die absoluut een extra lading geeft aan deze spannende detective.’

Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen.
De stilte van de witte stad – Eva García Sáenz de Urturi

Tip van Ellen

‘Lou heeft twee moeders. Eindelijk na 12 jaar gaat ze haar vader ontmoeten! Maar dan wil je natuurlijk wel alles van hem weten. En hoe is het om in Spanje te zijn?’  

Lou krijgt op haar twaalfde verjaardag geen fiets, maar een vader cadeau. Ze heeft hem nog nooit ontmoet, maar nu heeft hij haar een kaart en een ticket gestuurd, met de uitnodiging om naar Tarifa, in het zuiden van Spanje, te komen.
Tien vragen aan mijn vader - Evelien Feltzer
 

 

Top 3 

Hieronder staan de drie bestverkochte boeken van afgelopen 2 weken. Bekijk de volledige top 10 van bestverkochte titels in fictie en non-fictie op onze website.
1. De zeven zussen 
Lucinda Riley
€ 12,99
 
Bestel nu
2Grand Hotel Europa
Ilja Leonard Pfeijffer
€ 26,99
 
Bestel nu
3. Sapiens
Yuval Noah Harari
€ 17,50
 
Bestel nu
Gianotten Mutsaers
Emmapassage 18-26
5038 XA Tilburg
T: 013-4651111
 
Openingstijden
Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 9.30 – 18.00 uur
Woensdag 9.30 – 18.00 uur
Donderdag 9.30 – 21.00 uur
Vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.00 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
Facebook
Twitter
Instagram
Website
E-mail
Copyright © 2019 Boekhandel Gianotten Mutsaers 


profiel bijwerken | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp