Copy
Bekijk deze mailing in je browser

In Toom Nieuws 

Ontwerper in beeld: Linda Lagrand

Het interieur als unieke uiting van de identiteit van de opdrachtgever. Dat is voor Linda Lagrand het uitgangspunt van haar ontwerpen. “Voor mijn opdrachtgevers een sfeer creëren die voor hen aanvoelt als een heerlijke zachte badjas; comfort, rust, volkomen op je gemak zijn. Je helemaal thuis voelen.”

Stijl
Er is bewust gekozen voor deze manier van ontwerpen toen vijf jaar geleden Linda Lagrand Interior Design ontstond. “Door veel te luisteren naar opdrachtgevers en vervolgens de wensen te vertalen naar een combinatie van kleuren, materialen en design objecten creëer ik een persoonlijke, unieke variatie op het comfortabele badjas thema”, glimlacht Linda in haar studio in Rotterdam.


Lees verder op de website >>


Website Linda Lagrand

Specialist in beeld: Eric Koopman

“Bouwen is mijn passie en dat wil ik delen met de klant.” Eric Koopman van Koopman Bouw & Interieur BV typeert desgevraagd in één zin zijn onderneming. “Maar de basis voor kwaliteit zit naast verstand van de bouw en de constructie in goede communicatie en samenwerking. Bouwen is samenwerken en dat proces en een tevreden klant geven ontzettend veel voldoening.” Eric Koopman gaat voorover zitten als hij hierover vertelt. Zijn ogen en zijn manier van praten verraden zijn passie voor het vak en het plezier dat hij beleeft aan hoe hij zijn vak uitvoert.

Lees verder op de website >>
Producent in beeld: Senso
 

In Toom werkt regelmatig samen met Senso. Senso doet meer dan het leveren van prachtige gietvloeren. Elwin Jonkers van Senso vertelt: “In onze fabriek maken wij de basis voor onze gietvloeren en onze wanden. Hiervoor gebruiken we natuurlijke ingrediënten zoals onder andere plantaardige olie en steen en dat maakt onze gietvloeren en onze wanden mooi, veilig en gezond. Onze producten zijn ecologisch en schoon van uitlaatgassen en daarvoor ontvingen we de internationale Ecospecifier-certificering. Wij hechten waarde aan de zorg voor mens en omgeving. We zijn bereid daarvoor niet de makkelijkste weg te kiezen en alles te halen uit wat met techniek mogelijk is. Senso vloeren zijn niet gemaakt van epoxy of polyurethaan, maar van plantaardige olie. Streng getest, gecertificeerd, vrij van uitgassing en sporen van zware metalen. Onze producten dragen bij aan een schonere omgeving en de veiligste vloer voor onze clientèle.”

Lees verder op de website >>
 Villa in Eindhoven

In Eindhoven heeft In Toom onlangs een prachtig verbouwde villa opgeleverd. “De uitdaging bij dit project was de staat van het huis toen het gekocht werd en de eisen en wensen van de huidige eigenaar”, vertelt Thomas van Nielen.

Onlogisch
In het huis was eerder een huisartsenpraktijk gevestigd en in het verleden waren verschillende delen aangebouwd. “Het gehele interieur was hierdoor onlogisch en onsamenhangend geworden. Maar we stuitten ook op bouwkundige onregelmatigheden”, legt Van Nielen uit. “We troffen bijvoorbeeld op de eerste verdieping nog originele dakbedekking aan onder de vloer en er stonden in het huis nog oude spouwmuren.”

Lees verder op de website >> 
Penthouse aan de Maas

In Rotterdam is In Toom bezig met de planning en sturing van de bouw van het interieur van een penthouse. De woning is ontworpen door Linda Lagrand Interior Design.

Lees verder op de website >> 
Detail in beeld: trap in Penthouse Rotterdam

In Toom komt bij de projecten die het uitvoert regelmatig details tegen die de moeite waard zijn om er uit te lichten. Deze keer aandacht voor een trap die gemaakt is voor een penthouse in Rotterdam.

Zweven
Het ontwerp van de trap is van Linda Lagrand. De treden zweven aan de muurkant en zijn bevestigd aan een trapboom. De trap is een stalen constructie gemaakt door RS Lastechniek, één van de specialisten waar In Toom regelmatig mee samenwerkt. Dit bedrijf maakt, zoals Stefan Ronde uitlegt, alles van staal wat niet in de catalogus staat.

Lees verder op de website >> 

Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2015 In Toom.


afmelden van deze mailinglijst    update mijn gegevens