Copy
Uitnodiging 6 oktober - Bijeenkomst Detailhandel
View this email in your browser

Uitnodiging 6 oktober -
Bijeenkomst Detailhandel

'De winkel van de toekomst' - Consumentengedrag verandert

Op maandag 6 oktober 2014 organiseren het Zaans Ondernemers Netwerk, Stichting Binnenstadmanagement Zaandam  en Rabobank Zaanstreek de bijeenkomst ‘De winkel van de toekomst’ voor de detailhandel. Tijdens deze bijeenkomst geven we het woord aan professor Cor Molenaar. Cor is onder andere auteur van de boeken ‘Het einde van winkels?’ en ‘Red de winkel!’.

De bijeenkomst vindt plaats  in het Zaantheater. Tickets kunt u hier reserveren.

Consumentengedrag verandert ingrijpend. We krijgen te maken met nieuwe dimensies, die de functie van winkels permanent doet veranderen. De beschikbaarheid en laagdrempeligheid van internet, die met de komst van tablets en  smartphones enorm is vergroot, geeft de consument de regie in handen. Shoppen kan thuis op de bank. Social media vergroot de interactie tussen consumenten onderling. Uw doelgroep weet snel of ze bij u moeten zijn om te kopen! De Retail keert, maar de huidige technologieën en inzichten geven u als winkelier ook kansen. Als u deze grijpt, verstaat u straks de consument en bent u in staat goed in te spelen op zijn behoeften.

De term 'Het Nieuwe Winkelen' gaat over de gezamenlijke aanpak van winkeliers, gemeente en maatschappelijk betrokken organisaties om de leefbaarheid van de regio te behouden door de winkelbeleving aan de huidige tijd en de huidige consument aan te passen'.

Datum en locatie

De bijeenkomst 'De winkel van de toekomst' vindt plaats op maandag 6 oktober 2014 in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB in Zaandam.

Programma

19:00 uur: Ontvangst
19:30 uur: Opening
19:45 uur: Presentatie 'Winkel van de toekomst!' door professor Cor Molenaar
20:45 uur: Vragen
21:15 uur: Netwerkgelegenheid

Presentatie 'De winkel van de toekomst'

Cor Molenaar schetst in hoofdlijnen welke ontwikkelingen er gaande zijn in de retail. Ontwikkelingen die grote invloed hebben op het voortbestaan van winkels en de omvang van de Nederlandse winkelstructuur. De opkomst van (mobiel) internet, het veranderend oriëntatie- en koopgedrag zorgen ervoor dat steeds meer via internet wordt verkocht. Toch zijn er voor de consument voldoende motieven om hun aankopen in fysieke winkels te doen. U zult echter met uw bedrijfsvoering op die motieven moeten inspelen. Daarbij heeft u ondersteuning nodig van vastgoedbeheerders, lokale en regionale overheden en leveranciers. Met deze presentatie ontvangt u tips om hier direct mee aan de slag te gaan.

Over professor Cor Molenaar


Na zijn economiestudie heeft Cor een veelheid aan studies gevolgd om zijn visie verder te verdiepen. In 1999 volgde zijn benoeming als (deeltijd) hoogleraar bij de vakgroep Bedrijfskunde van RSM/Erasmus Universiteit te Rotterdam.
Sinds 2007 is zijn leeropdracht vergroot tot eMarketing en Distance Selling. Hierbij wordt juist de invloed van internet onderzocht op het koopgedrag van mensen en bedrijven. Zijn kennis en ervaring stelt hij niet alleen ten dienste van zijn studenten, maar via zijn eigen adviespraktijk ook aan diverse retailers.
Naast onderzoek en advieswerk worden ook veel lezingen en publicaties verzorgd. Sinds 1987 heeft Cor boeken geschreven over toepassingen van IT binnen Marketing en Sales. Sommige boeken zijn ook in het buitenland uitgekomen. In 2012 publiceerde hij zijn baanbrekende boek 'Het einde van winkels?', waarin hij de ontwikkelingen in de retail signaleert. In zijn laatste boek 'Red de winkel!' gaat hij meer in op de mogelijkheden die betrokkenen als verhuurders, lokale overheden en retailers hebben om in te spelen op de veranderende markt. Meer weten over Cor Molenaar, klik hier.

Kort samengevat


Wat kunt u op deze avond verwachten:

- Professor Cor Molenaar zoemt in op de lokale situatie van de Zaanstreek;
- Je ontvangt als retailer praktische tips/handvatten om direct mee aan de slag te gaan;
- Een avond vol inspiratie voor een goede en effectieve aanpak.
Kortom, een avond die u niet mag missen!

Aanmelden

U kunt u aanmelden door hier te klikken. Kaarten zijn te bestellen via het Zaantheater en kosten € 27,50 per stuk exclusief b.t.w. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus meld u snel aan, want op is op!

Graag tot 6 oktober.

Met vriendelijke groet,

Zaans Ondernemers Netwerk
Stichting Binnenstadmanagement Zaandam 
Rabobank Zaanstreek

Onze partners:

Copyright © 2014 Zaans Ondernemers Netwerk ZON, Alle rechten voorbehouden.


schrijf mij uit    update mijn inschrijving

Email Marketing Powered by Mailchimp