Copy

Aanmelden

U kunt zich op de website aanmelden voor een cursus. Kunt of wilt u zich niet aanmelden via de website dan is aanmelding per e-mail of brief mogelijk. Zie hier.

Voor de werkwijze en de algemene voorwaarden waaronder de cursussen worden gegeven klikt u hier.

Contact met U3L

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u een e-mail sturen naar adm@u3l.nl of per post naar U3L Van Pallandtmarke 101 8016 CV Zwolle.

Stichting Vrienden van U3L

Deze stichting ondersteunt het werk van U3L onder meer door het vergroten van de bekendheid van U3L en denkt mee over een goed en gevarieerd cursusprogramma.

Nieuwsbrief 22 maart 2023

Bijzondere samenwerking Stadkamer Zwolle
Graag vragen wij uw aandacht voor een bijzonder samenwerkingsproject tussen U3L en bibliotheek de Stadkamer in Zwolle. Op woensdag 5 en dinsdag 11 april geeft Etje Verhagen twee workshops over respectievelijk ouder worden en de laatste fase van het leven. Deze workshops vullen elkaar aan, maar kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd. Vanwege deze samenwerking worden de workshops tegen een sterk gereduceerd tarief aangeboden. Opgeven kan via de Stadkamer. Klik op deze link om te reserveren.
Stadkamer Zwolle (op-shop.nl)


Workshop 1
Een positieve kijk op ouder worden
We hopen allemaal op een lang leven. Maar hoe kijken we eigenlijk naar de ouder wordende mens? In de loop van de eeuwen is onze kijk op oud worden veranderd. In andere culturen kijken mensen verschillend naar ouder worden. Ook filosofen en denkers vanuit diverse religies hebben uitspraken gedaan over ouder worden. En ook kunstwerken kunnen ons een idee geven hoe ouder worden kan worden beleefd.
En hoe beïnvloedt ons eigen beeld van ouder worden ons leven? Staat dat beeld vast, of biedt een andere kijk op deze levensfase misschien meer ruimte en lucht?
In deze korte workshop zoekt Etje Verhagen samen met u en andere deelnemers naar bewustwording over ouder worden.

Titel: Workshop Kijken naar ouder worden
Docent: Etje Verhagen-Krikke
Locatie: Stadkamer
Zeven Alleetjes 1a
8011 CV Zwolle
Datum: woensdag 5 april 2023
Tijd: van 19.15 tot 21.15 uur
Prijs: € 7,50, inclusief koffie/thee
Opgeven: klik op Stadkamer Zwolle (op-shop.nl) om te reserveren


Workshop 2
De laatste fase van het leven
Het leven houdt een keertje op, dat weten we natuurlijk allemaal. Maar als het einde werkelijk in zicht komt valt dat besef niet altijd mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke keuzes maken we? Wat doen we met de tijd die ons rest? Wat willen we doorgeven? Wat zijn voor ons belangrijke waarden? Welke houding past hierbij? Wat zijn de uitdagingen en kansen? Waar schrikken we voor terug? Willen we alles vastleggen of juist niet? Wat zijn de losse eindjes? Moeten of willen we daar nog iets mee? In deze korte workshop gaat Etje Verhagen Krikke met u en andere deelnemers in gesprek over de laatste fase van het leven.

Titel: Workshop Kijken naar de laatste fase van het leven
Docent: Etje Verhagen-Krikke
Locatie: Stadkamer
Zeven Alleetjes 1a
8011 CV Zwolle
Datum: dinsdag 11 april 2023
Tijd: van 19.15 tot 21.15 uur
Prijs: € 7,50, inclusief koffie/thee
Opgeven: klik op Stadkamer Zwolle (op-shop.nl) om te reserveren

 

Copyright © U3L Univerisiteit Leven Lang Leren 2020, All rights reserved.
U ontvangt dit bericht, omdat u eerder hebt aangegeven informatie te willen ontvangen over onze colleges.
Ons mailadres is:
adm@u3l.nl
Van Pallandtmarke 101
8016 CV Zwolle