Copy
Bekijk deze mailing in je browser

In Toom Nieuws 

Remy Meijers Collectie op de Excellent Beurs

“Vanaf vrijdag is het krukje Duka te zien en we gaan het op een aparte manier presenteren.” Thomas van Nielen praat over één van de nieuwe meubelstukken van de Remy Meijers Collectie. Het gaat om een houten krukje dat gemaakt is in Ethiopië en op de Excellent Beurs te zien en te koop zal zijn.

Thomas van Nielen is verantwoordelijk voor de organisatie en bouw van de stand van Remy Meijers op de Excellent Beurs die van 12 tot en met 15 december wordt gehouden in Ahoy Rotterdam. Op de beurs zullen naast interieurontwerpen van Remy Meijers ook bijna alle meubels van de Remy Meijers Collectie te zien zijn. Het krukje, Duka genaamd, is daarbij niet de enige uitbreiding van de collectie. Ook zullen er nieuwe lampen, spiegels, side tables, karpetten en zitmeubilair gepresenteerd worden.


Lees verder op de website >>

Ontwerper in beeld: Remy Meijers

Remy Meijers: “De collectie is een verlengstuk van mijn ontwerpvisie op interieurs”

“Ik heb eigenlijk altijd meubels ontworpen. Ongeveer drie jaar geleden ben ik met Thomas van Nielen van In Toom en Huib Bom van Bom Interieurs de Remy Meijers Collectie begonnen. Grof gezegd: ik het idee, Huib de productie en Thomas de organisatie. Daarmee komen een select aantal van mijn meubelontwerpen beschikbaar voor een breder publiek.”

Remy Meijers ontwierp altijd al meubels voor zijn interieurs. Voor hem was en is het een goede manier om zijn interieurideeën vorm te geven. “Het heeft te maken met mijn filosofie om zo diep mogelijk in detail een interieur te ontwerpen. Dan is het onvermijdelijk dat je een onderdeel van dat interieur zelf gaat ontwerpen. Een mooi voorbeeld is het bankje de Santa Monica.”

Lees verder op de website >>
Producent in beeld: EDF (Ethio Dutch Furniture) en Bom Interieurs
 

Huib Bom van Bom Interieurs: ‘Kwaliteit, originaliteit en detail’

“Mooie producten maken die functioneel zijn en zorgen voor een tevreden klant”, antwoordt Huib Bom van Bom Interieurs uit Schoonhoven op de vraag wat de essentie is van zijn vak. Bom Interieurs bestaat uit de bedrijfsonderdelen meubelmakerij, interieurbouw, meubelvormgeving en advisering. “Voor ons is kwaliteit, originaliteit en detaillering daarbij het uitgangspunt”, legt Huib uit. Bij Bom Interieurs werken op dit moment zes werknemers, waaronder twee zonen van Huib.

Lees verder op de website >>
 In Toom in Ethiopië

“Met Remy Meijers en Eric Koopman ben ik een paar maanden geleden in Ethiopië geweest. Wij waren daar op uitnodiging van Huib Bom. Naast zijn bedrijf Bom Interieurs in Schoonhoven heeft Huib ook een meubelmakerij in Debre Zeit in Ethiopië. Die uitnodiging kwam voort uit onze vriendschap die is ontstaan vanuit onze zakelijke samenwerking. Huib wilde ons laten zien wat hij daar doet. Dat kun je gerust indrukwekkend noemen”, aldus Thomas van Nielen.

Ongeveer tien jaar geleden raakten Huib Bom en zijn vrouw Gabriëlle betrokken bij Stichting World Wide Employement, een stichting die zich bezighoudt met werkgelegenheidsprojecten. Huib vertelt: “Wij houden van reizen en in 2000 zijn we voor het eerst in Ethiopië geweest en zoals dat soms op onverklaarbare wijze gebeurt, werden wij gegrepen door het land, de natuur en de mensen. Wij kwamen er op een gegeven moment achter dat ik met mijn vak als meubelmaker daar iets kon gaan doen.”

Lees verder op de website >> 
Duka, het houten krukje

Nieuwe loot aan de Remy Meijers Collectie-boom

Remy Meijers ‘ontdekte’ op een reis naar Ethiopië het krukje. Hij was daar samen met Thomas van Nielen op uitnodiging van Huib Bom. Huib heeft naast zijn bedrijf Bom Interieurs in Schoonhoven ook een meubelmakerij in Ethiopië. Remy: “We zagen dat het krukje, vaak gewoon langs de weg, door ambachtslieden gemaakt wordt en ik werd gegrepen door het mooie, eenvoudige ontwerp; een puur product. Daarnaast sprak het mij aan dat het krukje wordt gebruikt voor de koffieceremonie, een belangrijk sociaal gelegenheid in de Ethiopische cultuur.”

Lees verder op de website >> 

Bestel Duka online op www.remymeijers-collectie.nl
Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2014 In Toom.


afmelden van deze mailinglijst    update mijn gegevens